Milleti bir arada tutan harç oldu

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 6’ncı yılında Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği panelde anıldı.

Milleti bir arada tutan harç oldu
 Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 6’ncı yılında Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği panelde anıldı. Panele Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Prof. Dr. Emre Bağce ve gazeteci Nevzat Çiçek katıldı. Panelde konuşan Kurdaş, “Halkın sağ-sol gibi keskin bir ideolojik kamplaşma içinde olduğu yıllarda, Erbakan Hoca millete Milli Görüş’ü anlattı. Milletini bir arada tutan harç olma noktasında Erbakan Hoca’dan başka bir lider bulamazsınız” dedi.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 6’ncı yılında Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği panelde anıldı. Milli Gazete Kültür Sanat Editörü Bilali Yıldırım’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde; Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Prof. Dr. Emre Bağce ve gazeteci Nevzat Çiçek konuşma yaptı.
 
 

KURDAŞ: ERBAKAN HOCA GÜNLÜK POLİTİKA KONUŞMAZDI

 
Gömleğin ilk düğmesini iliklemek önemine değinerek konuşmasına başlayan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, “İlk düğme doğru iliklenirse tümü doğru iliklenmiş olur. 1969 yılında bir lider siyasete selamünaleyküm diyerek başlıyor. Ama hiç kimse Erbakan Hoca’nın 5 yıl sonra iktidara geleceği ve Kıbrıs’ı fethedeceğini bilmiyordu. Halkın sağ-sol gibi ideolojik kamplaşma içinde olduğu bir dönemde Erbakan Hoca millete Milli Görüş’ü anlattı. Milletini bir arada tutan harç olma noktasında Erbakan Hoca’dan başka bir lider bulamazsınız” dedi. Erbakan Hoca’nın vizyon sahibi bir lider olduğunun altını çizen Kurdaş, “Erbakan Hoca’ya gerici, dinci diyorlardı. Erbakan Hoca günlük politika konuşmaz kendi gündemini oluştururdu. Erbakan Hoca, hedefine kilitlenmiş bir roket gibiydi ve onun hedefi İslam’dı. Ümmet lideri kavramı, birilerine söyletilerek elde edilmez. Ümmet lideri kavramı, İslam Birliği hedefini tutturmakla alâkalı bir kavramdır. Erbakan Hoca, Mili Görüş kavramını akademik literatüre sokmuştur” değerlendirmesinde bulundu.
 
 

BAĞCE: ERBAKAN HOCA’NIN KULLANMIŞ OLDUĞU DİL DİKKAT ÇEKİCİDİR

 
Erbakan Hoca’nın değişik dönemlerdeki Bakanlar Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmalarından örnekler veren Prof. Dr. Emre Bağce de, “Erbakan Hoca’nın, konuşmalarında toplumsal farklılıkları saygın bir şekilde bir araya getirdiğini, huzuru ve güveni vurguladığını görüyoruz. Erbakan Hoca’nın kullanmış olduğu dil dikkat çekicidir. Cezaevlerindeki durumlar dâhil olmak üzere nasıl ıslah edilecek yani insanlar cezaevine nasıl girmeyecek bunlara vurgu görüyoruz. Erbakan Hoca’nın, ‘Bilgi çağının gereklerini yerine getiren bilgi ve becerilerle donanmış insanlar yetiştirmek temel amacımızdır’ şeklindeki konuşmasıyla, hem sosyal ilişkilere dair hem de eğitime dair politikayı ortaya koyuyor” dedi.
 

ÇİÇEK: ERBAKAN HOCA DÜNYAYA İZ BIRAKTI

 
Erbakan’ın tüm dünyaya iz bıraktığını belirten gazeteci-yazar Nevzat Çiçek, “Türk siyasal yaşantısında birçok kişi geldi ama iz bırakamadı. Ancak Erbakan Hoca, sadece Türkiye içinde değil uluslararası anlamda da iz bıraktı. Erbakan Hoca’yı Erbakan Hoca yapan şey, ‘bir ülkenin iktisadi bağımsızlığı yoksa siyasi bağımsızlığı olmaz’ tezini işlemeseydi. Erbakan Hoca ağır sanayi hamlesi derken alay ediliyordu. Başaramazsınız diye. Ama Erbakan Hoca bunun başarılabileceğini gösterdi. Bir ülkede iktisadi bağımsızlık olmazsa orada siyaset üretemezsiniz. Yakın zamanda öğrendik ki, Türkiye iktisadi açıdan bağımsız olmadığı için siyasi açıdan da bağımsız değil. Bunu yakın zaman önce gördük. Erbakan Hoca’yı Erbakan Hoca yapan ikinci özelliği ise, Erbakan Hoca’nın dünya Müslümanlarını birleştirmesidir” değerlendirmesinde bulundu.
 
 

YALÇINKAYA: ERBAKAN HOCA BİZLERE MİLLî GÖRÜŞ’Ü BIRAKTI

 
Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya da, “Bugün burada bir ömrü konuşacağız. Bu milletin evlatları olarak hepimizin, seksen milyonun istisnasız bir şekilde yüreğini açtığı ömrü konuşacağız. Yaşadığı topraklara sığmayan bir ömür, tarihi gelişmelere imza atan bir ömür, âlemi İslam’a yeniden ümmet olmayı öğreten bir ömür yaşadı Erbakan Hocamız. Erbakan Hocamız, ömrünü inancından aldığı görevi yerine getirerek tamamladı. Bizler şahit olduk. Bizlere Milli Görüş’ü bıraktı” ifadelerini kullandı.

Timuçin Mercanoğlu / İstanbul 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209