Meclis çalışmalarına Meclis TV ayarı

Meclis Anayasa Komisyonu’nda, Meclis İçtüzüğü’nde değişiklik öngören alt komisyon çalışmalarını tamamladı. Düzenlemede Meclis Tv için de değişiklik var.

Meclis çalışmalarına Meclis TV ayarı

Meclis Anayasa Komisyonu’nda, Meclis İçtüzüğü’nde değişiklik öngören teklif için oluşturulan alt komisyon çalışmalarını tamamladı. Buna göre Genel Kurul saat 14.00 ila 20.00 saatleri arasında çalışacak. Meclis Televizyonu’nun söz konusu saatlerde yayın yapabilmesi için düzenleme yapılacak.

İçtüzük konusunda oluşturulan alt komisyon, AKP’li grup başkanvekilleri tarafından verilen teklif üzerindeki çalışmalarını bitirdi.

-MECLİS TV’NİN YAYIN SAATLERİ İÇİN DÜZENLEME YAPILACAK-

Alt komisyonda Genel Kurul’un saatleri 14.00 ile 20.00 olarak kabul edildi. Ancak alt komisyonda yapılan düzenleme ile Genel Kurul’un çalışma saatleri olan 14.00 ile 20.00 arasında Meclis Televizyonunun yayın yapması için düzenleme yapılması kararlaştırıldı. Buna göre protokolde yeni çalışma saatlerine göre düzenleme yapılacak.

-YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER-

Teklifin 6. maddesi metinden çıkarıldı. Çıkarılan madde de, Genel Kurula sevk edilen bir komisyon raporu veya herhangi bir metinin aksine karar alınmadıkça dağıtımı tarihinden kırksekiz saat geçmeden görüşülemeyeceğini öngörüyordu.

-USUL TARTIŞMASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI-

Alt komisyon, teklifin usul tartışmasıyla ilgili 10. maddesinde değişiklik yaptı. Buna göre usul hakkında tartışma açma istemini Başkan reddeder ve isteyen kişi talebinde ısrar ederse Genel Kurul oylamasına tabi kılındı.

-HUZUR BOZUCU İFADESİ ÇIKARILDI-

Teklifin 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Genel Kurul’da söz kesmek, şahsiyatla uğraşmak, döviz ve pankart getirmek ve çalışma düzenini ve huzurunu bozucu herhangi bir materyali Genel Kurul Salonu’nda bulundurmak ve bu türden hareketlerde bulundurmak yasaktır” cümlesinden “huzur bozucu” ibaresi çıkarıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun adı değişti. Plan Bütçe ve Ekonomi Kalkınma Komisyonu oldu.

-CHP MUHALEFET ŞERHİ KOYDU-

Teklife muhalefet şerhi koyan CHP, grup önerisinde bir milletvekilinin 5 dakikayı geçmemek üzere konuşmasına itiraz etti.

Komisyonlarda her madde için bir kez değişiklik önergesi verilebilir hükmüne karşı çıkan CHP, bir birleşimde toplam 10 dakikayı geçmemek üzere yerinden söz alma hakkına ilişkin maddeye de muhalefet etti.

CHP, Usul hakkındaki tartışmanın Başkan’ın tutumuyla ya da Genel Kurul’un kararıyla gündeme alınmasına karşı çıktı.

Genel Kurula çalışma düzenini bozucu döviz pankart getirme konusuna da karşı çıkan CHP, “Çünkü muğlaktır” dedi.

Edinilen bilgiye göre CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, “Çalışma düzenini bozucu materyal nedir, örneğin Kamer Genç’in deniz fenerine gönderme yaparak fenerle gelmesini çalışma düzenini bozucu diyorsunuz ama biz AKP’nin sembolü olan ampullerle Genel Kurul’a gelsek bu çalışma düzenini bozan materyal mi olacaktır? Aynı şekilde bir başbakan ya da bakan hakkında karikatür dergisini getirsek bu çalışma düzenini bozucu materyal mi olacaktır ya da grafik getirdik, bunu kim takdir edecektir?

Milletvekilinin kendisini materyallerle, nesnelerle ifade etmesini, ifade hürriyetini engelleyen düzenlemedir” diyerek itiraz etti.(ANKA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209