İşçi Partisi 'Vatan Partisi' oldu

Partisi'nin Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı'nda isminin değiştirildiği açıklandı. Partinin Ankara Arena'da gerçekleştirilen kurultayında yeni isminin Vatan Partisi olarak değiştirildiği bildirild

İşçi Partisi 'Vatan Partisi' oldu
Partisi'nin Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı'nda isminin değiştirildiği açıklandı. Partinin Ankara Arena'da gerçekleştirilen kurultayında yeni isminin Vatan Partisi olarak değiştirildiği bildirildi.

İşçi Partisi’nin "Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı" adıyla düzenlediği olağanüstü kurultayda partinin ismi 'Vatan Partisi' olarak değiştirildi. Parti yeni amblemi ise yıldızın çevresine buğday başağı oldu.

Öte yandan Vatan Partisine yeni katılımlar da oldu. Eski İstanbul Valisi Erol Çakır ve Genel Kurmay eski istihbarat daire başkanlarından İsmail Hakı Pekin, siyasetçiler; Hasan Kormazcan, Yaşar Okuyan, Milli Savunma eski Bakanı Barlas Doğu, Abdullah Öcalan'ı yargılayan Turgut Okyay, eski rektörler, eski emniyet mensupları ve askerlerden dikkat çeken isimler de Vatan Partisi’ne katıldı. Rozetleri takılan isimlerden bazıları kurultayda hitaplarda bulundu. katılım sağlayanlar arasında.

Doğu Perinçek, Vatan Partisi'nin Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde toplanan Sivas Kongresi'nin başlattığı Cumhuriyet devriminin devamı olacaklarını söyledi. Perinçek, "Biz Vatan Partisi'nde birleşiyoruz. Vatan Partisi, Namık Kemaller tarafından Belgrad Ormanları'nda kurulmuştır. Vatan Partisi, 4 Eylül 1919'da Sivas'ta Mustafa Kemal tarafından kurulmuştur. Ben bu Parti'nin birinci üyesiyim. Herkesi bu Parti'ye katılmaya çağırıyorum. Şu anda Bandırma Vapuru'na biniyoruz. Bandırma Vapuru'yla pazarlık yapmıyoruz. Ey Bandırma Vapuru, Samsun'a beni vardırabilecek misin, İngiliz Zırhlısı yolumuza çıkarsa ya da dalgalara gögüs geremezsek diye sormak bizim kitabımızda yoktur. Bizi 1945 sonrası atlantik sistemi böldü. Bugün cumhuriyetçiler, millyetçiler, halkçılar ve sosyalistler. Vatan'da birleşiyoruz. Bu davaya başkoyan bütün arkadaşlarıma sesleniyorum: Büyümekten, başka deneyimlerle buluşmaktan korkmayacağız! Devrimcilik büyümekle olur. Birleşmekten uzak kalarak devrimcilik olmaz. Vatan'da birleşirken kıdemli, kıdemsiz ayrımını kabul etmiyoruz. Hizip kabul etmiyoruz. Hizip yapacak, grup yapacak olanlara Vatan'da yer yok!" şeklinde konuştu.

CNN

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209