İşte CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı

Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu'nun "derin" kulislere dayandırdığı bilgiye göre muhalefetin Köşk adayı bakın kim!

İşte CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı

  3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesiyle tahliye talepleri peşpeşe gelmeye başladı. Silivri'de sanıklar tahliye umuduyla gün doldururken, muhalefette de planlar yapılmaya başlandığı ortaya çıktı. Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu,Silivri'de tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal için konuşulan senaryoyu bugünkü köşesine taşıdı. İşte "Haberal 'Köşk' kulisinde" başlıklı o yazının ilgili bölümü...



...Muhalefet "beyaz bayrak" çekip teslim mi oldu? Galiba... Hayır... "Şimdilik olasılığı uzak" görünüyor ama "derin" kuliste bazı isimlerin dolaştığına işaret edeyim. Onlar arasında Silivri'deki CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Mehmet Haberal'ın adı açık ara öne çıkmakta.Haberal, CHP milletvekili ama daha önce MHP 'nin de Çankaya için gönlündeki adaydı.



CHP ve MHP'nin ortak adayı olursa Prof. Haberal -teorik olarak- sürece yüzde 40'a yaklaşan oy tabanıyla başlar. Prof. Haberal "merkez/merkez sağ" siyaset kökenli. DYP'nin, bir anlamda eski AP'nin alternatif olmadığı için AK Parti'ye bu iki kaynaktan verilmiş oyların geri geleceği düşünülüyor. Bunlara "alevi" kökenli önemli oy tabanını da ekleyince -teorik olarak- Prof. Haberal'ın "güçlü" bir Cumhurbaşkanı adayı olabileceği düşünülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209