Koray Aydın: 17-25 Hiç Bir Şekilde Kapatılamaz !

Koray Aydın; “5 Ocak’ta komisyon hangi kararı verirse versin, 17-25 Aralık’la ilgili süreç hiçbir şekilde kapatılamaz. Zaman aşımı süreleri dolmadan bu davaların her zaman açılma imkanı vardır.”dedi.

Koray Aydın: 17-25 Hiç Bir Şekilde Kapatılamaz !
 Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) dört eski bakan için Meclis’te kurulan Soruşturma Komisyonu çalışmalarını 5 Ocak’ta tamamlayacak ve ilk oylama yapılacak.

Oylamada en az bir bakan hakkında “Evet” kararı çıkması halinde, TBMM Genel Kurulu’nda da Ocak sonunda ilgili bakan ya da bakanların Yüce Divan’a gidip gitmemesine ilişkin son oylama yapılacak.

Kamuoyundaki hakim fikir, eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmemeleri durumda sürecin biteceği yönünde.

Kimi hukukçular ise Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) eski bakanlara isnat edilen suçlara ilişkin zaman aşımı sürelerinin 8 yıldan başladığını, bu süreler içinde Yüce Divan yolunun açık olduğunu öne sürüyor.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın durumu buna örnek olarak gösteriliyor.

Neden Koray Aydın?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 1999 genel seçimlerinden sonra kurulan Demokratik Sol Parti (DSP)-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)-Anavatan Partisi (ANAP) koalisyonunda görev yaptı.

17 Ağustos 1999 depremiyle birlikte hakkında ortaya atılan yolsuzluk suçlamaları uzun süre tartışıldı.

Aydın, 2001 yılında görevinden ve milletvekilliğinden istifa etti.

Yüce Divan’a sevki için TBMM’de komisyon kuruldu. Hem Komisyon hem de Genel Kurul, Yüce Divan’a sevkine gerek görmedi.

MHP’li Aydın, 2004 yılına gelindiğinde itirazlarına rağmen CHP ile iktidardaki AKP’nin birlikte hareket ederek sürecin ikinci kez işletildiğini ve Yüce Divan’a sevk edildiğini söyledi.

‘Bu yol artık oluşmuştur’

O dönem yaşananları BBC Türkçe’ye anlatan Koray Aydın, ikinci komisyona “Benim verilemeyecek hesabım yok ama şunu bilin ki daha sonra bu yaptığınız yoldan geçerek bir içtihat oluşacak. Sizin de yeniden yargılanmanıza vesile olacak” dediğini aktardı.

Aydın, “5 Ocak’ta komisyon hangi kararı verirse versin, 17-25 Aralık’la ilgili süreç hiçbir şekilde kapatılamaz. Zaman aşımı süreleri dolmadan bu davaların her zaman açılma imkanı vardır. Bu yol artık oluşmuştur. Yeni bilgi, belgeye gerek kalmadan açılabilir. Çünkü bana o muameleyi yaptılar. Hatta Genel Kurul’da yasal sınırsız konuşma hakkımı da elimden aldılar. Böyle bir hukuksuzlukla karşı karşıya kaldım. Buna rağmen Yüce Divan’a gittim ve aklandım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 04:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209