Muhittin Çalağan "Selam olsun zalime boyun eğmeyenlere..."

Selam olsun zalime boyun eğmeyenlere... Selam olsun doğruluk ile hükmedenlere…

Muhittin Çalağan
 “Bütün peygamberler Muharrem yas-ı matem orucunu tutmuştur” diyerek Muharrem ayının önemine dikkat çeken CHP İl Genel Meclis Üyesi Muhittin Çalağan, Muharrem ayı dolayısı ile Meclis Kürsüsünde konuştu:

Selam olsun zalime boyun eğmeyenlere... Selam olsun doğruluk ile hükmedenlere…

İstanbul İl Genel Meclisinin 2013 yılı Kasım ayı toplantılarının13.11.2013 Çarşamba günkü oturumunda Tuzla İlçesinden seçilenCHP İl Genel Meclis Üyesi Muhittin Çalağan, Muharrem ayı dolayısı ile Meclis Kürsüsünde gerçekleştirdiği gündem dışı konuşmasının metni;

“Sayın Başkan, Değerli İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım, Kıymetli Bürokratlar, Muharrem ayı münasebetiyle şahsım adına söz almış bulunmaktayım, hepinizi en içten sevgi ve Ssaygıyla Selamlıyorum.Değerli arkadaşlar, 10 Muharrem Miladi 660 Hicri 61 yılında, Kerbela’da Peygamberimizin sevgili torunu İmam Hüseyin ve 72 yarenleriyle birlikte zalim Yezid’in ordusu karşısında mazlum duruşlarıyla baş eğmeyerek baş kaldırdıkları için şehit edildiler. Ve bugün 1400 küsur yıldır vuku bulunan bu olay hala yüreklerimizin derinliklerinde anılarak 12 gün Muharrem yası orucu tutularak ve akabinde de aşure verilerek anılmaktadır.

 

Bir düşünün neden 1400 küsur yıldır hala tazelikte bu acı? İslam toplumunun çoğu kesiminde anılmakta. Aslında bu olayın iç yüzü mazlumiyetin zalime karşı başkaldırı nedeninin günümüzün her alanında ve başta Orta Doğu’da olmak üzere hala bu olaylar yaşanmaktadır. Nedeni ise hala Yezid ve Yezid yandaşları hala bu bölgelerde mazlumlara karşı bu Yezidliği maalesef hala yapmaktadırlar. Aslında bizim İslam inancımızda kin, şiddet , cebir ve nefrete yer yoktur. Özellikle böyle sevgiyle hoşgörüyle yaşanması için yıllarca bu mücadele de veriliyor. Çünkü bu dünyada gerçekten herkese yaşaması noktasında çok fazla alan var. Özellikle Orta Doğu’nun mezhepler çatışmasına dönüştürerek bir takım çıkarların elde edilmesi de gözle görülme noktadadır.

 

Değerli arkadaşlarım, ülkemizin yıllardır inançlarını özgürce yaşayabilme noktasında talepleri olan başta Alevi, Şii, Caferi canlarımızın özellikle gelen bütün hükümetlerden talepleri özgürce inançlarını yaşamak isteme talepleri hala maalesef yerine getirilememekte hala baskı altındadırlar. Bu böyle olunca maalesef yine birçok dönemde bu Yezid karşımıza çıkıyor. Ülkemizde, Maraş’ta Malatya’da Çorum’da son olarak da Sivas’da karşımıza çıktı. Ve bu Yezid maalesef ismi Yezid. Neden derseniz? Kötülüğün adı Yezid, mazlumiyetin ve iyiliğin adı ise Hüseyin’dir,  diye düşünüyorum. Ve Hüseyin’in tarafı olmasıdır.

