Kılıçdaroğlu: CHP 3 büyük devrime imza atmıştır

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mazisi olan ve hesap vermeyi namusu kabul eden partilerin ayakta kaldığını belirterek, ''Dünya kadar siyasi parti kuruldu, ayakta kalan tek parti vardır 93 yılda o da CHP'dir'' dedi.

Kılıçdaroğlu: CHP 3 büyük devrime imza atmıştır

Partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği il başkanlığı kongresine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kimliği ne olursa olsun, nerede doğarsa doğsun bütün insanlara eşit davranan, herkese saygı duyan bir parti olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Geçmişi olan partiler ayakta kalır. Halkına hesap vermeyi namusu kabul eden partiler ayakta kalır. Siyasi tarihimize bakın, siyasi tarihimiz siyasi partilerin mezarlıklarıyla dolu. Dünya kadar siyasi parti kuruldu, ayakta kalan tek parti vardır 93 yılda o da CHP'dir'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu, CHP'nin 3 büyük devrime imza atmış bir parti olduğunu, cumhuriyeti kurduğunu, sosyal demokrasiyi ve çok partili hayatı getirdiğini belirterek, ''CHP, şimdi 4. büyük devrime hazırlık yapmaktadır. Demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz. Herkesin özgürce konuşabildiği bir Türkiye'yi getireceğiz'' dedi.

Partisinin Atatürk Spor Salonu'ndaki il kongresinde konuşan Kılıçdaroğlu, 2002 yılında icra dairelerindeki dosya sayısının 10 milyon 26 bin olduğunu, 2011 yılında ise icra dosyalarının 20 milyon 506 bine çıktığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ölülerle mücadele'' ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu ülkede taş taş üstüne koyan, geçmişte siyaset yapıp bu ülkede başbakanlık, bakanlık yapmış olan insanları rahmetle anmamız lazım. O insanlar bu ülkeye hizmet ettiler. İnancımıza göre de ölenin arkasından konuşulmaz, herkese rahmet dileriz. Siyasi görüşlerini benimsemesek bile öbür dünyaya intikal ettikten sonra herkesi rahmetle anarız. Bu, bizim görevimiz zaten.

O ne yapıyor? Rahmetli İsmet İnönü ile uğraşıyor. Ne istiyorsun arkadaş? Sen bırak İsmet İnönü'yü, uğraşacaksan karşında Kemal Kılıçdaroğlu, gel karşıma. 'Gel' diyorum, gelmiyor, kaçıyor. Ne dedim Adaletten Kaçanlar Partisi. Demokrasilerde normalde siyasal liderler televizyon ekranlarında yan yana gelebilirler, tartışabilirler, bu uygar bir toplumun ortaya koyduğu bir tablodur. Bunu yapmayacaksınız, kalkacaksınız, 30-40-70 yıl önceki olaylardan bahsedeceksiniz. Doğruyu söylese 'eyvallah' diyeceğim, orada da yalan söylüyor. 'Sen yalancısın' dedim, 'evet' dedi, 'ben yalan makinesiyim.''

Başbakan Erdoğan'ın dershaneleri kaldıracaklarını söylediğini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise dershaneleri kaldırmayacaklarını söylediğini savunan Kılıçdaroğlu, kimin doğru söylediğini anlayamadıklarını belirtti.

-Suriye ile ilişkiler-

Türkiye'nin ''neredeyse Suriye'ye savaş ilan edeceğini'' ileri süren Kılıçdaroğlu, Batı'nın egemen güçlerinin Türkiye'nin Suriye ile savaşa girmesini istediğini iddia etti.

Hükümet temsilcilerinin daha önce Suriye'ye gittiklerini, ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptıklarını ve ortak barajın temelini attıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Suriye ile ne alıp veremediğimiz var? Ben de biliyorum Batı'nın egemen güçlerinin istediğini bunu. Ben de biliyorum Recep Tayyip Erdoğan'ın onların taşeronu olduğunu ama biz onurlu bir ülkeyiz. 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir Mustafa Kemal.

Ne oldu? Bir gece kalktık, Esad bir numaralı düşman oldu. Niçin? Batı'nın egemen güçleri istemedi. Sen niye kalkıp Türkiye Cumhuriyeti'ni o noktaya taşıyorsun. Onun için söylüyorum, Türkiye'nin iyi bir yönetime ihtiyacı var. Türkiye'nin insanlarının barışa, kardeşliğe, bizim gibi düşünmeyenlere saygı göstermeye ihtiyacı var. Biz kardeş olmak istiyoruz, bu ülkede.''

-Arap Baharı Konferansı-

İstanbul'da iki gündür Arap Baharı ile ilgili toplantı yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, toplantılara bütün Arap dünyasından değişik görüşlerden insanları davet ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, gazetecisi, siyasetçisi, akademisyeni ve televizyoncusu, herkesi dinlediklerini ifade ederek, şunları bildirdi:

''Bize şunu söylediler. 'İşte bizim görmek istediğimiz Türkiye bu. Onlara şunu söyledik.' CHP, devlet kuran bir partidir. CHP, bütün komşularına eşit davranan bir partidir. CHP, herkesin, her devletin sınırlarına saygı duyan bir partidir. CHP sadece kendi ülkesini değil, Ortadoğu'nun da Afrika'nın da çok önemli bir siyasal partisidir. CHP, 93 yıldır dünyada ayakta kalmış 3 veya 4 siyasal partiden birisidir.

CHP, 3 büyük devrime imza atmış partidir. Cumhuriyeti kurmuştur, sosyal demokrasiyi getirmiştir, çok partili hayatı getirmiştir. CHP, şimdi 4. büyük devrime hazırlık yapmaktadır. Demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz. Herkesin özgürce konuşabildiği bir Türkiye'yi getireceğiz. Devrimlerin, dönüşümlerin partisiyiz, statükonun partisi Adalet ve Kalkınma Partisi'dir.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209