Kamalak: 'Hz.Peygambere hakaret özgürlük olamaz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ; Böylesine hassas bir dönemde Müslümanların duygularını tahrik etmeye yönelik yaklaşımlar en basit ifadesiyle; provokatif emellere hizmet etmektir dedi.

Kamalak: 'Hz.Peygambere hakaret özgürlük olamaz'
 Bazı medya organlarının Charlie Hebdo üzerinden özgürlük havarisi kesilmelerini eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin ve İslam dünyasının hassas bir dönemden geçtiğini hatırlatan Kamalak “böylesine bir dönemde müslümanların duygularını tahrik etmeye yönelik yaklaşımlar en basit ifadesiyle provokatif olaylara zemin hazırlamak, provokatif emellere hizmet etmek demektir. Anca müslümanlar bu tahriklere kapılmayacak her zaman olduğu akl-ı selim ve sağduyu ile hareket ederek, bu provokatif girişimleri boşa çıkaracaktır”dedi.

Eşcinsellere eleştirinin suç sayıldığı, hatta kanunlarla koruma altına alındığı bir dönemde, İnsanlığın rehberi  Efendimize (SAV) hakareti ‘özgürlük’ diye değerlendirmenin çifte standart ve iki yüzlülük olduğunu vurgulayan Kamalak, “Demokrasi ve özgürlük hiç kimseye, Efendimize hakaret hakkı vermez. Bugün demokrasi adı altında hepimiz Charlieyiz diyenler keşke Mısırlı Esma Tahrir meydanında vurulduğunda da ‘Hepimiz Esmayız” diyebilselerdi. Müslümanlara yönelik terör saldırılarında da bu kadar duyarlı olabilselerdi. Belki bugün daha inandırıcı olabilirlerdi.”dedi.

milligazete.com.tr

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209