Kendi günahlarınıza Milli Görüş’ü alet edemezsiniz

Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan Saadet Partisi’nin Sakarya ve Kocaeli’deki mitinglerindeki coşkulu kalabalık, halkın Milli Görüş belediyeciliğini hasretle beklendiğinin büyük bir göstergesi oldu.

Kendi günahlarınıza Milli Görüş’ü alet edemezsiniz
 Saadet Partisi yaklaşan yerel seçimler öncesi düzenlediği mitinglerle göz doldurmaya devam ediyor. Saatler öncesinden hınca hınç dolan miting meydanları, halkın yoğun ilgisine mazhar olan Saadet Partisi kadroları, vatandaşların kabına sığmayan heyecanı, adeta sandığa vurulacak Saadet Partisi mührünü müjdeliyor. Böyle bir atmosferde Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak dün önce Sakarya ardından Kocaeli’nde halka hitap etti.

Acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz

Hükümete  ‘Bize kumpas kuruluyor’ diyorsunuz. Bu işin arkasında dış güçler var diyorsunuz. Peki, yine adama sormazlar mı? 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil miydiniz?” sorusunu yönelten Kamalak “Onların her isteklerini yerine getiren siz değil miydiniz? Yılda üç defa Amerika’ya giden siz değil miydiniz? İstediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirmediniz mi? İstediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstediğiniz bürokratı görevden alıp istediğinizi getirmediniz mi? İstediğiniz anayasa maddelerini siz değiştirmediniz mi? Ey AKP yöneticileri hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz. Bizi de kendi günahınıza alet edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

İktidar Ağlama Duvarı Değil Çözüm Yeridir

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Şu anda ülkede öfke siyaseti hâkim. Kin siyaseti hâkim. Kaset siyaseti hâkim. Aklınızı başınıza devşirin. Sizin bu üslubunuz yüzünden; Dün Çanakkale’de, vücutlarını birbirine siper eden ecdadın torunları bugün birbirine taş atıp, kurşun sıkar hale geldi. Bu kavga kirli bir kavgadır. Bu kavganın kazananı olmaz. Kucaklaşacağımıza kutuplaşıyoruz. Sorumluluk makamında olan iktidardır. Sayın Başbakana sesleniyorum; iktidar ağlama duvarı değildir. Çözüm yeridir. Haftalardır paralel yapıdan bahsediyorsunuz. Ben o zaman şunu sorarım. 12 yıldır iktidardasın, sen geldiğinde böyle bir yapı vardıysa, neden müdahale etmedin? Yoktu ise senin döneminde kurulmuş demektir. Yine senin iktidarın sorumlu. Her iki halde de sorumlu sensin! Kimi kime şikâyet ediyorsun” şeklinde konuştu.

Fatih Yedier/Timuçin Mercanoğlu

Saadet Partisi’nin Sakarya ve Kocaeli’ndeki mitingleri adeta gövde gösterisine dönüştü. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak dün önce Sakarya, ardından Kocaeli’de halka hitap etti. “Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu’nun, divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun dizelerinde anlamını bulan Anadolu’muzun güzel şehri Sakarya’mızdayız” diyerek konuşmasına başlayan Kamalak “Her seçim önemlidir. Ancak bu seçim tarihi bir seçimdir. İnşallah bu seçimlerde, Milli Görüş kadroları Mahalli İdarelerde yönetimi yeniden devralarak, milletimizi özlediği hizmetlere kavuşturacak. Merhum hocamızın ifadesiyle, “Bir adamın iş tutuşu, besmele çekişinden belli olur.” İnşallah 30 Mart seçimlerinin sabahı öyle bir besmele çekeceğiz ki; bırakın Sakarya’yı, bırakın Türkiye’yi, dünya etkilenecek. Şundan emin olunuz, nasıl altı yüz yıl önce İstanbul’un fethi, Adil Bir Dünya’nın başlangıcı olmuşsa, 30 Mart seçimleri de, inşallah Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünyanın başlangıcı olacak. Eyüp Yıldırım kardeşimizin Sakarya’nın surlarına dikeceği zafer bayrağı, sadece Anadolu’yu değil, emin olun bütün İslam ülkelerini heyecanlandıracak” ifadelerini kullandı.

