Kadına şiddet ve 12 yıllık eğitim Meclis'e geliyor

Meclis, bu hafta kadına yönelik şiddete ağır cezalar getiren düzenleme için çalışacak ayrıca 12 yıllık eğitim sistemi de yine bu hafta görüşülecek.

Kadına şiddet ve 12 yıllık eğitim Meclis'e geliyor

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak; 6 Mart Salı günü sözlü soruların yanı sıra üstün zekalı çocuklarla ilgili araştırma önergeleri görüşülecek.

Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Yasa Tasarısı, 7 Mart Çarşamba günü  Genel Kurulda ele alınacak. Temel kanun olarak bölümler halinde görüşülecek olan tasarı; kadına şiddete ağır cezalar getiriyor.

Tasarıyla, şiddet uygulayan kişiye elektronik kelepçe veya bileklik takılarak önlem alınabilecek. Şiddete karşı korunan kişiye, beraberindeki çocuklara, uygun barınma yeri sağlanabilecek ve geçici maddi yardım yapılabilecek. Korunan kişinin, hayati tehlikesinin bulunması halinde kimlik ve diğer bilgi ve belgeleri değiştirilebilecek.

Şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan kişi, silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi ifa etse bile silahı kurumuna teslim edecek.  Hakkında tedbir kararı verilen kişi, bu kararın gereklerine aykırı hareket etmesi halinde, hakim kararıyla 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacak.

Çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre yürüten şiddet önleme ve izleme merkezleri kurulacak. Televizyon kuruluşları ve radyolar, ayda en az doksan dakika şiddetle mücadele mekanizmaları ve benzeri politikalar konusunda yayın yapacak. Nafaka ödemekle yükümlü kılınan kişinin SGK ile bağlantısı olması durumunda, korunan kişinin başvurusu aranmaksızın nafaka, ilgilinin  aylık, maaş ya da ücretinden icra müdürlüğü tarafından tahsil edilecek.

TBMM Genel Kurulu; 6 Mart Salı günü 13.00-20.00, 7 Mart Çarşamba ve 8 Mart Perşembe günleri ise 13.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.  

Komisyonlar

TBMM Adalet Komisyonu, yarın ''Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa Tasarısı''nı ele alacak.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını ve 4 4 4 olarak uygulanmasını içeren yasa teklifini yarın görüşecek.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209