Kamalak, seçim sonuçlarını değerlendirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yerel seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu...

Kamalak, seçim sonuçlarını değerlendirdi
 SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI PROF.DR. MUSTAFA KAMALAK, YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİNDE, SAADET PARTİSİ’NİN OYLARINI YÜZDE 150 ARTTIRDIĞINI SÖYLEDİ.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını parti olarak değerlendireceklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde partinin ‘Anahtar’ parti konumuna geldiğini dile getirdi…
“Alınan bu sonuçları, kendi iç bünyemizde ve teşkilatlarımızda bütün yönleriyle ele alıp değerlendireceğiz. Artılarımızı olduğu kadar eksilerimizi, doğrularımızı olduğu kadar hata ve kusurlarımızı da objektif değerlendirmelere tabi tutacağız. Kendi payımıza en iyi değerlendirmeleri yaparak milletimizle çok daha hızlı ve geniş bir şekilde kucaklaşacak stratejileri belirleyecek ve gereken adımları atacağız”
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası geniş kapsamlı bir seçim değerlendirmesi yaptı. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Karaman, Birol Aydın, Hasan Bitmez ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Kamalak, parti teşkilatları ve kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Kamalak, seçim sonuçlarını parti olarak değerlendireceklerinin altını çizerek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi partinin ‘Anahtar’ parti komuna geldiğini vurguladı. 
 
Konuşmasının başında bir saldırı sonucu hayatını kaybeden partisinin Tillo Belediye Başkan Adayı Behmen Aydın’a Allah’tan rahmet dileyen Kamalak, yaralılara da acil şifalar diledi. Kamalak, başta partinin Kadın Kolları, Gençlik Kolları olmak üzere seçimde çalışan bütün parti mensuplarına gönülden teşekkür ettiklerini söyledi. 
 
HAKSIZ BİR SEÇİM OLDU
 
Seçimlere ilişkin değerlendirmesinde ise Kamalak, öncelikle, haksız bir seçim süreci yaşandığına işaret etti. Kamalak, “Bu seçim; mali ve medya imkânları açısından haksız bir seçim olmuştur. Özellikle iktidar ve ana muhalefet partisi hazineden aldıkları yardımlar ve sahip oldukları belediyelerin imkânlarını yoğun bir şekilde kullanırken, Saadet Partimiz tamamen üyelerin fedakârlıkları ile bu adil olmayan yarışta yer almıştır.  Bütün şartların aleyhimize kullanıldığı böyle bir ortamda, canla başla çalışan ve her seçim bölgesinde en büyük gayret ve fedakârlığı ortaya koyan bütün mensuplarımızı yürekten tebrik ediyor ve kendilerine teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi. 
 
KAZANAN BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLARINA BAŞARILAR DİLİYORUM
 
Kamalak, Türkiye’nin önemli bir seçim sürecini geride bıraktığını da ifade ederek, “Öncelikle 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur, barış ve saadet getirmesini diliyoruz. Hangi partiden olursa olsun hakkıyla kazanan bütün Belediye Başkanlarımızı tebrik ediyoruz. Kendilerine hayırlı çalışmalarında başarılar diliyoruz. Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere, 30 Mart yerel seçimleri oldukça gergin ve kutuplaşmalar üzerine kurulu bir siyaset anlayışı üzerinden yürütüldü. Temennimiz odur ki, bundan sonra Türkiye normalleşir. Gerilim ve öfkenin yerini, aklı selim ve sağduyu alır” şeklinde konuştu. 
 
