Lütfi Kibiroğlu, Eminönü ile hasret giderdi.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı Eminönü Bölge yöneticileri iftar yemeği düzenledi. Kadırga Spor Kulübü’nün Cündü Tesislerinde yapılan iftar programına Fatih Belediye Başkan Adayı Lütfi Kibiroğlu da katıldı.

 Bir dönem Eminönü Belediye Başkanlığı yapan Lütfi Kibiroğlu eski dostlarıyla da hasret giderdi. İftara Eminönü’nde muhtarlık yapan yaklaşık 20 muhtarın yanı sıra, başta Malatya Sakkuşak, Sason ve Mutki Dernekleri olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başkan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çimen, Abdullah Deniz, Fatih İlçe Başkanı Muzaffer Serenli ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı iftara çevreden çok sayıda esnaf ve vatandaş da iştirak etti.

İftar sonrası Muzaffer Serenli kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Saadet Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Lütfi Kibiroğlu, Eminönülü dostlarına seslendi.

Konuşmasında özetle Eminönü ile Fatih’in birleştirilmesini, Fatih’te mahallelerin birleştirilmesi ve tarihi isimlerin yok edilmesini eleştiren Kibiroğlu, kentsel yenileme projeleri ile Fatihlilerin göçe zorlandığını söyledi. Otel sayısının çok büyük boyutlara ulaşması nedeniyle de insanların artık Fatih’i oturulamaz bir yer olarak gördükleri ve Fatih’i terk etmeye başladığını belirten Kibiroğlu bunun son derece sakıncalı olduğunun altını çizdi.

Kendi döneminde 500 civarı oteli bulunan Eminönü’nü aynı sayıda otelle bıraktıklarını belirten Kibiroğlu otelleşmeye müsaade etmediklerini belirten Kibiroğlu rakamların şimdi üç bini bulduğunu söyledi. Kibiroğlu, dünyanın hiçbir yerinde tarihi şehirlerin içinin otellerle doldurulmadığının altını çizdi.

Fatih’in beş mukaddes beldeden biri olduğunu söyleyen Kibiroğlu, bu beldenin bize emanet edildiğini ve emanete sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Başkanlığı döneminde emanetin farkında olarak hizmet ettiklerini söyleyen Kibiroğlu, inşallah yerel seçimler sonrası yine emaneti devralacaklarını ve hakkıyla hizmet edeceklerini söyledi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209