Kamalak'tan Diyarbakır'daki patlama değerlendirmesi

Milli İttifakın mimarları Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Lideri Destici, Eyüp Sultan Hazretlerinin huzurunda başlattıkları seçim maratonuna, Hacı Bayram Velide son verdiler.

Kamalak'tan Diyarbakır'daki patlama değerlendirmesi

 EYÜP SULTAN’DA BAŞLAYAN SEÇİM MARATONU, HACI BAYRAM VELİ’DE SONA ERDİ…

“Milletimizin başı sağ olsun”

Diyarbakır’da HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili konuşan Kamalak, “Milletimizin başı sağ olsun. Bizim için bu olaylar üzücü ama şaşırtıcı değildir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ülkenin asayişinden sorumlu liderler toplumu sürekli geriyor. Hâlbuki bizler kardeşiz” diye konuştu.

Milli İttifak’ın mimarları Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, Eyüp Sultan hazretlerinin huzurunda başlattıkları seçim maratonuna, Hacı Bayram Veli Camii’nde öyle namazı kılarak ve dua ederek son verdiler.

Namaz sonrası Sedat Abacı’nın da cenaze namazına katılan liderler, Hacı Bayram Veli Camii’nden Kızılay’da kadar sevgi yürüyüşü gerçekleştirdi. Esnafları ziyaret eden ve vatandaşlara karanfil dağıtan liderler, basın açıklaması yaparak yürüyüşe son verdi.

BU OLAYI ŞİDDETLE TELİN EDİYORUM
Diyarbakır’da HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili konuşan Kamalak, “Diyarbakır’da meydana gelen olaydan dolayı, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bizim için bu olaylar üzücü ama şaşırtıcı değildir. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ülkenin asayişinden sorumlu iki lider toplumu sürekli geriyor. Hâlbuki bizler, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi ve Sünnisi ile kardeşiz. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Her bir can bizim için kutsaldır. İnancımızın gereği böyledir. Bu olayı şiddetle telin ediyorum. Sabotaj olup olmadığını bilemiyoruz ama milletimizin başı sağ olsun. Yarın ki seçimlerin de milletimiz için hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Bir muhabirin sorması üzerine ‘seçim sandıklarından çalışan oylar’ iddiasına da değinen Kamalak, “Hırsızlığın her türlüsü suçtur ve günahtır. Seçim hırsızlığı milli iradeden çalınması anlamına gelir ve bu daha büyük suçtur ve günahtır” dedi.

SENİ BOŞA YORMUŞLAR TRT’Cİ
Açıklaması sırasında TRT ve Anadolu Ajansı mikrofonlarını gören Kamalak,  devletin televizyonu olan TRT’nin seçim sürecinde adaletsiz davrandığına dikkat çekerek, “TRT ve Anadolu Ajansı muhabirlerimize de teşekkür ediyorum. Sizleri buraya kadar boşuna yormuşlar. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı 20 günde AKP lehine tam 100 saat konuşmuştu, bizden de 37 saniye bahsedildi. Aday tanıtım programımızla ilgili haberde de sadece fotoğraflarımız gösterildi, salondan tek bir kare dahi yoktu. Gösterdikleri görüntü de 7 Nisan’da YSK’ya liste verdiğimiz sırada çekilen görüntü” dedi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209