İsrail Güçten Anlar!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği vahşet hakkında konuştu.

 İsrail Güçten Anlar!
Saadetli Sevim: İsrail Güçten Anlar!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği vahşet hakkında konuştu.

 
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirmiş olduğu son saldırıların ardından açıklamalarda bulundu. 1976 yılında İsrail’in Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymasının ardından yaşanan olayların anıldığı “Filistin Toprak Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen “Büyük Dönüş Yürüyüşü”ne İsrail tarafından saldırı gerçekleştirildiğini ifade eden Sevim, “Siyonist İsrail tarafından 15 Filistinli kardeşimiz şehit edildi. 1400 fazla ise yaralımız var. Filistinliler, bu eylemi aynı zamanda dünyanın bir çok yerinde mülteci konumunda yaşayan Filistinlilerin evlerine dönmesi konusuna da dikkat çekmek istiyor. Eylemleri 15 Mayısa kadar sürecek!” şeklinde konuştu.
 
İsrail’in bu “pervasız” hareketlerine İslam Ülkelerinin sonu gelmez sessizliğinden ve tepkisizliğinden aldığı güçle devam ettiğine vurgu yapan Abdullah Sevim, “Kınamalar, cılız tepkiler, etkisiz açıklamalar devam ettikçe İsrail şiddetinden vazgeçmeyecek, işgal ettiği topraklardaki haksız iddialarından asla geri durmayacaktır.
 
Hepimiz çok iyi biliyoruz ki İsrail, sözden değil güçten anlar. Güç iktidarlar için yaptırım, bizler için bir ve beraber olmaktır.  Bizler Filistin Davasına gönül vermiş her bir birey olarak, bu davanın her zaman ve zeminde sözcüsü, gönüllüsü olmalıyız. Filistin’in bizler için mevsimlik bir sevda değil ömürlük bir mücadele olduğunun farkına varmalıyız” diye konuştu.
İslam ülkelerindeki iktidarların mutlak suretle harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Sevim, “Gerek ülkemiz gerekse diğer İslam Coğrafyasında yer alan ülkeleri idare edenler, derhal harekete geçmeli, ellerinden ne geliyorsa ortaya koymalı, kuru laf kalabalıklarıyla, siyasi manevralarla günü kurtarma çabasından uzak durmalıdır! Gün onlar için dün olduğu gibi bugünde harekete geçme günüdür!” dedi.
 
Saadet Partisi olarak Filistin davasını savunmaktan asla vazgeçmeyecekleri ifade eden Başkan Sevim, “Biz biliyoruz ki Kudüs İslam’ındır! Biz biliyoruz ki Filistin toprakları Filistinlilerindir! Dün olduğu gibi bugünde İsrail işgali son bulana, Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya dek susmayacağız, durmayacağız, yorulmayacağız…”
 
Sevim, Basın Açıklamasına Davet Etti
İsrail Konsolosluğu’nda gerçekleştirilecek basın açıklamasına herkesi davet eden Abdullah Sevim, “Bütün bunlardan hareketle, hem İsrail’in gerçekleştirdiği zulme karşı çıkmak hem de 15 Mayısa kadar eylemlerine devam edecek olan Filistinlilere destek olmak amacıyla 31 Mart Cumartesi saat 22:00’de İsrail Konsolosluğu’nun önünde buluşuyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209