Kimse kardeşliğimizi bozamayacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Suriye'deki temaslarının ikinci gününde dünyanın önde gelen Suriyeli din âlimlerinden Prof. Dr. Ramazan el-Buti ile görüştü. Kamalak, Türkiye ile Suriye halkının kardeş olduğunu vurgulayan Kamalak, bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Kimse kardeşliğimizi bozamayacak

 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr.Mustafa Kamalak ve beraberindeki heyet, Suriye'deki temaslarına ikinci günde devam etti. İlk olarak Sultan Vahdettin'in kabrini ziyaret eden Kamalak ve beraberindekiler Cuma namazını Emevi Camiinde kıldı.Cuma namazının ardından dünyanın önde gelen Suriyeli din alimlerinden ve Emevi Camii Müftüsü Prof. Dr. Ramadan el-Buti ile görüşen Kamalak, Suriye'ye Türk milletinin selamını getirdiğini belirtti. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Prof. Dr. Ramadan el-Buti ile görüşmesinde Suriye'ye Türk milletinin selamını getirdiğini belirtti. Türkiye ile Suriye halkının kardeş olduunu vurgulayan Kamalak, bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. İki ülke insanları arasındaki kardeşliği Cenabı Allah'ın tahsis ettiğini vurgulayan Kamalak, Türkiye ile Suriye arasında yaşanan sorunların geçici olduğunu ifade etti. Kamalak, "Kardeşin kardeşle anlaşması kolaydır. Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'si olarak İslam Birliği'nin kurulması için çalışıyoruz" dedi. Ortadoğu'daki olayların arkasında İsrail ve Batılı güçlerin Büyük İsrail'in kurulması yönündeki çabalarının bulunduğunu dile getiren Kamalak, "İslam alemi coğrafyasında yaşanan karışıklıkların arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu düşünüyoruz.

Bundan dolayı kardeşler arasındaki ihtilafların giderilmesi için buradayız" şeklinde konuştu. 

Buti: AKP hatadan dönsün

İslam âleminin önde gelen alimlerinden olan Prof. Dr. Ramazan el-Buti, Türkiye ile Suriye halkaları arasındaki kardeşliğin inancın bir sonucu olduğunu vurguladı. İki ülke arasında yaşanan siyasi olayların zaman zaman değişebileceğini ancak değerlerin değişmesinin mümkün olmadığının altını çizen Buti, "Bugüne kadar böyleydi, bugünden sonrada böyle olacaktır. İslam siyasete tabi olmayacak, siyaset İslam'a tabi olacaktır" dedi. Türkiye'deki kardeşlerinin imanlarının kuvvetliğine güvendiğini ifade eden Buti, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan olayların arkasında İsrail'in bulunduğunun altını çizdi. Bölgedeki ülkeleri küçük lokma haline getirmek için halklar arasında çatışmaların çıkarılmak istendiğine dikkat çeken Buti, İsrail'in ABD'den sürekli kendisini güvence altına alacak taleblerinin olduğunu hatırlattı. "Bu güvenliğinin garanti altına alınması sadece devlet yönetimindeki kişilerle alakalı değil. Bu güvenliği büyük devletlerin küçük lokmalar haline getirilmesi ile mümkündür" diye konuşan Buti, Ak Parti hükümetinin Suriye'ye yönelik politikalarını da sert bir dille eleştirdi. Buti, "Umarım Türk hükümeti yaşananları gördükten sonra yanlış yolda olduklarını göreceklerdir. Hatadan dönmek erdemdir" dedi. Görüşmenin ardından Kamalak, Buti'ye içinde ayet yazılı bir hat tablosu hediye etti. Kamalak, Selahittin Eyyübi'nin ve Türk Şehitlerinin kabrini de ziyaret etti. Saadet Lideri Kamalak, temaslarına davem ettiği sıralarda Şam büyük bir bombalı eylemle sarsıldı. Canlı bomba saldırısında yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209