KPSS’yi kaldırmanın altyapısını hazırlıyorlar

Muhalefet, çeşitli illerde yapılan KPSS operasyonunun, sınavın kaldırılmasına altyapı oluşturmak için başlatıldığını belirtti. CHP’li Hamzaçebi, “KPSS operasyonu, bu sınavın kaldırılmasının altyapısıdır. AKP, herkesin eşit şartlarda yarıştığı objektif sınavları istemiyor.” dedi. MHP’li Vural ise operasyonun siyasî olduğunu söyledi.

KPSS’yi kaldırmanın altyapısını hazırlıyorlar
 CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, KPSS operasyonunun, sınavın kaldırılmasının altyapısını oluşturmak için yapıldığını söyledi. Hamzaçebi, “Acaba AKP, KPSS’yi kaldırmayı mı planlıyor?” şeklindeki soruya, “Aslında onun altyapısı olarak da düşünebiliriz. AKP istemiyor, KPSS gibi objektif bir sınavı, herkesin eşit bir şekilde yarıştığı bir sınavı istemiyor. Memuriyete o istiyor ki benim adamlarım girsin. Benim seçtiğim adamlar girsin. Onların istediği ‘AKPS’ sınavı. Bu sınavı da AKP Genel Merkezi’nde yapacaklar.” karşılığını verdi.
Meclis’te düzenlediği basın toplantısında KPSS operasyonunu değerlendiren Akif Hamzaçebi, sınavın 5 yıl önce iptal edildiğini hatırlattı. İktidarın, o dönem ortaya atılan iddiaların üzerine gitmediğini ve olayı aydınlatmadığını belirtti. Hamzaçebi, “Aradan 5 yıl geçmiş. O zaman ‘sorular çalındı’ dendi. Çalındı kanaatine sahibim ama nasıl çalındı bilmiyoruz. 5 yıl neden beklediniz? Bunu bildiğiniz halde beklediyseniz suç işlediniz. Dosyaları tutarız, bekletiriz, işimize geldiği zaman operasyon yaparız diyemezsiniz. Derseniz siz de sorumlusunuz. Çalınma işinin sonuna kadar araştırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

KPSS’DE YOLSUZLUK VARSA SORUMLUSU İKTİDARDIR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği toplantıda KPSS operasyonunu değerlendirdi. İktidarın algı operasyonlarını belirli zamanlarda devreye soktuğunu ifade eden Destici, “Türkiye’de hukukun yok sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz ve neticede neyin doğru neyin yanlış olduğunun anlaşılmaması adına milletin kafasını karıştırma adına algı operasyonları çok seçilmiş nokta zamanlarda yapılmaya devam ediyor. Eğer 2010 yılındaki KPSS sınavlarında bir usulsüzlük yapılmışsa elbette ki bunun hukuk önünde hesabı sorulması gerekir. Ama bu hesap sormalar sadece belli bir kesimden belli kadrolardan öç alma ya da onları tasfiye etme millet nezdinde itibarsızlaştırma adına yapılıyorsa bizim bunu doğru bulmamız mümkün değildir. Eğer o dönemdeki KPSS sınavlarında yolsuzluk yapılmışsa bunun birinci dereceden sorumlusu Türkiye’yi yönetenlerdir. Çünkü o görevlere o bürokratları atayanlar bugün iktidarda olanlardır.” diye konuştu.

OPERASYON TAMAMEN SİYASÎ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Taraf Gazetesi’nin 19 Ocak 2015 tarihli ‘KPSS’yi kaldırıyorlar. Beyefendiye gizli KPSS planı’ başlıklı haberi hatırlattı. Halkın emeğinin çalındığını belirten Vural, “Beyfendiye yapılan arzda KPSS’yi kaldırmaya yönelik bir kumpas kurulması planı olmuştu. Millet şaşkın vaziyette. Evlatlarımızın geleceği çalınıyor. Çalan çalana. 5 yıl sonra bununla ilgili soruşturmayı yapanlar, yarın öbür gün acaba ne yapar? İstanbul Üniversitesi’nde çıkan rezalet, KPSS’de VIP torpil rezaleti; bunlarla ilgili de açılsın soruşturma. Türkiye’de tuz koktu. Hep şüphe var. İnsanlar büyük rahatsızlık içinde, hem VIP torpiller hem sınavlara sokulmuş jokerler. Vatandaş artık yüksek sesle sorguluyor. 7 Haziran’da inşallah vatandaşın hukukuna el uzatan bu zihniyetten kurtulur.” diye konuştu. Vural, bir başka soru üzerine de, savcılığın hiçbir soruşturma yapmadığını ve operasyonun tamamen siyasî olduğunu anlattı.

AKP’NİN FOYASI ORTAYA ÇIKTI

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da iktidarın KPSS sınavını kaldırma hazırlığı içinde olduğu iddialarını hatırlattı. AKP’nin, devlete kendi kadrolarını doldurmak istediğini kaydetti. Serindağ, “AKP’nin KPSS’yi kaldırma hazırlığında olduğu basında yer aldı. Mesele paralel falan değil, mesele AKP’nin foyasının ortaya çıkarılmasıdır. Dönemin başbakanı, İçişleri bakanı, Adalet bakanı operasyona dahil edilmelidir.” dedi.

DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKTI

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise operasyonla ilgili “Devletin çivisi çıktı.” yorumunda bulundu. Tan, “Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı’nın sözleri birbiriyle çelişirse vatandaş kime güvenecek? Sınavda hile varsa hangi sınava sokacak, hangi hakime güvenecek? Güven gitti, kurumlar yıkıldı. Devlet adamlarına, siyasetçilerin sözlerine güven bitti. Hangi sistemi kurarsak kuralım, aynı endişeler varsa bir şeyi çözmeyecek.” ifadelerini kullandı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 03:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209