Kozmik odada anayasa yazılmaya başlanıyor

Yazımına başlanacak Anayasa çalışmaları öncesi, AK Partili Anayasa Uzlaşma Komisyon üyeleri önce Meclis’te daha sonra da AK Parti Genel Merkezi’nde toplantı yaptı.

Kozmik odada anayasa yazılmaya başlanıyor

Nevin Bilgin'in haberi

Toplantıda Anayasa’nın yazımı konusunda izlenecek yöntem üzerinde çalışma yapıldı. Meclis’te yapılan toplantıya AK Partili Anayasa Uzlaşma Komisyon üyeleri Ahmet İyimaya, Mustafa Şentop ve Mehmet Ali Şahin katıldı.

Yönteme karar verilecek

AK Parti Genel Merkezi’nde akşam üzeri yapılan ikinci toplantıda izlenecek yöntem konusunda AK Parti’nin ne önereceği tartışıldı. Öte yandan Uzlaşma Komisyonu yarın yapacağı toplantıda yazım konusunda yöntem belirleyeceği belirtildi. Yazımın nerede yapılacağı kesinleşirken, buna göre, Bakanlıklar’da daha önce Başbakanlığın, ardından Orman Bakanlığı’nın şimdi de Meclis’in ek bina olarak kullandığı tarihi binada oluşturulacak bölümde Anayasa yazımı yapılacak. Binada her parti için özel kozmik odalar yapılacak. Yazım aşamasında dışarı bilgi sızdırılmaması ve gizlilik için özel önlem alınacak.Bazen tutanak tutulacak bazen de tutanaksız görüşme yapılacak. Binada her parti için ayrı oda ve ortak toplantılar için ayrı bir oda düzenlemesine gidilecek. Odadaki bilgilerin sızmaması için olağanüstü güvenlik tedbiri alınacak, odalar kozmik nitelikte olacak. Çalışmalar sırasında yeminli stenograflar istenildiğinde tutanak tutacak, istenilmediğinde dışarı çıkarılacak.

Dayak anayasal suç sayılsın okul kayıt parası alınmasın

Bu hafta yazıma geçecek TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, son olarak Gündem Çocuk Platformu’nu dinledi. Çocuklar Anayasa’ya çocuk evliliğinin engellenmesi, çocuğa dayağın önlenmesi konusunda anayasaya madde konulmasını istedi.

Gündem Çocuk Platformu adına TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na gelen çocukların talepleri şöyle:

- Kentsel dönüşüm diye evlerimizi almak istiyorlar. Evlerimizi almasınlar.

- Çıkan yasa ve kanunlardan çocuklar da bilgilendirilsin.

- Çocuklara evde, okulda şiddet uygulanıyor. Anayasa yapılırken bu konuda önlem yazılsın.

- Kayıt parası alınmasın.

- Çocukların erken yaşta evlendirilmesine izin vermeyin.

- Gerekli gereksiz her yerde kimlik bilgilerimiz istenmesin.

- Okulda, sokaklarda çöp kovaları yetersiz. Çöp kovaları konulsun.

- Okulda çok hırsızlık oluyor. Her yere kameralar konulsun.”

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209