MHP Fatih adayı Metin Örel" Fatih'te yeni bir dönem başlatacağız" dei.

MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel teşkilatıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla Fatih için yapacakları projelerini paylaşmaya devam ediyor.

MHP Fatih adayı Metin Örel
 MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel teşkilatıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla Fatih için yapacakları projelerini paylaşmaya devam ediyor.


2014 Yerel seçimlerinde MHP Fatih belediye başkan adayı olarak açıklanan Emekli emniyet Müdürü Metin Örel, MHP Fatih ilçesi bölge ve mahalle başkanları ile yemekte bir araya gelerek seçim sürecinde izleyecekleri yol konusunda istişare yaptı.
 
Mahalle başkanları, Fatih belediyesinin kendi bölgelerindeki yanlış ve eksik uygulamaları hakkında bilgi vererek yapılması gerekenler hakkında Metin Örel’i bilgilendirdiler.

Metin Örel, seçim sürecinde bu hukuksuz uygulamalar konusunda halkı; yazılı, sözlü, görüntülü bilgilendirme toplantıları yapacaklarını ve halkı şuurlandırmak konusunda ellerinden gelenleri yapacaklarını söyledi.

Fatih Haber ve Sivil Haber Gazetesi imtiyaz sahipleri olarak toplantıya katıldık. Bölge ve mahalle başkanlarına ilçemizdeki belediye uygulamalarından örnekler sunarak bu örnek uygulamalar hakkında yaptığımız haberlerle ilgili sonuçları ve Cumhuriyet Savcılıklarına müracaatlarımızı, Başbakanlık ve Bakanlıklara yaptığımız müracaatlar ve neticeleri konusunda bilgi verdik.

Fatih ilçemizin en büyük sorunun 5366 sayılı yasa ile getirilen kentsel yenileme uygulamaları olduğunu belgeleri ile sunduk.

Fatih belediye başkanı Mustafa Demir’in Karadenizli Müteahhidi Ali Ağa oğlu ile birlikte CNN Türk televizyonunda (Ahmet Hakan tarafsız bölge 31.10.2011) beyan ettiği “Beş yıl içinde Fatih’in nüfusunun oldukça azalacağı” itirafı olduğunu hatırlatan Abdullah Gözaydın; bu yeni imar düzenlemelerine göre ilçede mukim her dört kişiden üçünün ilçe dışına çıkmak zorunda kalacağından endişe ediyoruz”dei.

Gözaydın yapmış olduğu bilgilendirmede ; “Mevcut uygulamalar olan Sulukule, Yedikule Konakları, Ayvansaray Türk Evlerindeki uygulamalar gösteriyor ki Fatih’te hayata geçirilen Yenileme projeleri aslında dönüşüm projesidir” dedi. Abdullah Gözaydın, “ 5366 sayılı yasa ile ilçemiz Turizm, Ticaret, Konaklama bölgesi ilan edilmiştir. Biz, zamanlar 350.000 kişilik Eminönü nasıl 15.000 kişinin yaaşdığı, nüfusun nasıl düşürüldüğünü hep birlikte yaşadık. Bugün ise Fatih’in tamamında olan 425.000 nüfusun en az 325.000 kadarı ilçemizi terk etmek zorunda kalacağı kanaatindeyiz” dedi.

Abdullah Gözaydın; bu siyasi, politik bir iddia değildir. Mevcut uygulamalar, mevcut imar planları bu gerçeği ortaya koymaktadır dedi. Adı yenileme olan ama uygulamada dönüşüm olduğunu gördüğümüz bu projelerde mevcut mülk sahipleri oluşan Ranttan mahrum bırakılmak isteniyor. Sulukule projesinde olduğu gibi ortalama 45.000 TL ücretlerle Romanların ellerinden (şaibeli bir şekilde) alınan parsellerin üzerinde yapılan yeni Sulukule daireleri ortalama 500.000 TL den satılmaya başlandığını gördük. Bu rantın sahibi Romanlar olması gerekirken maalesef Romalar burada mağdur edilmiştir.

Yarın, bütün Fatih’te uygulanacağından endişe ettiğimiz, ismi yenileme, uygulaması dönüşüm olacak olan projelerde mevcut mülk sahipleri proje ile oluşacak ranttan mahrum bırakılacaklardır.
Günümüzdeki mevcut değeri ile tapular alınacak yerine milyonluk rezidanslar, oteller, turistik tesisler yapılacağından endişe ediyoruz dedi. Abdullah Gözaydın bu açıklamaları bütün aday adaylarına ve Siyasi Parti Adaylarına yapacaklarını,  MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel bey ve MHP İlçe teşkilatından bu konular hakkındaki hassasiyetlerini bildiğimiz için bu mücadelede hep birlikte çalışmayı ümit etiğimiz için buradayız ve sizleri bilgilendirmeden sonra bu hukuksuz uygulamalar hakkında detaylı hukuki çalışmaların yapılmasını MHP ilçe yönetiminden istiyoruz" dedi.

MHP Fatih ilçe başkanı Ali Çolak bu konular hakkında kendilerinin de bilgi sahibi olduğunu, bazı uygulamaları yakından takip ettiklerini, gerektiğinde hukuki müdahale yapacaklarını, bu konuda halkımızın yeterli bilgi sahibi olmadığını söyledi. Çolak, bu konuda ortak bir çalışma için medya ile istişare içinde olacaklarını ve karşılıklı bilgi paylaşımında bulunacaklarını söyledi.

MHP Fatih Belediye Başkan Adayı Metin Örel teşkilatıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla ve yerel basınla istişarelerimzi devam edece ve bizim dönemimzide herşeyin şeffaf ve  halkın yararına olacağını, suistimallerin ve yolsuzlukalrın  olmayacağını, hak edenin hak ettiğini alacağı bir dönem olacak dedi. Örel, istişare toplantısına katılan tüm arkadaşlarıma ve medya mensuplarına teşekkür ediyorum. Güzel bir FAtih için hep birlikte çalışacağız diyerek konuşmasını bitirdi. 

Fotoğraf: Abdullag Gözaydın 
Haber: Mithat Özdemir,  Abdullah Gözaydın


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209