Ne Kudüsten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksadan

SAADET Partisi Kadın Kolları dün Türkiyenin bütün il ve ilçelerinde Mescid-i Aksa için ortak basın açıklaması yaparak Zulme Hayır dedi. Mescid-i Aksa zulmünü lanetleyen Kadın Kolları, Siyonist katil İsrailin haince davranışı karşısında tepkilerini ortaya koymayan İslam ülkelerinin liderlerini ve uluslararası kamuoyunu kınadı.

Ne Kudüsten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksadan
 Saadet Partisi Kadın Kolları dün eş zamanlı olarak Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak Mescid-i Aksa zulmü için ortak basın açıklaması yaptı. 1967’den bu yana Mescid-i Aksa’ya işgalci İsrail postallarının ilk defa girdiğini dile getiren Kadın Kolları, Mescid-i Aksa zulmüne sessiz kalan İslam ülkelerinin liderlerini ve uluslararası kamuoyunu kınadı.  

Ankara’da Mescid-i zulmü için basın açıklamasını Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk yaptı.  Partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği açıklamada Asiltürk, 1967’den bu yana İsrail askerlerinin postallarının Mescid-i Aksa’ya ilk defa girdiğini kaydetti. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı son saldırının sabırları taşırdığını belirten Asiltürk, “Artık lafla peynir gemisi yürümez. İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugünde Mescid-i Aksa baskısında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırmaktadır’ dedi.

Müslümanlar Büyük Bir Sınavdan Geçiyor

Filistin ve Mescid-i Aksa konusunda Müslümanların büyük bir sınavdan geçtiğini kaydeden Asiltürk, “İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını, ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir” dedi. İslam ülkelerinde akan kanın sebebinin ümmet bilinci olmamasından kaynaklandığını dile getiren Asiltürk, “Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa sadece civar halkının değil ümmetin değeridir. Kudüs ne kadar Filistinlilerin meselesi ise, bizim de derdimizdir. Çünkü Siyonizm sadece müeyyideden, yani yaptırımdan anlar. Bunun için tüm kardeşlerimizi İsrail mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. İslam coğrafyalarındaki ülkelerin parçalanması Büyük Ortadoğu Planı’nın küçük parçasıdır. Sorunların çözümü için D-8’ler yeniden aktif hale getirilmelidir. Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, ne Kudüs’ten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksa’dan” diye konuştu.

Papa’yı Ülkemizde İstemiyoruz

Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel davetlisi olarak 28-30 Kasım arası Papa’nın Türkiye’ye gelecek olmasını da kınayarak, “Bu davetin ısrarla ve övgüler dolu bir mektupla Cumhurbaşkanı tarafından yapılması bizi derinden yaralamıştır. Sözde Ermeni Soykırımını tanıyan Papa’yı ülkemizde istemiyoruz. Bunun ne büyük hata olduğunu tarih ve ümmet elbette soracaktır” dedi.

/ANKARA BÜROSU

İsrail konusunda söz bitti

Saadet Partisi Edirne İl Kadın Kolları, parti binasında yaptıkları basın açıklamasıyla İsrail’in Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını kınadı. Mescidi Aksa’ya yapılan saldırılara sessiz kalan uluslar arası kamuoyunu da şiddetle kınadıklarını belirten Saadet Partisi Edirne Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, müsmanların ilk kabesi olan Mescidi Aksa’ya 1967’den beri ilk kez hem de postallarıyla giren İsrail’in bu saygısızlığının kabul edilemeyeceğini ifade etti. İriş, “İsrail’in bu alçak tavrını lanetliyor, bu alçaklık karşısında gereken tepki ve kararlılığı ortaya koymayan uluslararası kamuoyunu kınıyoruz. Bu saldırılar bir kez daha göstermiştir ki İsrail konusunda söz biteli çok olmuştur. Artık lafla peynir gemisi yürümüyor. İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugün de Mescidi Aksa baskınında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırıyor. Filistin konusunda, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa konusunda Filistinliler değil bütün İslam dünyası imtihandan geçmektedir. İslam ülkelerinin yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir. Tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir milletin evladı olarak içimiz kan ağlamaktadır” dedi.

Ümmet olmak için birlik lazım

Saadet Partisi (SP) Eskişehir Kadın Kolları Başkanlığı, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınamak için protesto eylemi düzenleyip basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını SP Kadın Kolları İl Başkanı Fehime Saran okudu. Saran, 1967’den beri ilk kez Mescid-i Aksa’ya giren İsrail’in saygısızlığının kabul edilemeyeceğini belirtti. Mescid-i Aksa konusunda sadece Filistinlilerin değil tüm İslam dünyasının imtihandan geçtiğini söyleyen Saran, “İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını, ne ümmet ne de tarih önünde veremeyeceklerdir. İslam coğrafyasındaki bitmeyen gözyaşının, kanın en önemli sebebi ümmet bilincinde olunmamasıdır. Ümmet olmak için, fikirde, söylemde, eylemde birlik lazımdır. Şimdi, yaşanan zulüm karşısında ümmet olarak susmamalıyız. Aynı gaye etrafında birleştiğimizde çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Tüm yazar ve çizerler bu konuyu sürekli işlemeli, bir bilinç oluşturulmalı. Siyasiler olarak ulusal ve uluslararası ortamlarda işlemeliyiz. Her birimiz fert olarak İsrail’in mallarına ekonomik ambargo uygulamalıyız” diye konuştu.

İslâm dünyası imtihandan geçiyor

Saadet Partisi Antalya Kadın Kolları üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırını protesto etti. Kazım Karabekir Caddesi’nde toplanan kadın kolları üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya saldırına, Filistin bayrakları açarak ve İsrail aleyhine slogan atarak tepki gösterdi. Muratpaşa Kadın Kolları Başkanı Fatime Güldal Uraz, yaptığı konuşmada, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girmeleri ve yapılan zulmün kabul edilemez bir hareket olduğunu ifade etti. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa konusunda sadece Filistinlilerin değil, bütün İslam dünyasının imtihandan geçtiğini belirten Uraz, “İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını ne ümmet ne de tarih önünde verebilecektir” dedi.

Cılız açıklamalar İsrail’i cesaretlendiriyor

Soykan Park’ta toplanan grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları Başkanı Selda Kocaaslan, Mescid-i Aksa’ya postallarıyla giren İsrail askerlerinin saygısızlığının ve zulmünün asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “İsrail’in bu alçak tavrını lanetliyor, bu alçaklık karşısında gereken tepki ve kararlılığı ortaya koymayan uluslararası kamuoyunu kınıyoruz” diye konuştu. “Cılız açıklamalar ve sözde kınamaların” İsrail’i daha da cesaretlendirdiğini belirten Kocaaslan, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa konusunda Filistinlilerin değil, bütün İslam dünyasının imtihandan geçtiğini ifade etti.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209