İşte Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı kriterleri

Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik engel ve sınırlamaların eleştirildiği toplantıda, bu sınırlamaların hem hukuk devleti ilkesiyle hem de gerçek demokrasi ruhuyla bağdaşmadığı vurgulandı.

İşte Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı kriterleri
 7 MADDE İLE CUMHURBAŞKANI ADAYI KRİTERLERİ
 
Saadet Partisi’nin Bolu’da düzenlediği kampın sonuç bildirgesi açıklandı. Bayrak Krizi ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin masaya yatırıldığı kampın sonuç bildirgesinde Köşk seçimleri öncesi Milli Görüş’ün aday kriterleri kamuoyuyla paylaşıldı…
 
Saadet Partisi’nin Bolu-Sarot’ta düzenlediği  “İstişare ve Değerlendirme Kampı” tamamlandı. Parti yetkili organlarını oluşturan, Genel İdare Kurulu, Yüksek Disiplin Kurulu ve Başkanlık Divanı üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ve üç gün süren toplantılarda Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu temel sorunların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ele alındı. 
 
AÇILIM SÜRECİ SAĞLAM TEMELLERE OTURTULMADI
 
Kampın sonuç bildirgesinde, Diyarbakır Lice’de yaşanan "Bayrak Krizi"ne de yer verildi. Bayrak indirme provokasyonunun, sağlam ve sağlıklı temeller üzerine oturtulmayan açılım sürecinin bir sonucu olduğu vurgulandı.  Açıklamada; “Saadet Partisi olarak açılım süreci başladığında, ‘endişe ederiz ki, bu süreç daha büyük çatışmalara ve kargaşalara neden olacaktır’ demiştik. Bugün baktığımızda Lice’de bayrağımız indiriliyor. 20 gündür Diyarbakır-Bingöl yolu kapalı. İnsanlar kaçırılıyor. Maalesef her yerden barış değil tam aksine savaş çığlıkları yükseliyor. Akıl bir işin sonunu düşünebilmektir. Gelinen nokta Saadet Partisi’nin açılım süreciyle ilgili en başından beri dile getirdiği endişelerde maalesef ne kadar haklı olduğunu göstermiştir” denildi. 
 
Son dönemde Türkiye’nin hemen her alanda gerilip, kutuplaştığı vurgulanan sonuç bildirgesinde, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili uyarılar da yer aldı. Bildirgede, “Türkiye son dönemde çok fazla gerilmiş ve kutuplaşmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yeni bir kutuplaşma ve gerginlik nedeni haline getirilmemelidir. Gerek adaylar, gerekse partiler aklıselim ve sağduyu ile hareket etmelidir. Türkiye daha fazla gerilimi kaldıramaz” denildi.
 
Sonuç bildirgesinde Saadet Partisi’nin destek verebileceği cumhurbaşkanı adayı profiline ilişkin kriterlere de yer verildi. 
 
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik engel ve sınırlamaların eleştirildiği toplantıda, bu sınırlamaların hem hukuk devleti ilkesiyle hem de gerçek demokrasi ruhuyla bağdaşmadığı vurgulandı. 
 
İŞTE SAADET’İN CUMHURBAŞKANI ADAYI KRİTERLERİ
 
Aday profiline ilişkin kriterler ise 7 madde de özetlendi:
 
1- Saadet Partisi cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adayların isimlerine değil savundukları ilke ve prensiplere bakacaktır. 
 
2- Bu çerçevede, Saadet Partisi’nin destek vereceği aday, Türkiye’nin geniş kesimlerini kucaklayacak nitelikte olmalıdır.
 
3- Milli Görüş’ün vazgeçilmez çizgileri olan; 
“Önce Ahlak ve Maneviyat”
“Milli ve Yaygın Sanayi”
“Adil Ekonomik Düzen” 
“İslam Birliği” gibi düşünce ve değerlerini benimsemiş olmalıdır.
 
4- Dürüst ve şaibesiz olmalıdır. Kendi ikbalini değil memleketin istikbalini düşünerek hareket etmelidir. Güçlünün değil haklının yanında olan cumhurbaşkanı olmalıdır.
 
5- Üç günlük istişare ve değerlendirmelerimizde muhtemel cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin isim önerileri de gündeme gelmiş, parti yönetimi bu isimleri titizlikle not almıştır. 
 
6- Gerek isim gerek kriterler noktasında Bolu kampından çıkan sonuçlar en kısa sürede iktidar ve muhalefet partileriyle paylaşılacaktır.
 
7- Saadet Partisi Milli Görüş geleneğinin sahip olduğu tecrübe ve birikimi her aşamada samimi ve yapıcı bir şekilde aktarmaya hazırdır.
 
milligazete.com.tr

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209