Köşk'te ilk 30 Ağustos!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bu yıl tebrikleri Genelkurmay Başkanı yerine, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Resepsiyon da Gazi Orduevi'nde değil, Cumhurbaşkanı'nın ev sahipliğinde yapılacak

Köşk'te ilk 30 Ağustos!

ANKARA - 30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl bir ilke sahne olacak. Asker, 30 Ağustos'ta ilk kez Çankaya Köşkü ’ne çıkacak. Genelkurmay Başkanı tarafından karargâhta kabul edilen tebrikler, bu yıl ilk kez “Başkomutan” sıfatıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.

30 Ağustos resepsiyonu da Gazi Orduevi'nde değil, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından Köşk’te verilecek. Asker, Abdullah Gül 'ün cumhurbaşkanı seçildiği 2007 Ağustos'tan bu yana Köşk'teki eşli resepsiyonlara katılmıyordu. Çankaya Köşkü de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gündüz eşsiz, akşam ise eşli resepsiyon veriyordu. Ancak bu uygulama 2010 yılında kaldırılarak 29 Ekim resepsiyonu sadece eşli olmak üzere teke düşürüldü. O yılda komuta kademesi, Merkez Orduevi’ndeki Cumhuriyet Balosu nedeniyle resepsiyona katılmadı. Geçen yıl ise şehit askerler nedeniyle 30 Ağustos ve 29 Ekim resepsiyonları iptal edildi.

Geçen yıl 30 Ağustos tebriklerinin Genelkurmay Başkanı yerine Cumhurbaşkanı'nın, kabulün ise Genelkurmay Karargahı yerine Çankaya Köşkü 'nde yapılması kararlaştırıldı. Abdullah Gül , bu yıl da 30 Ağustos tebriklerini Çankaya Köşkü ’nde eşiyle birlikte kabul eden ilk cumhurbaşkanı olacak. Böylece asker, 5 yıl aradan sonra ilk kez Köşk'ün verdiği eşli bir resepsiyona katılarak Hayrünnisa Gül 'ün de bayramını kutlayacak. (Ntvmsnbc)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209