İstifalar için AKP'den ilk tepki: Çürük yumurta

Açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, istifa eden milletvekilleriyle ilgili “Aramızdaki çürük yumurtaların ayıklandığı bir süreç yaşıyoruz” dedi.

İstifalar için AKP'den ilk tepki: Çürük yumurta
 AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla değişen Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Aydın, iktidar partisindeki istifalar ve ihraçlar, cemaat-iktidar kavgası ve HSYK ile ilgili üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin yargıçlar ülkesi olmadığını ve HSYK’nın yaptığı açıklamanın ‘yok’ hükmünde olduğunu vurgulayan Ahmet Aydın, “Biz yargıçlar ülkesi değiliz. Milletimizi seçilmişler yönetir. Yargı tamam bağımsızdır. Yargı, yürütme, yasama kuvvetler ayrılığı var. Nasıl ki yürütme yargıyı tekeline almıyorsa; yargının da haksız ve hukuksuz bir şekilde yürütmeye müdahalesine müsaade etmemeliyiz. HSYK’nın yaptığı açıklama yok hükmünde bir açıklamadır. HSYK’nın kaç kişiyle toplanacağı, gündemin ne olacağı, bu gündeme ilişkin nasıl kararlar alacağı, Anayasamız ve ilgili yasalar belirlemiştir. Toplantı yeter sayısı bellidir, görüşeceği konular bellidir, görevleri bellidir. Ama şuanda HSYK hukuku bırakmış, adeta siyasete müdahale etmeye çalışıyor. Yani adeta 2010 önceki HSYK’nın bildirileri gibi, adeta eski zamanlarda askerlerin yapmış olduğu bildiriler gibi, şimdi HSYK kalkıyor böyle bir bildiride bulunuyor. Neye dayanarak yapıyor? En çok hukukçuların hukuka sahip çıkması gerekmez mi?” dedi.

Cemaat-iktidar kavgası ile ilgili ise Aydın, “Bir defa cemaat adına iş gören yada cemaat adına ifadeler kullananlarla, cemaatin tabanını birbirinden ayırmak lazım. Taban bizimde tanıdığımız bildiğimiz çoğumuzun hakikaten beraber çalıştığımız arkadaşlarımız. Tabanda bu işten çok rahatsız. Peki bu güne kadar, asıl onlara sormak lazım. Bu güne kadar duasıyla desteğiyle yanımızda olan cemaat niye şimdi bedduaya yöneldi?” diye konuştu.

“ARAMIZDAKİ ÇÜRÜK YUMURTALAR AYIKLANIYOR”

Milletvekillerinin istifalarına ilişkin ise Aydın, “Daha öncede iki milletvekilimizin istifası gerçekleşti. Bu süreç bir turnusol görevi yapıyor. Herkes bir samimiyet testinden geçiyor. Eğer bir siyasi partide siyaset yapıyorsak, o partinin politikalarını kabul ediyoruz demektir. O partinin ilkelerini benimsiyoruz demektir. Parti içinde, o partiyle anılacaksın; o partiyle belli bir noktaya geleceksiniz ama daha sonra sıkıntılı zamanlarda partinin aleyhine demeçlerde bulunacaksınız. Buna hiç kimsenin hakkı yok. MYK’da bir ihraç kararı alındı; ihraç kararı üzerine bir arkadaş istifa etti. Diğer milletvekilleri de istifa eder mi, etmez mi? Bu aynı zamanda çürük elmaların ayıklandığı da bir süreçtir. Dolayısıyla bu samimiyet testinden AK Parti olarak millet olarak da daha da güçlenerek çıkacağız” şeklinde konuştu.

AKP Merkez İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkan adayı Hüsrev Kutlu, İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, Gençlik Kolları Başkanı Mesut Doğan ve parti teşkilatı katıldı.

İHA

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209