İnce, Anadolu liselerini ucubeye benzetti

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Anadolu liselerini ucubeye benzetti, bu okulları savunan eğitimcileri sert bir dille eleştirdi.

İnce, Anadolu liselerini ucubeye benzetti

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Anadolu Lisesi denilen ucubeyi, ne demek bu kadar 70 çeşit lise mi olur? Böyle farklı eğitim olamaz diye ayağa kalkması gerekirken, Anadolu lisesinde çalışmanın ayrıcalık olduğu, itibarlı olduğu noktasına geldik. Zemin yanlış, politikalar doğru oturtulmadı." dedi.

İnce, Eskişehir'de KESK’e bağlı Eğitim-İş Sendikası Şubesi tarafından düzenlenen zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifini protesto yürüyüşü ardından, 'Cumhuriyetin Öğretmen Yetiştirme Politikaları Nasıl Baltalandı' konulu seminere katıldı. İnce, burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı için 'tetikçi' ifadesini kullandı.

İnce, ek ders ücretlerinin kaldırılması gerektiğini işaret ederken, Anadolu liselerinu ucubeye benzetti, bu liseleri övenlere de sert çıkan İnce, andımızın kaldırılmasını isteyenlere de "Hiç bir ülkede semboller değiştirilmek istenmez. Ama bu Türkiye’deki liboşların aklına gelir, dönek solcuların aklına gelir." diyerek sert karşılık verdi.

"AVCI, TETİKÇİ BİR SİYASETÇİDİR"

Konuşmasında, seçim bölgesi olduğu için Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ya sert çıkan İnce, şöyle dedi: "Bir milletvekiliniz var. Sakın ola bıyıklarına aldırmayın. Demokrat falan olduğunu düşünmeyin. Komisyon Başkanı Nabi Avcı. Eskişehir'e kadar gelmişken tabii ki gelip geçerken onu anlatacağım. Ben böyle bir komisyon başkanı görmedim. Böyle bir tetikçi, böyle bir talimatı yerine getiren bir siyasetçi görmedim. Bunu anlatmazsam içimde yara olur. İçerde 3 grup başkanvekiliyiz. Komisyon üyelerimizi ise içeri almadılar. Kavgaya gelmişler. O gürültü de bütün tutanaklarda var. Muharrem İnce (söz istiyorum söz) diyor. Nabi Avcı, (Söz isteyen yoksa oylarınıza sunuyorum) diyor. Başbakan demiş ki (Pazartesi geçecek) Sakın ola ki dışarıdan yumuşak görünüşüne aldanmayın. Pirincin içindeki siyah taşlardan korkmayın, pirincin içindeki beyaz taşlardan korkun. Nabi Avcı, pirincin içindeki beyaz taştır. 1071'den bu yana Anadolu toprakları böyle bir talimat dinleyen siyasetçi görmedi."

Öğretmenlere ders ücreti verilmesini ve ek ders ücreti için sokaklara çıkan eğitimcilere de sert çıkan İnce, Anadolu liseleri için de ucube ifadesini kullanarak, şöyle konuştu: "Öğretmenler, ek derslere zam yapılsın mı demeli? Ek ders ücretleri kaldırılsın mı demeli? Bence kaldırılsın demeli. Ne demek ek ders ücreti? Emekli olunca bir işine yaramayacak. Ek ders ne demek? Buna zam yapılsın diye mücadele vermek doğru bir mücadele değildir. İkili eğitime karşı çıkmak yerine, öğleden sonram ya da sabahım boş kalsın diye ses çıkarmamak doğru bir mücadele değildir. Anadolu lisesi denilen ucubeyi, ne demek bu kadar 70 çeşit lise mi olur? Böyle farklı eğitim olamaz diye ayağa kalkması gerekirken, Anadolu lisesinde çalışmanın ayrıcalık olduğu, itibarlı olduğu noktasına geldik. Zemin yanlış, politikalar doğru oturtulmadı."

"ANDIMIZI KALDIRMAK ANCAK LİBOŞLAR VE DÖNEK SOLCULARIN AKLINA GELİR"

Andımızın kaldırılması tartışmalarına da değinen İnce, "ABD’de her zaman ilkokul öğrencileri şöyle der; ABD bayrağına bağlılığımı bildiriyorum. Bu cumhuriyet, tanrının koruması altında sonsuza kadar yaşayacaktır. Özgürlük ve adalet tektir. Türkiye’de neden andımızla uğraşıyorlar? Çünkü benzerlikleri yok etmek istiyorlar. Alman, İngiliz, Fransız milli marşlarında çok ırkçı söylemler vardır. Ancak, hiç bir Alman 2012 yılında bu marşı değiştireyim demez. Sembollere dokunmaz. Onlarla uğraşmaz. Bu Türkiye’deki liboşların aklına gelir, dönek solcuların aklına gelir." ifadesini kullandı.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209