Kılıçdaroğlu: Böyle acı bir olayı bize yaşatanlara lanet olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen saldırıyı değerlendirirken, "İnsanların birbirleri ile bayramlaştığı, kucaklaştığı, kırgınlıkları bitirdikleri bir günde böyle acı bir olayı bize yaşatanlara lanet olsun" dedi

Kılıçdaroğlu: Böyle acı bir olayı bize yaşatanlara lanet olsun

Muhammet KAÇAR- Osman ŞİŞKO

ÇAMLIHEMŞİN - Ramazan bayram tatilini geçirdiği Rize’nin Ayder Yaylası’nda basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu , Gaziantep ’de yaşanan olayın herkesi derinden sarstığını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"İnsanların birbirleri ile bayramlaştığı, kucaklaştığı, kırgınlıkları bitirdikleri bir günde böyle acı bir olayı bize yaşatanlara lanet olsun. Terörü her zaman suçladım, her zaman suçlayacağız. Kimliği ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, insanların barış içerisinde yaşaması varken, bu kavga neden? Masum insanları öldürmek kime ne yarar sağlayabilir? Gerçekten büyük bir dram ve insanlık suçu. Bunu yapanları insan olarak adlandırmak istemiyorum. İnsan olan böyle bir şey yapmaz. Sabah sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşerek bilgi aldım. Gaziantep bizim en güzel kentlerimizden biri. Terörün bulaşmadığı ve barındırılmadığı kentlerimizden birisi. Bütün Gazianteplilere, bütün Türkiye ve halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyorum. Yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ölenlere Allah rahmet eylesin diyorum. Yaralılar ve ağır yaralılar var, onlara da acil şifalar diliyorum."

"TERÖRE ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"
CHP ’den bir Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve milletvekillerinin Gaziantep ’te olayı yakından izlediğini belirten Kılıçdaroğlu , "Sayın Vali bazı bilgiler verdi. Umarım failler biran önce bulunur ve sorumlular yargının önüne çıkarılır. Arzum, Türkiye ’de herkesin teröre karşı ortak tavır takınmasıdır. Terör bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçuna karşı bütün siyasal partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının ortak tavır sergilemesi gerekiyor. Teröre asla ödün ve taviz vermeyeceğiz, asla teslim olmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim birliğimizden, dirliğimizden hiçbir şekilde vazgeçme lüksümüz yoktur. Bu ülkeyi beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Bu ülkede onurumuzla beraber yaşayacağız. Biran önce faillerin yakalanması yargının önüne çıkarılması da en büyük arzumuzdur" diye konuştu.

OLAYLARA SOĞUKKANLI BAKMAK ZORUNDAYIZ
Kemal Kılıçdaroğlu , konuşmasının ardından da soruları yanıtladı. Bir gazetecinin terör eylemlerinde Suriye’nin PKK ’yı kullandığı yönünde iddialar olduğunu sorması üzerine, "İddialar somut delillerle desteklenmediği sürece iddia bazında kalır. Biz daha soğukkanlı bakmak zorundayız. Örneğin bugünkü gazetelerde Gaziantep ’te böyle bir eylemin yapılacağına dair bilgiler ulaştığı ifade ediliyor. Sabah yine gelen bazı bilgilerden patlama olan aracın bir çekici ile yerleştirildiği ifade ediliyor. O nedenle süratli bir şekilde bazı bilgilere ulaşılıyor. Ulaşıldıktan sonra olay daha net aydınlanmış olacak. Bizlerde olayı bütün çıplaklığı ile öğrenmiş olacağız" dedi.

BÖLGEMİZDEKİ HUZURSUZLUK TÜRKİYE ’YE DE YANSIYACAKTIR
Suriye’de bazı gazetecilerin kaçırıldığı yönünde haberler olduğunun sorulması ve görüşünün istenmesi üzerine bu ülkede bayram gününde insan katliamının yaşandığını duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu , şunları söyledi:

"Suriye’nin de huzur içerisinde olmasını istiyoruz. Çünkü bölgemizdeki huzursuzluk Türkiye ’ye de yansıyacaktır. Bölgemizdeki huzursuzluk, oralardaki iç savaş , Türkiye ’ye de yansıyacaktır. Bizler de rahatsız olacağız. Sonuçta hepimiz insanız. Bir başka ülkede insanların aç kalmasından rahatsızlık duyuyorduk. Orada insanların öldürülmesinden de rahatsızlık duyuyoruz. Kendi ülkemizde barışı egemen kıldığımız gibi diğer ülkelerde de barış olmasını isteriz. Gazeteciler toplumu aydınlatmak görevini üstlenen, haber peşinde koşan arkadaşlarımız. Gazetecileri tutuklamak, hapse atmak, güç kullanarak görevlerini engellemek gibi bir uygulamayı demokrasilerde, hele 21’inci yüzyılın dünyasında kabul etmek mümkün değil. Gazeteci arkadaşlarımız da iyi niyetle gidiyorlar. Kendi becerileri ve birikimleri ile olayları aydınlatmaya, görüntü almaya, röportaj yapmaya ve dolayısıyla bunu bütün dünyaya aktarmaya çalışıyorlar. Onlar görenlerini yaparken engel çıkarmak doğru değil. Demokrasiler de olmaması gereken bir tavırdır bu."

AYGÜN’LE BAYRAMDAN SONRA GÖRÜŞECEK
Kılıçdaroğlu , PKK ’nın kaçırıp 48 saat elinde tuttuğu CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ’le ne zaman görüşeceğinin sorulması üzerine de, " Ankara dışına çıktığım için gelmesini uygun görmedim. Bayramdan sonra görüşeceğiz" dedi.

PROGRAM DEĞİŞTİ, YARIN GAZİANTEP ’E GİDİYOR
Daha önce Ayder Yaylası’ndan Artvin ’e geçmeyi planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Gaziantep ’te yaşanan olay nedeniyle programını iptal etti. Kılıçdaroğlu , bu akşam Trabzon’dan uçakla Ankara ’ya hareket edecek, yarın da Gaziantep ’e gidecek.(dha)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209