Mahkemenin iptal kararı uygulanmıyor! Çünkü burası Türkiye...

Mahkeme 160 bin m2’lik alanda maden arama faaliyetini iptal etti ama İBB ve 360 Madencilik Şirketi mahkeme kararını uygulamıyor!

Mahkemenin iptal kararı uygulanmıyor! Çünkü burası Türkiye...
 İstanbul Sancaktepe Paşaköy’de orman içinde 160 bin m2’lik alanda hukuka aykırı ve çevreye zarar verecek bir şekilde ve ÇED raporu olmadan maden arama faaliyetinde bulunan 360 Madencilik Ltd Şti şirketinin maden arama faaliyeti mahkemece iptal edildi ama karar İBB ve Şirket tarafından uygulanmıyor! Konuyu defalarca İBB Meclis gündemine yazılı soru önergeleri sunarak ve Meclis kürsüsünde konuşarak gündeme getiren CHP İBB Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam’dan İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk operasyonunda kamuoyuna yansıyan şirketlerden olan 360 Madencilik Ltd Şti ortağı tarafından Paşaköy’de orman içinde 160 bin m2’lik alanda hukuka aykırı ve çevreye zarar verecek bir şekilde ve ÇED raporu olmadan maden arama faaliyetinde bulunan şirket ile ilgili yeni sorular sordu; Anılan maden arama faaliyeti izni İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından 12.04.2013 tarih ve E: 2012/1426,K: 2013/849 sayılı kararı ile iptal edildiği malumdur. Bu kapsamda; Yargı kararı üzerine yapılan işlemler nelerdir?Savcılık operasyonu, mahkeme kararı ve yangın sonucu anılan bölgenin daha fazla zarar görmemesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Ocak ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam’ın hazırladığı, Meclis Bakanlığına sunduğu ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cevaplandırılması isteği ile verilen yazılı soru önergesi;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği gibi 17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul merkezli ile 7 Ocak 2014 tarihinde İzmir merkezli yapılanrüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk operasyonu yapılmış; birçok kişi tutuklanmıştır. Bu olay dahilinde kamuoyuna yansıyan kişilerden 360 Madencilik Ltd Şti ortağı tarafından Paşaköy’de orman içinde (29 ve 30 nolu bölmede) 160 bin m2 lik alanda hukuka aykırı ve çevreye zarar verecek bir şekilde ÇED raporu olmadan maden arama faaliyetinde bulunulduğu; birkaç ay evvel de aynı yerin hemen üstündeki ormanda yangın çıktığı ve ormanda büyük tahribatın olduğu bilinmektedir.

Anılan maden arama faaliyeti izni İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından 12.04.2013 tarih ve E: 2012/1426, K: 2013/849 sayılı kararı ile iptal edildiği malumdur. Bu kapsamda;

1.   Yargı kararı üzerine yapılan işlemler nelerdir?

2.   Yangın çıkış sebebi nedir? Bu konuda yapılan soruşturma var mıdır? Varsa kim tarafından yapılmaktadır? Sonuçları nedir?

3.   Yangın çıkış sebebi hakkında açılan dava var mıdır? Varsa kim hakkında ve hangi mercide açılmıştır? Dosya esas numarası nedir? Varsa sonuçları nedir?

4.   Savcılık operasyonu, mahkeme kararı ve yangın sonucu anılan bölgenin daha fazla zarar görmemesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz? " sordu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 04:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209