Âli menfaatler

İki kişi konuştu.. AKPde makyaj aktı Kritik dönemde disiplin kurulları harekete geçirildi... Şifre: seçime giderken PARTİMİZ ZARAR GÖRMESİN...

Âli menfaatler
  Hükümetle-Saray arasındaki kriz, ardı ardına yaşanan gelişmeler ve yapılan açıklamalarla “Bir görüş ayrılığı” olmaktan çıkıp “Ak-çeli işler” sarmalına dönüştü. Öyle açıklamalar, öyle ithamlar, öyle suçlamalar geldi hatta öyle pis kokular yükseldi ki, “Bu mesele iktidarın iç meselesi” denilebilecek bir mesele olmaktan çıktı.  Artık mesele şahsi hesaplaşmalar, parti içi dengeler değil doğrudan doğruya bu millettir, bu ülkedir.

“Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız.”

Suskunluğuyla kafaları karıştıran Başbakan Ahmet Davutoğlu da nihayet dün bir basın toplantısıyla ortaya çıktı.

“Kritik dönem”

davutoğlu gazetecilerin sorularını cevaplarken hem yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’i eleştirdi ve “İkisi de yanlış” dedi. Yolsuzluk merkezli ve “paralel” ithamlı karşılıklı suçlamaları gündemine bile almayan Başbakan’ın  “kritik dönem”, “seçime giderken”, “partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı” vurguları dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’nin açılış törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, savunma sanayi ve savunma teknolojisinin bir ülkenin istiklalinin en önemli garantisi olduğunu belirtti. Türkiye’nin son dönemde bu alanda çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Davutoğlu, geçen hafta da ASELSAN’ın Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi’ni açtıklarını anımsattı.

Sizce Ankara parsel Parsel satıldı mı?

Bir gazetecinin ‘’Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir twitine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir cevabı oldu. Bülent Arınç paralelci olarak suçlandı. Bülent Arınç da ‘Ankara’yı parsel parsel sattın’ ifadesini kullandı. Sizin değerlendirmenize göre Ankara parsel parsel satıldı mı? AK Parti olarak gelen bu karşılıklı açıklamalara, bir disiplin sürecini başlatacak mısınız?” sorusunu şöyle yanıtladı: ‘’AK Parti kuralları belli, son derece sağlam kurallar ve kurullar zeminine oturmuş bir partidir. Atılacak adımlar varsa da hiç tereddütsüz atılır. Bu parti içi demokrasi içinde her türlü görüşe açık bu anlayış dışında çok kuvvetli bir parti disiplini de vardır. Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Dün (Pazartesi) Sayın Bülent Arınç ile açıklama sonrası bir araya geldik. Kendisi ile konuştuk. Kendisine de kanaatlerimi ifade ettim. Bugün de (Salı) Sayın Melih Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım. Şunu da bir kez daha ifade etmek isterim ki, ayrıca genel başkan yardımcılığına gerekli talimatlarımı verdim.”

“Partinin zarar görmesini istemeyiz”

Ortaya atılan ciddi iddialarla ilgili konuşmaktan kaçınan Davutoğlu, yaşanan gelişmelerin partisine vereceği zararlar önlemek için yapılması gerekenlerin yapılacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur.

Dediğim gibi bu andan itibaren parti disiplinini, partinin itibarını zedeleyeceği mahiyette yürütülecek her türlü polemik gerekli işlemlere tabii tutulacaktır.’’

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209