 

Yılda üç defa amerika’ya giden siz değil miydiniz?

Hükümete “Bize kumpas kuruluyor diyorsunuz, bu işin arkasında dış güçler var diyorsunuz. Peki, yine adama sormazlar mı? 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil miydiniz?” sorusunu yönelten Kamalak “Onların her isteklerini yerine getiren siz değil miydiniz? Yılda üç defa Amerika’ya giden siz değil miydiniz? İstediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirmediniz mi? İstediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstediğiniz bürokratı görevden alıp istediğinizi getirmediniz mi? İstediğiniz anayasa maddelerini siz değiştirmediniz mi? Ey AKP yöneticileri hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz” şeklinde konuştu. Kamalak, “Bizi de kendi günahınıza alet edemezsiniz. Biz bunu söyleyince, ne demeye başladılar?  ‘Efendim, ne yapalım? Çok safmışız, aldanmışız işte.’ Irak’ta Amerikan işgaline destek verirken saftınız. Libya’da NATO güçlerine firkateynlerimizi tahsis ederken saftınız. Suriye’de kardeş kavgasını körüklerken saftınız. 12 yılda faiz lobisine 600 milyar faiz öderken saftınız… Sevgili kardeşlerim, bu kadar saf ve basiretsiz kimselere bu vatan teslim edilebilir mi? Hocamızın dediği gibi, “Bu işler çoluk çocuk işi değildir” Bu ülke dünyanın en hassas, en stratejik bölgesindedir.  Bu ülkeyi yöneteceklerde, her şeyden önce basiret olacak. İktidarların saflığına basiretsizlik denir” tespitinde bulundu.

 

Maksat Oyların Doğru Adrese Gitmesini Engellemek

Kamalak konuşmasında şunları söyledi: “Bunlara kanmayın. Bu oyunlara aldanmayın. Yine aynı oyunu oynuyorlar. “Operasyon var”, “dış güçler var”, “Kumpas var” diyerek oylarınıza ipotek koymaya çalışıyorlar. Neymiş, AKP gelmezse CHP gelirmiş. Bu yıllardır ileri sürülen bir iddia. Maksat oyların doğru adrese gitmesini engellemek. Az önce soruşturma rakamlarını verdim. Aralarında ne fark var! İkisi de Batıcı, ikisi de IMF’ci, ikisi de faizci, ikisi de taklitçi değil mi? 60 küsur parti var. Siz Saadet Partisi dışında, hiçbir tanesinin Haçlı Birliği değil, İslam Birliği dediğini duydunuz mu? Elbette hayır! O zaman o gelse ne olur, bu gelse ne olur!  AKP gelse ne olur CHP gelse ne olur! Bu yüzden biz diyoruz ki; Saadet Partisi bir yana, topu bir yana. Şimdi soracaksınız. Peki, Sayın Kamalak; siz gelince ne yapacaksınız? İşte huzurlarınızda söz veriyorum: Allah’ın izniyle ilk iş olarak, bütün bakanlıkların, bütün belediyelerin kapısına “Rüşvet alan da veren de melundur.” tabelasını yeniden asacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacağız. Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız. Yandaş belediyecilikten vatandaş belediyeciliğine geçeceğiz. İsraf etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Rantsal dönüşümü değil, kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Stres şehirleri değil, huzur şehirleri kuracağız. Bu yüzden sakın ha bu seçimde oyları kavgaya, çatışmaya kurban etmeyin. Saadet dururken, diğerlerine kanmayın. Yolsuzluk olmasın diyorsan adres belli; Saadet Partisi. Rüşvet olmasın diyorsan adres belli; Saadet Partisi. Yetim hakkına sahip çıkılsın istiyorsan adres belli; Saadet Partisi. Huzur ve kardeşlik olsun istiyorsan adres belli; Saadet Partisi.”

