Metale zımpara tutmadı

Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Genel Başkanlığı'na seçilmesinden sonra parti kadrolarında ve tabanda özellikle 15 Temmuz sonrası oluşan yönetimde ve kabinedeki yüksek değişim beklentisi, milletvekilleri ve teşkilatlarda yerini hayal kırıklığına bırakıyor.

Metale zımpara tutmadı
 Koalisyonlar yerine tek parti iktidarı ile siyasi istikrarı yakaladığını düşünen Türkiye, parti yönetimi ve Bakanlar Kurulu’ndaki 15 Temmuz sonrası oluşan yüksek değişim beklentisi noktasında hayal kırıklığı yaşıyor. İktidar partisinde son bir yılda üç genel başkan değişti. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım ve yeniden Recep Tayyip Erdoğan. Ancak parti kadrolarında ve tabanda özellikle 15 Temmuz sonrası oluşan yönetimde ve kabinedeki yüksek değişim beklentisi, milletvekilleri ve teşkilatlarda yerini hayal kırıklığına bırakıyor.
 

“PARTİYİ 50 KİŞİ YÖNETİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti genel başkanı olacağının netleşmesiyle, yönetimde nicelik ve nitelik olarak büyük bir değişim ve yenilenmeye gideceği bekleniyordu. Ancak, yaşanan kongrede MKYK’da isim bazında belli bir oranda değişim olmasına rağmen, MYK’daki değişim beklentisi milletvekilleri ve parti teşkilatlarındaki beklentileri karşılamadı. Günlerdir konuşulan kabine değişikliği noktasında da, beklentileri karşılayacak bir yeniliğin olmaması hayal kırıklığını artırıyor. Bütün bunlara karşın tek ciddi değişim adresi olarak, il, ilçe ve belde teşkilatlarından başlanması, parti kaynaklarınca aynen şu ifadelerle eleştiriliyor: “Partiyi 50 kişi yönetiyor. Bu elli kişi ya bakan, ya MYK üyesi veya MKYK arasında değişiyor.”

Kaynak: Millî Gazete 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209