Mısır Karanlığa Sürükleniyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde partililer ve halkla buluştu. Kamalak, Şiran’da birlik ve beraberlik mesajı vererek, Mısır’daki askeri darbeyi kınadı.

Mısır Karanlığa Sürükleniyor

 Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde partililer ve halkla buluştu. Kamalak, Şiran’da birlik ve beraberlik mesajı vererek, Mısır’daki askeri darbeyi kınadı.

Saadet Partisi Şiran İlçe Başkanlığınca Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kamalak, Mısır’da yapılan askeri darbeyi eleştirerek, Mısır halkı için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kamalak, “Mısır halkının Türkiye’den ders almasını temenni ediyorum ve en kısa zamanda darbeye son verilmesini diliyor Mısır halkı için geçmiş olsun diyorum. Elbette üzüntülümüz çok. Müslüman ülkelerde darbeler mukadder olmasın. Mısır’daki askeri darbeyi şiddetle kınıyorum, çünkü hiçbir askeri darbe ülkelerin lehine olmaz. Mısır karanlığa doğru gidiyor.” dedi.

Kamalak’ın Konuşması Sık Sık Alkışlarla Kesildi

Kardeşlik ve adalet amacıyla hayata geçirdikleri milli görüş yolunda 4 kez partilerinin kapatıldığını kaydeden Kamalak, “Neden kapatılıyor? Siz İslam’ı savunuyorsunuz diye. Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi bu gerekçe ile kapatıldı. Saadet Partisi’ni kurarak Milli Görüş yolumuza devam ettik. Bundan sonra davamızı en kısa zamanda zirveye taşımak istiyorsak gelin beraber olalım” diye konuştu. Yerel seçimler için SP İl ve İlçe Başkanını yanına çağırarak Gümüşhane’de önümüzdeki seçimleri kazanmaları için söz isteyen ve konuşmaları sık sık salonda bulunanlar tarafından alkışlarla kesilen Kamalak, konuşmasının sonunda il ve ilçe yönetimleri, partililer ve salondaki konuklardan İslam birliğini kurmak için söz istedi. Kamalak, “Milletimizin saadet ve selameti için, yaşanabilir bir Türkiye için, en büyük Türkiye’yi kurmak için, İslam birliğini kurmak için, yeni bir dünya için canla başla çalışacağıma söz veriyorum” sözleriyle salondakilerle beraber ayakta söz verdi. Kamalak, konuşması esnasında yanına kadar gelerek selam verip konuşmasını bölen, gözlerim görmüyor ölmeden önce bir yakından göreyim diyen yaşlı adamın sakallarını okşayarak iyi dileklerde de bulundu. Programın ardından ilçeden ayrılan Kamalak’ın Giresun ilinde de programlarına devam edeceği öğrenildi.

Şu An Satıla Satıla Bitirilemeyen Fabrikalar İnşa Ettik

Kamalak, Milli Görüş’ün adalet ve kardeşliği hayata geçirmek isteyen bir görüş olduğunu söyleyerek, “Bu amaçla kurduğumuz Milli Nizam Partisi (MNP) İslami ve Milli Görüş’ü savunduğumuz için kapatıldı. Kim tarafından? En yüksek fetva makamı olan Anayasa Mahkemesi tarafından. Laiklik karşıtıymış falan filan o işin teferruatıdır. Anayasa Mahkemesi kapatırken, laiklik falan demiş. Aslında denilen şey; siz İslam’ı savunuyorsunuz. 1972’de Milli Selamet Partisi’ni (MSP) kurduk. 1974’te 48 milletvekiliyle koalisyon ortağı olduk, Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdik. Milli Görüş 48 milletvekiliyle ülke yönetimine el koymuştur, ortak olmuştur. Milli Selamet Partisi 25 yıl Kıbrıs’ta akan kanı durdurdu. Şu an satıla satıla bitirilemeyen fabrikalar inşa ettik. Ama 12 Eylül askeri darbesiyle MSP de kapatıldı. Suç İslam’ı savunmak. Bunu da cunta söylüyor” dedi.

Bütün engellemelere rağmen Refah Partisi’ni kurduklarını dile getiren Kamalak, “1995 seçimlerinde Türkiye’nin en büyük partisi olduk. Hükümeti kurar kurmaz; işçiye, memura yüzde 50 zam verdik. Yaptıklarımızı, birçoklarının hayali bile kavrayamıyordu. Bize hep ‘parayı nereden bulacaksınız’ diye soruyorlardı. Hırsızlığa, vurgunculuğa ve faiz lobisine son verdik. İlk defa denk bütçe gerçekleştirdik. Havuz sistemini kurduk. Dış aleme akan para musluklarını kapattık. Bütün bunlara rağmen Refah Partisi de kapatıldı. Sebebi ise İslam’ı savunmamızdı. Saadet Partisi’ni kurarak Milli Görüş yolunda yolumuza devam ettik. Bizim davamız kuru siyaset davası değildir. Ama bu davanın gerçekleşmesi biraz gecikebilir, erken olmasını istiyorsak gelin bir ve beraber olalım. Milli Görüş’ü en kısa zamanda iktidara taşıyalım” şeklinde konuştu.

AKP İle CHP Arasında Sadece Renk Farkı Var

Kamalak, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’de iki parti var; biri SP, ikincisi ise diğerleridir. AK Parti ile CHP arasında sadece renk farkı var. AK Parti’nin taşı beyaz, CHP’nin taşı ise siyahtır. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın kuruluş amacı da budur. Bizim amacımız ise İslam birliğidir. Çare Müslümanların bir araya gelmesidir. Libya bölündü, Suriye ve Mısır gözlerimizin önünde... Milli Görüş’ün geç gelmesi milletin aleyhinedir. Bu dünyada insanlara yetecek kadar yer de var mekan da. İş arayan çocuğumuza, torunumuza iş bulmak istiyorsak gidilecek adres Saadet Partisi’dir. Milli Görüş en kısa sürede iktidara gelecek.”

//www.milligazete.com.tr/

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209