Sakarya İşsizlikten İnliyor

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Şevket Kazan da “Milli Görüş, tevhid akidesini kalbin merkezine oturtup kalp gözüyle bakmanın adıdır. Biz aşiret usulüyle değil Resulullah’ın gösterdiği gibi istişare usulüyle sorunları çözüyoruz.” dedi. Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eyüp Yıldırım, “Sakarya tüm ilçeleriyle Milli Görüş belediyeciliğini özlemiş. Çünkü Sakarya 5 yıl boyunca milletten kopuk, vizyonsuz bir yönetim anlayışıyla hak ettiği hizmeti alamamıştır. Sakarya, 81 il arasında yaşanabilirlik noktasında 56. sırada geliyor. Sakarya’da işsizlik Türkiye ortalamasının altında. Bunun içindir ki, Sakarya Mili Görüş belediyeciliğini özlüyor. İnşaallah bu özlem 30 Mart akşamında bitecek.” dedi.

 

Elinizi Vicdanınıza Koyun

Sakarya’nın ardından Kocaeli mitingine geçen Kamalak burada da yoğun bir sevgi seliyle karşılandı. Kamalak meydanı dolduran binlerce kişiye bildiğiniz üzere Kocaeli’miz hem ülkemiz hem de Milli Görüş açısından çok önemli bir ilimizdir. Kocaeli’miz yoğun sanayisi ile nasıl ülkemizin lokomotifi ise yetiştirdiği kıymetli evlatları ve Milli Görüş’e her zaman verdiği en yüksek destekle davamızın da lokomotifi hükmündedir. Bizdeki bu kıymeti sebebiyle bizde en kıymetli kardeşlerimizden birini, Birol Aydın Bey’i sizlere hizmet üzere görevlendirdik. Birol Aydın Bey hem içinizden çıkmış çok kıymetli bir insandır hem de merhum Hocamızın son dönemlerinde yanında bulunmuş ve çok önemli görevleri ifa etmiş bir kardeşimizdir. Bu sebeple biz iki kıymetliyi bir araya getirdik. İnanıyoruz ki, Kocaelililer de gerekeni yapacaktır” diyerek başladı. Konuşmasının devamında Milli Görüş’ün prensiplerine değinen Kamalak “Milli Görüş bu ülkede, defalarca hükümet oldu. Defalarca koalisyon ortağı oldu. En önemli bakanlıkları yönetti. Yerel yönetimlerde iktidara geldi. Ne belediyelerimiz hakkında, ne de bakanlarımız hakkında, bir tane şaibe duydunuz mu? Bir tane usulsüzlük gördünüz mü? Bir tane yolsuzluk imasına şahit oldunuz mu? Elbette Hayır! Çünkü bu işler sorumluluk duyma işidir, ahlak işidir, azim işidir, iman işidir. Bir belediye Saadet Partili bir Başkana emanet edildiği zaman bütün icraatlarımıza şu prensipler yön verir:

1. İbadet aşkıyla çalışır.

2. İşi ehline verir.

3. Millet malını yemez yedirtmez, israf etmez.

4. Hizmette partizanlık yapmaz.

5. Kapısını herkese açık tutar, herkesin derdini dert edinir.

6. Hizmeti eşit dağıtır.

Çünkü iş ehline verildiği zaman kaliteli yapılır, daha ucuza mal edilir ve sanat değeri yüksek ve güzel olur. Bize emanet edilen para, mülk ve diğer imkânlar aslında topluma aittir. Bu emanete “yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkmak”, inancımızın bir gereğidir. Bunun için; İsraf etmeyiz ve israfı önleyecek her türlü tedbirleri alırız. Bu tutumumuzun çalışmalarımıza bereket getireceğine inanıyoruz. Biz biliyor ve inanıyoruz ki, bir Belediye Başkanı, seçildikten sonra o ilde herkesin Belediye Başkanıdır. Kendisine oy verenlere de vermeyenlere de hizmetle mükelleftir. Bunun için hizmette adil davranmak bizim şiarımızdır.” şeklinde konuştu.

