Kamalak: Güçlünün hukuku değil, hukukun gücü hakim olmalıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yüce divan tartışmalarıyla ilgili olarak, Kabul edilemez bir durum. Ülkeye güçlünün hukuku değil, hukukun gücü hakim olmalıdır." dedi.

Kamalak: Güçlünün hukuku değil, hukukun gücü hakim olmalıdır
 KAMALAK’TAN YÜCE DİVAN DEĞERLENDİRMESİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yüce divan tartışmalarıyla ilgili olarak, “Kabul edilemez bir durum. Ülkeye güçlünün hukuku değil, hukukun gücü hakim olmalıdır. Ak Parti maalesef Aklama ve karalama partisine dönüşmüştür. Kendinden olanları aklıyor, olmayanları ise karalıyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kamalak, 9’a karşı 5 oyla 4 eski Bakan’ın Yüce Divan’a sevkine gerek olmadığı yönünde karar alınmasını, “Hukukun değil Gücün üstünlüğünün” bir sonucu olarak değerlendirdi.

Ak Parti’nin, hukuk açısından tehlikeli bir gidişatın önünü açtığını da hatırlatan Kamalak, “Bir insan için kalp ne kadar hayatiyse, bir ülke içinde hukuk o kadar önemlidir. Kalp yetmezliği bir insanı bitirir. Ama hukuk yetmezliği topyekun bir ülkeyi bitirir. Çünkü adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır! Bugün Sayısal çokluğunuzla belki Yüce Divan’dan kurtulabilirsiniz. Ama önemli olan halkın ve hakkın divanından kurtulabilmektir” dedi.

Kamalak açıklamasında Hz. Muhammed SAV’in, “Ey insanlar! Geçmiş milletlerin ne yüzden yollarını sapıttığını biliyor musunuz? Onlar içlerinden itibarlı ve zengin olanlar bir şey çalsa onu bırakırlar, zayıf biri bir şey çalarsa onu cezalandırırlardı. Allah’a yemin ederim ki, böylesine bir işi Mahzum kabilesinin Fatıma’sı değil de kızım Fatıma yapmış olsa idi, muhakkak onu da cezalandırırdım"  Hadisi şerifini de hatırlatarak, “Ölçü bu olmalıdır. Çünkü adalet Mülk’ün yani devletin temelidir” değerlendirmesinde bulundu.

milligazete.com.tr

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209