Kamalak'tan iktidara çağrı:'Tutarlı olun'

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Bartın İl Divan toplantısında konuştu.

Kamalak'tan iktidara çağrı:'Tutarlı olun'

 Ülke gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, hükümetin söylem ve eylemlerinin bir birinden farklı olduğuna dikkat çekti. Kamalak, Hükümeti eylem ve söylemlerinde tutarlı olmaya davet etti. IMF’ye ödenen borcun borçla kapatılmaya çalışıldığını vurgulayan Kamalak, “Hükümet 53 milyar lira bütçeden faiz için para ayırmıştır. Borç yoksa bu faiz nedir?” diye sordu.

 ABDURRAHMAN KOCADAĞ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, önceki gün partisinin Bartın İl Divan toplantısına katıldı. Toplantıda yerel seçim hazırlıkları doğrultusunda Bartın yoklamasını alan Kamalak, hükümeti eleştirerek parti teşkilatından daha çok çalışmalarını ve millete gerçeği anlatmalarını istedi. Kamalak, “Milli Görüş İslam âlemi için bir kurtuluş reçetesidir” diye konuştu.  Suni gündemlerle milleti oyalayan bir iktidar olduğunu dile getiren Kamalak, hükümetin IMF’ye borcun bitirildiği haberleriyle halkın kandırıldığını kaydetti. “Borç yoksa ödediğin faiz nedir?” tepkisinde bulunan Kamalak, “Sayın Başbakan IMF’ye borçları bitirdiysen bütçeye 53 milyar lira faiz ödemesi koymuşsun. Borç yoksa nasıl faiz ödüyorsun? Sen onu söyle. Biz işçiye memura yüzde elli zam verirken IMF’nin kapısını çalmadık. Sonra iki yakası bir araya gelmeyen bütçeyi denk yaptık” dedi. Başbakan Erdoğan’ı ve hükümet politikalarını eleştiren Kamalak, son günlerin ‘Faiz Lobisi’ tartışmalarına değinerek, Başbakan’ın bu çıkışını samimi bulmadığını ifade etti. “Başbakan, Batı’ya tamamen yöneldiği için faiz bir dünya gerçeğidir diyor. Faize karşı çıkamayan bir zihniyet emperyalizme karşı çıkamaz” şeklinde konuşan Kamalak, faizin sonucu olarak toplumda birçok konuda sorun meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Bu Eğitim Sisteminden Plaj Kıyafetli Nesiller Çıkar

Diğer yandan ahlak ve maneviyattan yoksun bir eğitim sisteminin varlığına dikkat çeken Kamalak, hükümeti eleştirmeye devam etti. Taksim olayları çerçevesinde plaj kıyafetiyle eylem yapan kadının eğitim sisteminin bir sonucu olduğu vurgusunu yapan Kamalak, “Taksimde bir bayan plaj kıyafetiyle milyonların karşısında dans ediyordu. Kusur bütünüyle onun mu? Hakkı anlatmayan bir sistemin değil mi suç? Ahlak ve maneviyatı önemsemeyen okullardan ancak Taksim’de eylem yapan kadın gibi nesiller yetişir” ifadelerine yer verdi.

Milli Görüş Ülkenin Kurtuluş Reçetesidir

Milli Görüş’ün ülke ve İslam alemi için kurtuluş reçetesi olduğunu bildiren Kamalak, parti teşkilatından daha çok çalışmalarını istedi. Kamalak, “Ben Bartın’da belediye başkanlığını kazanırım diyen kişi 2014 yerel seçimlerinden sonra burada Milli Görüş bayrağını dalgalandırır. İnanmayan sözün etkisi olmaz, inandırmak için başta inanacaksınız. Kapı kapı dolaşıp çalışacaksınız. Halkımıza gerçeği anlatacaksınız. İnandığınız zaman Cenab-ı Hakk’ın rahmeti sağanak sağanak üzerinize yağar” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, programının ikinci gününde Bartın’da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Bartın’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Kamalak, Başbakan Erdoğan’ın gerilim siyaseti üzerinden partisine menfaat çıkarmaya çalıştığını belirterek, bu politikanın ülkenin hiçbir sorununa çözüm üretmeyeceğini bildirdi. Hükümetin eylem ve söylemlerinin de bir birinden farklı olduğunu kaydeden Kamalak, Başbakan Erdoğan’ın ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendi partileri için iyi bir lider olabileceğini belirterek, “Bizim ülke olarak parti liderine değil devlet adamına ihtiyacımız var” dedi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209