SAADET, OYLARINI YÜZDE 150 ARTTIRDI
 
Konuşmasının devamında ise Kamalak, kazandıkları belediyelerin rakamlarını da kamuoyuyla paylaşarak, 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerden sonra partinin oylarını arttırdığını söyledi. Kamalak, “Partimiz bu seçimlerde, 8 ilçe ve 17 belde belediye başkanlığını kazanarak varlığını hissettirmiştir.  3 ilçe ve 5 Beldede itirazlarımız nedeniyle yeniden sayım yapılacaktır. Büyükşehir belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyelikleri dikkate alındığında partimiz bu seçimlerden yüzde 2.8 oy oranıyla çıkmıştır. Bu oran, son yapılan 2011 genel seçimleri dikkate alındığında ciddi bir yükselişin habercisidir. 30 Mart seçimleri kutuplaştırma siyaseti nedeniyle bir genel seçim havasında geçmiştir. Projelerin değil, kasetlerin etkin olduğu istisnai bir seçim olmuştur. Bu açıdan, en son yapılan 2011 genel seçimlerindeki 1.2 oranındaki oy dikkate alındığında, partimizin 3 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 150’ lik bir oy artışı gerçekleştirdiği görülecektir. Elde edilen bu başarı asla küçümsenemez. Ayrıca siyasal tarihimize bakıldığında, en çok darbe, baskı, dayatma ve kumpasa maruz kalmış partilerin Millî Görüş partileri olduğu açıkça görülecektir. Nitekim Millî Görüş’ün 5 partisinden 4’ü antidemokratik yollarla darbeci zihniyetler tarafından kapatılmış, yöneticileri uzun süre hapis ve siyasi yasaklara maruz kalmıştır. Millî Görüş hareketinin son ve tek temsilcisi Saadet Partisi de yine son 10 yılda çok ciddi badireler atlatmış, büyük bir bölünme yaşamış, kurucu liderini kaybetmiştir” diye konuştu. 
 
PARTİYİ BÖLENLER YOK OLUP GİTTİ
 
Genel Başkan Kamalak, “Saadet Partisi’ni bölenler, bugün siyasi tarihimizden silinip gitmişlerdir” diyerek partinin bu süreçten sonra yükselişe geçtiğini kaydetti. Kamalak, “Saadet Partisi’nin hızlı bir yükselişle varlığını sürdürmeye devam ettiği ve önümüzdeki süreçte, siyasal hayatımızın en önemli aktörü olacağı şüphesizdir. Bunun en açık delili de, muhatap kaldığı ağır darbe, kayıp ve operasyonlara rağmen bu seçimlerde elde ettiği sonuçtur. Irkçı emperyalizmin beklenti ve yönlendirmeleriyle, Millî Görüş’ün üzerine beton dökeceklerini hayal edenler bir kez daha yanılmış ve hüsrana uğramıştır” değerlendirmesini yaptı. 
 
MİLLETİ KUCAKLAYACAK STRATEJİLER BELİRLEYECEĞİZ
 
“Her gelişme kendi şartları içerisinde değerlendirilir” diyen Kamalak, Saadet Partisi’nin aldığı 2,8’lik oy oranını da başarısızlık gibi göstermeye çalışanları da iyi niyetten yoksun olarak tabir etti. Kamalak, “Millî Görüş’ün atlattığı badireleri ve bölünmeleri görmezden gelerek, alınan 2.8’lik sonucu başarısızlıkmış gibi göstermeye çalışanlar iyi niyetten yoksundurlar.  Elbette bu da bizim bazı gerçekleri görmeyeceğimiz anlamına gelmez. Alınan bu sonuçları, kendi iç bünyemizde ve teşkilatlarımızda bütün yönleriyle ele alıp değerlendireceğiz. Artılarımızı olduğu kadar eksilerimizi, doğrularımızı olduğu kadar hata ve kusurlarımızı da objektif değerlendirmelere tabi tutacağız. Kendi payımıza en iyi değerlendirmeleri yaparak milletimizle çok daha hızlı ve geniş bir şekilde kucaklaşacak stratejileri belirleyecek ve gereken adımları atacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 
 
SAADET, ANAHTAR PARTİ OLDU
 
Saadet Partisi’nin aldığı oy oranının önümüzdeki dönemde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için büyük bir önem taşıdığına da işaret eden Kamalak, “Türkiye bugünden itibaren yeni bir seçim dönemine girecektir. Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasal hayatımızın en önemli dönüm noktalarından birisi olacaktır. Çünkü ilk kez cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecektir. Saadet Partisi; hem aldığı oy oranı, hem de hitap ettiği kitle açısından, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtar partilerinden birisi haline gelmiştir” dedi. 
 
SAADET, BÜTÜN ANADOLU’DA VAR
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, son olarak da Saadet Partisi’nin bölgelere göre oy dağılımına da dikkatleri çekerek, “Saadet Partisi’nin aldığı oy, oransal olarak düşük gibi görünmesine rağmen, Türkiye geneline hitap eden oy dağılımı dikkat çekicidir. Saadet Partisi Karadeniz’de olduğu kadar Doğu Anadolu’da, Bayburt’ta olduğu kadar Konya’da, Kocaeli’de olduğu kadar Bursa’da yani bütün Anadolu’da vardır.  Bu, Saadet Partisi açısından Türkiye’nin tümünü kucaklayabilecek bir potansiyelin göstergesidir” dedi. 
 


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209