İstanbullunun cebinden çıkan 742 BİN TL kimin cebinde?

İstanbul İl Özel İdaresi 742 BİN TL'e ödeme yaptığını beyan ediyor! Vakıflar böyle bir parayı almadıklarını ve bilgilerinin olmadığını beyan ediyor! Peki, İstanbullunun cebinden çıkan 742 BİN TL kimin cebinde?

İstanbullunun cebinden çıkan 742 BİN TL kimin cebinde?
 CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi hazırladığı veMeclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesi ile ilgili şunları söyledi;

 

“CHP İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun Sayın Başbakan Erdoğan’a sorması ve Eylül 2013 tarihi itibarı ile basına yansıyan olay neticesinde önergeme konu olan yardımım neden yapıldığı değil, gerçek olup olmadığının öğrenilmesi amacı ile Meclis Üyesi olarak sorumluluğumuz da olan İl Özel İdaresin bağlı olduğu İl Genel Meclisi Başkanlığımıza   cevabı verilmesi hususunda tarafımca verilmiştir.

2013 yılında İstanbul'da Osmanbey ve Şişlide iki Musevi Sinagoguna (Neve Şalom ve Beth İsrail) terör eylemi yapıldığını ve 24 vatandaşımızın can verdiği hepimizin bilgisindedir.


Musevi Yahudi dinine mensup bir Türk vatandaşının elindeki Valilik belgesine göre teröre karşı önlemler alınması amacı ile İstanbul İl Özel İdare bütçesinden Beyoğlu Hahamhanesi Vakfı ile Neve Şalom Musevi Sinagogu Vakfına 2004 yılında 80.955 TL+40.397 TL. Temmuz 2011 yılında 620.750 TL  olmak üzere toplamda 742.102 TL’ nin verildiği beyan edilmiştir.


Yine aynı basına yansıyan yazıda bu Vakıfların böyle bir parayı almadıkları ve bu konuda bir bilgilerinin olmadığı beyan edilmektedir. Olayın başka bir boyutu da yardımın yapıldığı iddia edilen kurumların Vakıf olması sebebi ile bu paranın mağdurlara verilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yapılmış olabileceği iddiasıdır. Aradan geçen sürede bu yardımın (yapılmış ise) Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından neden yapılmadığı da önemlidir. Benim bu aşamada bir meclis üyesi olarak kamu adına sorabileceğim soru, İstanbul İl Özel İdare tarafından böyle bir yardımın yapılıp yapılmadığıdır. Umarım önergeme cevap verirler, hem yüce meclisimiz, hem kamuoyu hem de taraflar olayın gerçekliliğini öğrenmiş olurlar


 

İstanbul İl Genel Meclisi 2013 yılı Eylül ayı Meclis toplantılarında CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi’nin hazırladığı ve Meclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesi şöyle:

 

KONU: Beyoğlu Musevi Hahamhanesi Vakfı ve Neve Şalom Musevi Sinagog Vakfına yapılan maddi yardımlar hakkında. 

 

İstanbul İl Özel İdare bütçesinden yıllar itibarı ile Teröre karşı önlemler alınması için Beyoğlu Musevi Hahamhanesi Vakfı ile Neve Şalom Musevi Sinagogu Vakfına yardım yapılmış mıdır? Yapılmış ise tutar bilgileri ve banka hesap numaralarının tarafıma verilmesi gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209