Maltepe’de hukuk rezaleti

Maltepe’de hukuk rezaleti

Maltepe’de hukuk rezaleti
 Haydar Koçak/Ankara


AKP ve MHP, Maltepe'de 400 sandığın sayımını iptal ettirdi.
AKP ve MHP, Maltepe'de 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Sayımlar, 500. sandıktan yeniden başlayacak. CHP bu karara itiraz etti.

Maltepe’de yaşanan bu gelişmeyi Twitter hesabından duyuran CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’ın paylaşımları şu şekilde:


Maltepe'deki SAYIM DURDU. Çünkü; YSK'nın yazılı talimatına rağmen; memurlar, AKP ve MHP'li temsilciler tutanaklara imza atmıyor diye imza atmayacaklarını söylüyor. Oysa ki; YSK'ya göre hakimler ile CHP ve SP temsilcilerinin imzası yeterli. Maltepe Seçim Kurulu şu an toplantıda.

 AKP-MHP, Maltepe'deki sandıkların tümünü saydırarak değişik bir sonuç almayı planlıyordu. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmayınca bu kez de sayım bitmesin diye hakimlerin tutanaklarına imza atmıyorlar. Memurlar da kendilerini baskı altında hissediyor. İktidar halka meydan okuyor

 

AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu'nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500'lere dönmesi... Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti. 
AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu'nun yaptırdığı 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Bunun anlamı şu; sayımlar, 500. sandıktan yeniden başlayacak. Sayımları, ilk oluşturulan iki kurul yeniden sayacak. Bu yüzden, şu an toplan 576 sandık sayılmayı bekliyor. CHP karara itiraz etti. 

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, AKP ve MHP eliyle bir kördüğüme dönüştürülürken, tam anlamıyla bir hukuk rezaleti yaşanıyor. YSK'nın yazılı talimatı bile, iktidar baskısı karşısında hiçbir anlam ifade etmiyor ve hükümsüz kalıyor. Parti Devleti hukuku eziyor.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 00:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209