Mevcut projede ilave kat yok! Ruhsat yok! Yani Okula kaçak kat mı yapılıyor?

CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kim verdi hazırladığı ve Meclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesi ile ilgili şunları söyledi;

Mevcut projede ilave kat yok! Ruhsat yok! Yani Okula kaçak kat mı yapılıyor?
 Mevcut projede ilave kat yok! Ruhsat yok! Yani Okula kaçak kat mı yapılıyor?

Ali Cemal  "Mevcut projede ilave kat yok! Ruhsat yok! Yani Okula kaçak kat yapılıyor!"

Yine İstanbul’un göbeği: Yeni yapılan ve 2013 yılında eğitim ve öğretime açılan Beyoğlu Hoca İshak Efendi İmam Hatip Ortaokulunun mevcut çatısı yıkılıp ilave kat atılarak inşaat yoğunluğu artırılıyor; mevcut projede ilave kat yok! Ruhsat yok! Yani kaçak inşaat. 

Deprem bekleyen İstanbul ve İstanbul’un İdarecileri 6 ay önce yapılan okuldaki kaçak katı nasıl izah edebilir? Bu duruma İstanbul Valisi Mutlu, ne diyor?

CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi hazırladığı ve Meclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesi ile ilgili şunları söyledi;

 

“Beyoğlu Hoca İshak Efendi İmam Hatip Ortaokulu İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında İlköğretim okulu olarak yapılmış, okul bitiminde 4+4+4 sisteminde İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür. Okulun İmam Hatip’e dönüştürülmesi semtte öğrenci velileri tarafından defalarca eylemlerle protesto edilmişti.İmam Hatip’e dönüştürülerek 2013’te eğitime başlayan okulda kendi çektiğim resimlerde de görüleceği üzere okulun çatısı kaldırılarak çelik konstrüksiyonla kat ilavesi yapılmaktadır. Hiçbir planlama yapılmadan dönüştürülen okul hangi mühendislikle izah edilebilir şekilde kat ilavesi yapılmaktadır?”

 

İlave katın okula getireceği aşırı yük nasıl izah edilebilir?Hiçbir teknik altyapısı olmadan hangi izinle ve ruhsatla yapılmaktadır? Resimlerini çektiğim okulda çalışanlardan öğrendiğim kadarı ile ilave kaçak kat mescit olarak yapılmakta olduğu söyleniyor. İnşaat alanında hiçbir bilgilendirme tabelası yok;Belediyenin inşaat ruhsatı, pafta-ada numaraları, işin başlama-bitiş tarihleri, ihale bedeli gibi hiçbir bilgi tabelası yok. Deprem bekleyen İstanbul ve İstanbul’un İdarecileri 6 ay önce yapılan okuldaki kaçak katı nasıl izah edebilir? Sorumlusu İstanbul’u Yöneten Kamu görevlileridir.” 

İstanbul İl Genel Meclisi 2013 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi ve İlhami Sadıkoğlu imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı soru önergesi şöyle:

KONU: Beyoğlu Hoca İshak Efendi Okulu hakkında. 

 

Beyoğlu ilçemizde bulunan Hoca İshak Efendi İmam Hatip Ortaokulu İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılmış, 2013 yılında eğitime başlamıştır. Okul ekte resimlerde de görüleceği üzere çatısı sökülerek çelik konstrüksiyon ile kat ilave edilmektedir. Buradan hareketle aşağıdaki sorularımızın cevaplandırılmasını talep ediyoruz.

 

1) Okul hangi firma tarafından ve kaç TL’ye yapılmıştır?

2) Şuan yapılan ilave kat projede var mıydı? Varsa neden yapılmadı? Yoksa hangi gerekçe, hangi izin ve kim tarafından kaç TL’ ye yapılmaktadır? 

Bu sorularımızın cevaplandırılmasını ve okulun ilk yapılan planlarını ve son yapılan ilave katın planlarının tarafımıza verilmesi için önergemizin genel sekreterliğe havalesini talep ediyoruz.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209