MHP'li Alim Işık, Hizmeti Bitirme Planı'nı Meclis'e taşıdı

MHP'li Milletvekili Alim Işık, 'Hizmeti Bitirme Planı' olarak bilinen uygulamaları Meclis'e taşıdı. Işık, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlara sorular yöneltti.

MHP'li Alim Işık, Hizmeti Bitirme Planı'nı Meclis'e taşıdı
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Alim Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlar tarafından cevaplanmak üzere verdiği soru önergesinde Hizmet Hareketi'ni bitirme planını sordu.

MHP Milletvekili Alim Işık, son günlerde kamuoyunda Hizmet Hareketi olarak bilinen bir gruba mensup vatandaşların suçlu gösterilerek cezalandırılmaları amacıyla AK Parti hükümetince hazırlanan ve bazı medya organlarında 'Hizmet Hareketi'ni Bitirme Planı' olarak yayınlanan haberler üzerine Başbakan tarafından yapılan ve medyada'Hizmet'e kumpas itirafı' manşetiyle yer alan açıklamaları Meclis gündemine taşıdı.

Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğantarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesi ile bazı medya organlarında yer alan ve bazı gazetecilerin sorularına cevaben, 'Yürütmenin adımlarını paralel yargı köstekliyor. Şimdi yaptığımız bazı yasal düzenlemeler Cumhurbaşkanı'nın önünde. Onun tarafından onaylanınca, hızlı adımlar atılacak. Kırmızı bültenler yayınlamaktan dava açmaya kadar her şey olacak. Onlar nasıl bize yüzlerce dava açtı, biz de onlara yüzlerce, binlerce dava açacağız. O zaman olay farklı gelişecek. Zaten bazı gelişmeler de ortaya çıkmaya başladı. Türki cumhuriyetlerde, bazı Afrika ülkelerinde o paralel örgütün okulları kapatıldı, kapatılıyor. Bir proje geliştiriyoruz. O bitince süreç hızlanacak.' şeklindeki açıklamalarda belirtilen projenin hangi amaçla ve kimler tarafından hazırlanmakta olduğunu sordu.

MHP Kütahya Milletvekili Işık, Başbakan'a şu soruları yöneltti ve cevap istedi: "Anılan proje hangi aşamadadır? Projenin içeriği ve uygulama planı nasıldır? Geliştirdiğinizi belirttiğiniz projenin, son günlerde medyada yer alan ve Hizmet Hareketi'ni Bitirme Planı olarak isimlendirilen eylem planıyla bir bağlantısı var mıdır?"

Hükümetçe atılması planlanan hızlı adımların neler olduğunu sorgulayan Işık, Başbakan'a şu soruları yöneltti ve cevap istedi: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın onaylamasını beklediğiniz Yargıtay'la ilgili yasal düzenlemelerin onaylanması halinde hükümetinizce kimler hakkında ve hangi gerekçelerle binlerce dava açılması planlanmıştır? Yukarıda belirtilen açıklamalarınızda yer alan bazı ifadeler, açıkça hükümetinizce yargıya müdahale edilmesinin hedeflendiği anlamına gelmez mi? Hükümetinizin anılan konulara ilişkin görüşü ve 2014 yılı planı nasıldır?

PLAN DA MECLİS'E TAŞINDI

Öte yandan Milletvekili Işık, yine Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir BozdağMilli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergeleri ile hükümetçe hazırlandığı ve medyada 'Hizmet Hareketini Bitirme Planı' olarak yayınlanan eylem planının uygulanması ile ilgili şu soruları yöneltti ve cevap istedi:

"Anılan resmi yazıya istinaden şimdiye kadar Bakanlığınıza bağlı hangi kurumlarca kimler hakkında ne tür işlemler yapılmış ve hangi suçları işledikleri tespit edilmiştir? Hükümetinizce hazırlanarak uygulamaya konulduğu iddia edilen eylem planı gereğince sahte delil ve belgelerle Hizmet Hareketi olarak bilinen bir sivil toplum kuruluşuna kumpas kurularak yok edilmeye çalışıldığı yönünde medyaya da yansıyan iddialar Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Bazı kabine üyelerinin anılan sivil toplum kuruluşu hakkında geçmişte yaptıkları birçok övgü dolu açıklama varken 17-25 Aralık operasyonlarından sonra öncekilerin aksine suçlamalarda bulunulması Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Bakanlığınızca başka hangi dini gruplar ya da sivil toplum kuruluşları hakkında önce suç üretip ardından da suçluları bulup delil oluşturma çalışmaları yapılmaktadır? Yapılan bu uygulamaları demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun buluyor musunuz?"

(AA)

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209