Kılıçdaroğlu: Herkes orada devlet nerede

CHP lideri Kılıçdaroğlu, BDP'li milletvekillerinin PKK'lılarla buluşmasıyla ilgili 'Orada medya, PKK'lılar, BDP'liler, gazeteciler, halk, halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba?' dedi.

Kılıçdaroğlu: Herkes orada devlet nerede

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Sultangazi'de düzenlenen bayramlaşma töreni sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP 'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu , kaçırılan milletvekilinin CHP 'li olmasına rağmen, suçlanan tarafın CHP olduğunu belirterek, “Bunun akılla mantıkla bağdaşır bir yönü var mı? Hayır” dedi.

Kılıçdaroğlu , şunları kaydetti:
BDP 'li milletvekilleri ile PKK 'nın buluşması, Oslo'da mı, Suriye'de mi, Amerika 'da mı, Avustralya 'da mı oldu? Hayır, Türkiye 'de oldu. Orada medya, PKK 'lılar, BDP 'liler, gazeteciler, halk, halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba? Sayın Başbakan bunu kendisine soruyor mu? Devlet neredeydi, hükümet neredeydi?

Önce sorulması gereken soru şu, sayın Başbakan siz hangi ülkenin başbakanısınız? Bu ülkede terör örgütü mensuplarıyla onlara şu veya bu şekilde destek veren bir grup bir araya geliyor kucaklaşıyorlar, Habur görüntüleri çıkıyor ortaya. Suçlu CHP ... Bu kadar kısır, bu kadar sığ düşünen bir yönetim anlayışı, siyasal anlayış olabilir mi?

Sayın Başbakan soruyorum, siz hangi ülkenin başbakanısınız? Bu görüntüler başka bir ülkede mi, Türkiye 'de mi oldu? Türkiye 'de olduysa bunun sorumlusu ne zamandan beri CHP ? CHP iktidarda mı? Sayın başbakana şunu da hatırlatmak isterim, şehide kelle diyen kimdi? CHP 'liler mi? Şehide kelle diyen bu başbakan değil miydi?

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, 'Birkaç Mehmet öldü diye meclisi mi toplayacağız?' diyen kimdi? AKP 'nin sıradan bir milletvekili mi, AKP 'nin sözcüsü ve yönetiminde görev alan biri mi? Biz hiçbir zaman şehitlerimize kelle demedik. 'Onlar bizim onurumuzdur' dedik. Başımızın üzerinde taşıdık. Biz hiçbir zaman 'Birkaç Mehmet öldü diye parlamento toplanır mı?' demedik. Parlamentoyu adam gibi topladık. Kaçan kimdi? AKP ve sayın Başbakan. Suçlanan kim CHP . Milletimin vicdanına havale ediyorum.”

 

İÇİŞLERİ BAKANI KAÇIRILMA NOKTASINA GELMİŞ’
Kılıçdaroğlu , İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'in Hakkari ziyaretinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

“Sayın Başbakanın, bir İçişleri Bakanının polis tarafından kaçırılma noktasına gelmesini oturup düşünmesi lazım. CHP 'yi suçlayacağına, ülkeyi nasıl yönettiğini, ülkenin geldiği noktayı görmesi lazım. Ben, bu ülkede huzur istiyorum, sayın Başbakan huzursuzluk istiyor. Ben bu ülkede barış istiyorum, sayın Başbakan kavga istiyor. Aramızdaki fark bu.”

Halkın ortasında olduğunu ve Türkiye 'nin her yerinde aynı şekilde yer alabildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu , başbakanın ve bakanların barıştan yana olmadıkları ve kavgadan nemalandıkları için bunu yapamadığını savundu. (aa)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209