 

Diliyorum ve arzuluyorum. Ülkemizin her alanında barış ve sevgi hâkim olsun. İnancı noktasında yaşamak isteyen bütün insanlarımıza bu imkanlar verilebilsin. Ve ülkemizde hepimizin bildiği gibi ben de bu inanca mensup bir arkadaşınız olarak 5 yıldır bu çatı altında birlikteyiz. İstanbul’umuz için hizmet ediyoruz. 20 yıla yakın bu konularda yöneticilik yapıyorum. En az 6 tane hükümetle müzakerelerimiz oldu. İbadetimizi özgürce yapabileceğimiz Cem evlerini ibadet statüsünün verilmesini talep ediyoruz. Neden? Derseniz, çünkü biz Peygamberimize , İmam Ali’ye, Hz. Ali’ye ve Ehl-i Beyt’ine bağlı bir toplum olarak, özünden inanarak hele hele bu günlerde Kerbela ismi geçtiği zaman 7 den 70’e gözyaşlarını dökerek Kerbela vakıasını andığı bu günlerde ve Muharrem itibariyle de doruğa çıktı. Cumartesi de bütün canlarımız ülkemizin genelinde ve bugün başta olmak üzere aşurelerini verecekler. Ve böylece bu ibadetlerini tamamlayacaklar. Kerbela’yı ananlara Kerbela için, Ehl-i Beyt için ibadet yapanlara ve bu orucu tutanların, aşureyi verenlerin tüm ibadetleri Allah-u Teala kabul eylesin diyorum.

 

Değerli arkadaşlarım,  ben burada İmam Hüseyin ile ilgili bir ayeti bahsetmek istiyorum. ..."Allah’ın laneti, zalimlerin üzerine olsun!” Araf-44... ” Herkes duysun ki, Allah’ın laneti zalimler üstünedir. Hud-18 Yani zalimlik edenler, Yezidlik edenler şunu çok iyi bilsinler ki Allah hiçbir zaman onlardan taraf olmayacaktır. Ve mazlumdan taraf olacaktır. Ve yıllardır araştırmalarımda da bulunduğum için söylüyorum. Bugüne dek İslam Dinine mensup Müslüman olan hiçbir suni kardeşimiz başta olmak üzere çocuğunun ismini dahi Yezid koymamıştır. Bu da özellikle Yezid ve Yezid gibilerine en büyük cezadır diye düşünüyorum.


Muharrem ayı’nın 10’cu günü Hazreti Hüseyin’in Şehitlik günüdür. Ya Muhammet o muharremin on sabahı ve akşamı hakkı için ve çift olup duranlara ve dahi on gecelere and olsun ki akıl sahipleri onlara itibar edip son amaçlarını onunla inceleme ve araştırma yaparlar El fecr suresi ayet 1.2)

Değerli arkadaşlarım, bilindiği üzere 10 Muharremde bütün peygamberlerimiz döneminde çok önemli olaylar vuku bulunmuş ve bu 10 Muharremin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum;

Âdem peygamberin bağışlanması,

Nuh peygamberin gemisinin tufandan kurtulması,

Yunus peygamberin balığın karnından kurtulması,

İbrahim peygamberin nemrut’un ateşinden kurtulması,

İdiris peygamberin göğe çıkması,

Yakup peygamberin oğlu Yusuf peygamberin atıldığı kuyudan kurtulması,

Eyüp peygamberin dertlerden kurtulup sağlığına kavuşması,

Musa peygamberin firavundan kurtulup kızıl denizi geçmesi İsa peygamberin göğe çıkması ve son olarak

Ve son olarak Hz. Muhammet Mustafa’nın, müşriklerin zulmünden kurtulmak için Mekke’den Medine’ye Hicretinde sağ selim Medine’ye dönmesine şükran olarak oruç tutar, aşure yapar.

 

Muharrem yas-ı matem orucunu bütün peygamberler tutmuştur.

Ey iman sahipleri! Oruç sizden öncekiler üzerine yazıldığı gibi sizin üzerinize de yazılmıştır. Bu sayede korunmanız umulmaktadır. Bakara - 183

Selam olsun o mazlumluk güneşine... Selam olsun zalime boyun eğmeyenlere... Selam olsun doğruluk ile hükmedenlere...

Sayın Başkanım değerli meclis üyeleri konuşmamı sonlandırırken beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.


 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209