Kenan Evren gitti, Yunus Emre geldi

Tokat’ın Turhal Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantısında, 1980'li yıllardan bugüne kadar Kenan Evren ismini taşıyan mahallenin ismini Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirdi.

Kenan Evren gitti, Yunus Emre geldi

Bu milletin darbelerden çok çektiğini ve darbelerle geriye gittiğini kaydeden Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ülkenin bundan sonraki süreçte birlik, beraberlik ve bütünlük içinde kalkınması temennisinde bulundu. Başkan Ali Gözen, ‘Allah bu millete bir daha darbe göstermesin.’ duasında bulunarak şöyle konuştu: "Belediye meclisimiz mayıs ayı toplantısında 12 Eylül zafiyeti olan ve bugün 12 Eylül’den dolayı hakim karşısında yargılanan Kenan Evren isminin mahallemizden değiştirilmesi kararı almıştır.

Biliyorsunuz 12 Eylül darbesi insanların birçoğunun hayatının sönmesine, zindanlarda inim inim inlemelerine bir kişi vesile olmuştur. Bu da o gün ordumuzun en üst komutanı olan Kenan Evren tarafından yapılmıştır. O gün ülkenin evlatları o kadar kolay harcanmıştı ki yaptıklarını insanlara saltanat gibi sunmuşlardı. Hatta o kadar ileri gitmişlerdi ki açıklamalarında bir sağdan bir soldan diyerek adalet sağladık, eşitlik sağladık ifadelerini kullanarak ağır cümleler sarf etmişlerdi. Her geçen gün bunun ciddiyetini ve vehametini daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle 5 parti ve 1 bağımsız üyeden oluşan belediye meclisimiz oy birliği ile Kenan Evren isminin mahallemizden kaldırılması ve yerine tarihimizde ayrı bir yeri olan Yunus Emre isminin verilmesi kararı alınmıştır. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımı bu konuda göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bu tip darbeler hiç kimseye nasip olmaz. Yeni gelecek nesil bu darbelerden tamamen uzak bir şekilde ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde kalkınması için çalışmaya devam ederler diye düşünüyorum. Ayrıca belediye meclisimiz sadece kararla kalmayıp ilçemizin Dere Mahallesi'nin ismini de oy birliği ile değiştirmiştir. Dere Mahallesi sakinleri ile görüşmelerimizde bize sürekli mahallelerinin isminin hiçbir anlamı olmadığını, yanından sadece bir dere geçtiği için bu ismin konulduğunu söylüyorlardı. Biz de anlamsız bir şeyi kullanmanın doğru olmadığını düşünerek, mahalle sakinlerinin isteklerini de dikkate alarak oy birliği ile Mevlana Mahallesi olarak değiştirilmesi kararı aldık.”

Alınan bu karardan sonra bir açıklama yapan Kenan Evren Mahallesi Muhtarı Hasan Uçar, ‘’Kenan Evren isminden mahalle sakinlerimiz zaten rahatsızlardı. Bu konudaki şikayetlerini her defasında bana iletiyorlardı. Belediye meclisi kararı ile Kenan Evren ismi mahallemizden kaldırılarak Yunus Emre Mahallesi olarak değiştirildi. Bu bizim için memnuniyet verici bir karardır. Mahalle sakinlerim adına aldıkları bu karardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Ali Gözen’e ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Mahalle sakinlerinden Dursun Cengiz ise Kenan Evren isminin değiştirilmesinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Mahalle sakini İlhan Çağrıl da 25 yıldır Kenan Evren Mahallesi'nde oturduğunu ve bu ismin kaldırılmasının çok hoşuna gittiğini ifade etti.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209