MP ve DP'den büyük deklarasyon

Millet Partisi Genel Başkanı Sayın Aykut EDİBALİ ve Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin UYSAL’ın müşterek imzasıyla yayınladıkları deklarasyonla son gelişmeleri değerlendirdiler.

MP ve DP'den büyük deklarasyon

 Millet Partisi Genel Başkanı Sayın Aykut EDİBALİ ve Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin UYSAL’ın müşterek imzasıyla yayınladıkları deklarasyonla son gelişmeleri değerlendirdiler. Ortak imzayla yapılan açıklamada “Türkiye’mize Küçük Kaynarca Anlaşması’ndan sonra musallat edilmiş terörü bitirmek amacıyla başlatıldığı söylenen, sonradan adı çözüm süreci olarak değiştirilen ve maalesef bugün milli varlık, birlik ve geleceğimizi tehdit eder hale gelen çabalara karşı Türk Milletine, şerefli din, dil, lehçe, şive, etnik köken ve bölge farkları ne olursa olsun tüm sevgili vatandaşlarımıza görüş ve kararımızı duyurmağı kaçınılmaz vicdanî, insanî, millî ve dinî bir görev saydık. “Anaların gözyaşı dinsin ve kan dökülmesi dursun” sözüne katılmayacak bir vicdan ve insaf sahibi olabilir mi? Ama dikkat ve ibretle takip ettiğimiz süreç, ne yazık ki bir aldatmacaya dönüştü; milletin varlığı, birliği ve geleceğini tehdit eder hale geldi” denildi.

Açıklama şöyle devam etti.

 

Aziz vatandaşlarımız, sevgili hemşehrilerimiz!
TÜRK MİLLETİ ANTROPOLOJİK ETNİSİTELER YIĞINI DEĞİLDİR, MİLLETTİR!
İmralı tutanakları, uyuşturucu ve silah kaçakçısı, bebekler ve Kürt kökenliler başta olmak üzere 30 bin vatandaşımızın katili eşkıyanın sızdırılan mektupları, iktidarın nasıl bir teslimiyet ve akıllara sığmaz bir mecburiyet (?) içinde olduğunu gösterdi. Tutarsızlık tutarsızlığı kovaladı. Sayın Erdoğan’ın Türk Milleti gerçeğini inkâr eden, Türkiye‘yi etnik ayrışmaya iten ve Türkiye’yi etnik ve antropolojik bir malzemeye indirgeyen zihniyeti, maalesef milletin birliğini tehlikeye düşürecek uygulamalara sahne ve sebep olmaktadır. Bir süre önce hayret ve tebessümle karşılanan kuvvetler ayrılığından şikâyeti, daha garip ve tehlikeli maceralara Türkiye’nin sokulmak istendiğini gösterdi.
FEDERASYON CİNNET DEMEKTİR!
Sayın Erdoğan Türkiye’nin ancak yedi deniz dört iklime yayılmış bir cihan devleti, milyonlarca kilometre karelik toprağı ve onlarca din ve milleti kapsayan cihan imparatorluğu safhasında oluşturduğu eyaletler, ocaklar gibi idari bölümleri hayata geçirdiğini ya bilmiyor, ya da bilmezden geliyor. Ve maalesef bu eyaletler sistemi, Osmanlı İmparatorluğunun pek çok eyaletinin de bir süre sonra İmparatorluğumuzdan kopmasını hızlandırdığını da bilmiyor. Mısır, Suriye, Orta Macaristan, Eflak, Boğdan, Kırım, Cezayir gibi eyaletlerin bizden trajik kopuşunu da bilmiyor. Sayın Erdoğan bu federasyon lafını nereden çıkarıyor? Siyasi Kürtçülüğün Ortadoğu’da bir konfederasyon istediği ve İsrail’in, bir Kürt devletinin İsrail politikaları ile örtüştüğünü açıkladığı bu kavşakta federasyon sistemine övgü düzmek hangi aklın eseri? Türkiye’ye federatif bir yönetim dikte ettirmeğe çalışmak, milletin ve Türkiye’nin birliğini ateşe atmak demektir. Sayın Başbakan bu tür milletin varlık, birlik kardeşlik ve geleceğini tehlikeye düşürecek söylemlerden ve eylemlerden vazgeçmelidir.
HANİ EŞKİYA SİLAH BIRAKACAK, SİLAHSIZ GİDECEKTİ? ŞAKİLERİ KORUMA ALTINDA YOLCU ETMEK ORDUNUN GÖREVİ Mİ?
Eşkıya’nın silah bırakmasına gelince. Son konuşmasında Sayın Erdoğan Kuran ve Sünnetten ilham aldıklarını söylüyor. O zaman eşkıya ile yapılan pazarlıkların, şanlı Kur’an’a ve Resulün sünnetine aykırı olduğunu hatırlatalım. Her şeyden önce şakiler silah bırakacak, işledikleri cinayet ve tecavüzü derhal kesecek ve meşru nizama uymaya, verilen cezalarını çekmeğe hazır olacak, verdikleri zararı tazmin edecek, özür dileyecek ve bundan sonra helallik isteyeceklerdir. Allah’ın Kitabı ve Resulü’nün sünneti ve buradan çıkarılan ve bütün Müslüman devletlerin uyguladığı hükümler bunlardır. İnandığınızı söylediğiniz Kuran ve Resulün sünneti bu yapılanlara cevaz vermiyor. “Silahsız gitsinler” dediniz; şimdi silahları ile T:C. Ordusunun koruması altında şakiler sürüsünün gönderilmesi söz konusu. Bu akıl almaz ve katlanılamaz bir zafiyet. Temennimiz, Sayın Başbakanın yargılanacak ve tarihimizde meşum izler bırakmış vezir ve başbakan olarak anılmasını istemeyiz. Bu yanlıştan vazgeçiniz Sayın Erdoğan.
Aykut EDİBALİ Gültekin UYSAL
Millet Partisi Genel Başkanı Demokrat Parti Genel Başkanı

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209