MHP ve BDP'den CHP'ye fezleke desteği

MHP ve BDP, CHP'nin bakanların fezlekeleriyle ilgili Meclis'in olağanüstü toplanma girişimine destek verecek

MHP ve BDP'den CHP'ye fezleke desteği
 MHP ve BDP, CHP'nin bakanların fezlekeleriyle ilgili Meclis'in olağanüstü toplanma girişimine destek verecek.

CHP, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde tatile giren TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak için gerekli 110 imzayı topladı. Sadece toplantı çağrısı için değil, toplantının yapılabilmesi için "karar yeter sayısı" da bulundu.

MHP DE DESTEK VERDİ

Olağanüstü toplantı sürecini yürüten CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Hürriyet'e yaptığı açıklama, yaptığı temaslar sonucu MHP'den de olağanüstü toplantı için olumlu yanıt aldığını söyledi.

BDP GERİ DÖNMEDİ

BDP'yle de temasa geçtiğini, BDP'lilerin olağanüstü toplantı konusunda CHP'nin talebini "inceleyelim" dediklerini, ancak kendisine BDP'den henüz dönüş olmadığını da söyleyen Hamzaçebi, "bağımsız vekillerle de temasa geçtim. Henüz tümüyle görüşme fırsatım olmadı. Ama şu ana kadar görüştüklerim, toplantı için TBMM'ye geleceklerini söylediler" dedi.

BDP'Lİ BULDAN: BİZ DE DESTEK VERECEĞİZ

Hamzaçebi'nin bu açıklamasının ardından BDP'nin Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'dan açıklama geldi. Buldan, "CHP'nin çağrısına biz de destek vereceğiz. Meclis'te olacağız." dedi.

"TARİHİ DE BELİRLEDİK, TAKDİR MECLİS BAŞKANI'NIN"
Hamzaçebi, TBMM'nin olağanüstü toplantısı için 18 Mart tarihini önerdiklerini, ancak kesin tarih konusunda takdir yetkisinin TBMM Başkanı'nın olduğunu da söyledi. Hamzaçebi, CHP'nin yeter sayıda imzayı toplayarak, olağanüstü toplantı başvurusu yaptığı andan itibaren, TBMM Başkanı'nın bir hafta içinde Meclis'i toplantıya çağırma zorunluluğu olduğunu da vurguladı.

TEK GÜNDEM MADDESİ FEZLEKELERİN OKUNMASI OLACAK

TBMM'nin toplantıya çağrılması için 110 vekilin imzası gerekiyor. CHP'nin TBMM'nin toplanması çağrısında tek bir gündem maddesi olacak;

Eski Bakanlar, Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan hakkında TBMM'ye gönderilen fezlekelerin Genel Kurul'da okunması.

Eğer toplantı gerçekleşirse, TBMM Genel Kurulu'nda "toplantı yeter sayısı" olan 184 vekil aranacak. Bu sayıya da ulaşılırsa, TBMM Genel Kurulu'nda fezlekeler okunacak. Ardından Meclis yeniden tatile girecek.

CHP VE MHP'NİN KATILIMI YETİYOR

TBMM Genel Kurulu'nun toplantı yapabilmesi için 184 vekilin o anda toplantı salonunda hazır bulunması gerekiyor. Bunun için, CHP ve MHP'nin katılımı yeterli oluyor. CHP'nin halen 134 milletvekili, MHP'nin ise 52 milletvekili var. Bağımsızların da katılması halinde, toplantı yeter sayısına rahatça ulaşılıyor.





SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209