Kavga ettikçe şehit geliyor

Kılıçdaroğlu grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın sert üslubuna tepki gösterdi

Kavga ettikçe şehit geliyor
ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinin birinci yıldönümü olduğunu ancak seçimlerde milletvekili seçilen 8 kişinin hala cezaevinde tutuklu bulunduğunu anımsatarak başladı. CHP lideri ardından şu mesajları verdi:

TESTİ KIRILMADAN: Yol haritası önerdik. Türkiye’nin bu temel sorununu çözmek için bir araya gelelim. Lafla peynir gemisi yürümez. CHP Türkiye’nin temel sorunları karşısında çözüm üreten partidir. Biz Mustafa Kemal’in şu sözünü hiç unutmadık: “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” İşte bunun mücadelesini vereceğiz, soruna teslim olmak değil, sorunu teslim almak zorundayız. Biz testi kırılmadan yol göstermek istiyoruz.

GAZEL OKUMAK: Siyasetçiler bir araya gelip konuşmazsa çözüm üretemezler. Halka umutsuzluk vaat ederler. Yunus Emre, “Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı” diyor. Gelin konuşalım, demek suç mu? Davete icabet etmek lazım. Biz TBMM’nin çatısı altında konuşalım diyoruz. Bu ülkede milli iradenin tecelli ettiği bir çatının altında Türkiye’nin en temel sorununu konuşmayacaksak nerede konuşacağız. bir araya gelmek zorundayız. Toplumsal rızayı sağlamak zorundayız. Demokrasilerde çözüm üretilir. Dayatmayla değil dinlemeyle çözüm üretilir. Dışarıdan gazel okumak doğru değildir. Bir araya gelmek zorundayız.

ÜSLUP UYARISI: Üslubumuza da dikkat ediyoruz. Sayın Başbakan’a da çağrımız var. Başbakan lütfen kırıcı üslup kullanma. Kimseye “morg kapısında bekliyorlar” deme, “ölü seviciler” deme. Biz kavga ediyoruz arkadan şehitlerimiz geliyor. Eğer bu kavgayla şehit sayısı artacaksa bunun sorumluluğu birilerindedir. Vebali vardır, bunun altında kalırsınız. Bir umut ortaya çıktı. Bu umudu yeşertmek lazım, doğmadan öldürmemek lazım. Biz kavga ediyoruz arkadan şehitlerimiz geliyor. Eğer bu kavgayla şehit sayısı artacaksa bunun sorumluluğu birilerindedir. Vebali vardır, bunun altında kalırsınız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209