Adil Düzen Kurmaya Geliyoruz

Kamalak “Biz, partilerin değil düzenin alternatifiyiz. Bu düzen bozuktur. Bu tezgâh bozuktur. Bozuk tezgâhtan sağlam ürün çıkmaz. Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. Biz mevcut tezgâhta taşeron olmaya değil, bu bozuk düzenin yerine Adil Düzen kurmaya geliyoruz.” dedi.

Hükümete “Bize kumpas kuruluyor diyorsunuz, bu işin arkasında dış güçler var diyorsunuz. Peki, yine adama sormazlar mı? 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil miydiniz?” sorusunu yönelten Kamalak “Onların her isteklerini yerine getiren siz değil miydiniz? Yılda üç defa Amerika’ya giden siz değil miydiniz? İstediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirmediniz mi? İstediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstediğiniz bürokratı görevden alıp istediğinizi getirmediniz mi? İstediğiniz anayasa maddelerini siz değiştirmediniz mi? Ey AKP yöneticileri hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz” şeklinde konuştu.

Belediyecilik Denilince Akla Milli Görüş Gelir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın “Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne insanımızın vesile olasını temenni ediyorum. Aslında yerel seçimlerle ilgili söylenecek çok söz yok. Yerel yönetim, belediyecilik denince akla Milli Görüş gelir. CHP, MHP, AKP hizmet yapamaz, onlar şimdiye kadar çimen ve çimento belediyeciliği yapmışlardır. Değil mi ki bir şey yapılması gerekiyor onu ancak Milli Görüşçüler yapar. Saadet Partililer Milli Görüşçüler hizmetkârdır. Milli Görüşçüler toplumuyla barışık olur, milletiyle barışık olur, sivil toplumuyla barışık olur. Bugün milletin hizmetkarıyız deyip toplumun her kesimiyle kavga edenler ancak toplumu kutuplaştırır.72 milyon insan biz büyük bir aileyiz MHP’siyle CHP’siyle AKP’siyle, az dindarıyla çok dindarıyla biz bir bütünüz. Milletimizi kutuplaştıran anlayışlara imkân vermeyelim. Suriye’yi Mısır’ı gördükten sonra bu ülkeyi idare eden insanlar üsluplarına dillerine dikkat etmek zorundadırlar. Biz Saadet Partisi olarak ülkemizin bütün insanlarının milli görüşçü olasını arzuluyoruz ama hayatın doğal akışından dolayı tabidir ki bu böyle olmayabilir… Biz bu milletin tüm renklerini kucaklamaya hazırız. Akıl bir şeyin sonunu görmektir. Millet olarak seçmenler olarak hak ettiğimiz hizmeti almak için bu seçimler çok önemli bir fırsattır. Kendimize şehrimize ülkemize yazık etmeyelim, Milli Görüş kadroları iş başına gelsin. Çünkü saadet Partisi kazanınca CHP’li kardeşimizde MHP’li kardeşimizde AKP’li kardeşimizde kazanacak”

Sakarya Milli Görüş Belediyeciliğini Özledi

Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eyüp Yıldırım, “Sakarya tüm ilçeleriyle Milli Görüş belediyeciliğini özlemiş. Çünkü Sakarya 5 yıl boyunca milletten kopuk, vizyonsuz bir yönetim anlayışıyla hak ettiği hizmeti alamamıştır. Sakarya, 81 il arasında yaşanabilirlik noktasında 56. sırada geliyor. Sakarya’da işsizlik Türkiye ortalamasının altında. Bunun içindir ki, Sakarya Mili Görüş belediyeciliğini özlüyor. İnşaallah bu özlem 30 Mart akşamında bitecek.” dedi.

Sandığa Vurulacak Saadet Mührü

Halkın yoğun ilgisine mazhar olan Saadet Partisi kadroları, vatandaşların kabına sığmayan heyecanı, adeta sandığa vurulacak Saadet Partisi mührünü müjdeliyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209