İmamoğlu’ndan Başkan Gökhan Yüksel’e Teşekkür

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, 2. Kartal Kitap Fuarı'na Övgü

İmamoğlu’ndan Başkan Gökhan Yüksel’e Teşekkür

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl ikincisinin düzenlendiği, edebiyat ve sanat dünyasında büyük yankı uyandıran Kartal Kitap Fuarı, yedinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ağırladı. Fuarın mimarı Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e teşekkür eden ve fuardan övgüyle bahseden İmamoğlu, "Çok güzel, çok iyi çalışılmış bir fuar olmuş. Kültür ve sanata bu denli kıymet veren Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’e ve tüm ekibine sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

Söyleşiler, imza günleri, konserler ve birbirinden renkli kültür etkinlikleri ile İstanbulluların adeta akın ettiği 2. Kartal Kitap Fuarı, yedinci gününde de edebiyat ve sanat dünyasının birbirinden önemli isimlerini ağırladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kartal Kitap Fuarı’na gelerek kitap stantlarını gezdi. Yazar ve kitapseverlerle sohbet eden İmamoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fikret Ercan, Kıymet Erzincan, Melih Yıldız, İsmail Biçer, Çiğdem Sezer, Demet Ekmekçioğlu, Serkan Türk, Ercan y Yılmaz, Gamze Güller, Hatice Meryem, Haluk Oral, Ayşe Sarısayın, Sinan Meydan, Zeynep Delav, Fırat Pürselim, Ahmet Selçuk İlkan ve Emrah Parlak fuarın yedinci gününde, okuyucu ve seyircileri ile buluşan isimler oldu.

KE Çocuk Dergisi’nin Yazın Hikâyesi

Günün ilk söyleşilerinden biri Kartal Belediyesi tarafından yayım hayatına hazırlanan, ‘KE Çocuk Dergisi'nin hikâyesinin anlatıldığı söyleşi oldu. Söyleşide, KE Çocuk Dergisi'nin çıkarılmasında emeği geçen yazın ve teknik ekip, derginin doğum hikâyesini dinleyiciler ile paylaştı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi söyleşide, ‘KE Çocuk Dergisi’nden alınan ilhamla, yakında Kartal’da çocuk kitaplarının yer aldığı bir kitap fuarı gerçekleşeceğinin de müjdesini verdi.

“Atatürk, Filozof Bir Liderdir”

Günün öne çıkan söyleşilerinden bir diğeri ise, tarihçi, gazeteci-yazar Sinan Meydan konuşmacılığında gerçekleşti. Kitapseverlerin katılımının yoğun olduğu etkinlikte Sinan Meydan, konuşmasında Cumhuriyet’in kuruluş sürecini ve Atatürk’ün entelektüel dünyasını ele aldı. Atatürk’ün; Platon’un işaret ettiği filozof lider profilinde olduğunu kaydeden Meydan, Türkiye’de belli bir kesimin yakın tarihi çarpıttığına dikkat çekti.

Atatürk’ün, dünyanın faşizmin etkisinde olduğu yıllarda, demokrasi üzerine kaleme aldığı metinlere dikkat çeken Sinan Meydan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Platon bir liderin filozof olması gerektiğini söyler. Atatürk, 

tam olarak filozof bir liderdir. Çocukluk çağından itibaren okumaya ve araştırmaya ilgisi vardır. Tüm dünyanın faşist yönetimler etkisinde olduğu bir dönemde, demokrasinin gelecekte insanlık için kurtarıcı bir yönetim biçimi olduğunu eserlerinde kaleme almıştır.”

Söyleşinin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Sinan Meydan’a günün anısını yaşatması amacıyla kalem takdim etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Başkan Gökhan Yüksel’e Teşekkür

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in Kartal’ı kültür sanat alanında İstanbul’un yeni merkezi yapma hedefi ile hayata geçirdiği Kartal Kitap Fuarı, 7. gününde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ağırladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in eşlik ettiği İmamoğlu ziyaretine; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Dilruba Oğulcuklu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Parti Meclis Üyeleri katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile beraber yayınevi stantlarını gezen İmamoğlu, yazar ve kitap dostlarıyla uzun süre sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir de kitap hediye edildi.

Başkan İmamoğlu, ziyareti esnasında fuarı çok beğendiğini söyleyerek, Başkan Gökhan Yüksel’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ünlü Sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’dan Müzikli Şiir Dinletisi

Fuarda, günün diğer bir etkinliği ünlü sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’ın müzikli şiir dinletisi oldu. Ünlü sanatçının, Türk müziğinin öne çıkan ve kendisi tarafından bestelenen şarkılarının kaleme alınma hikâyelerini şiirsel bir dille ve müzik eşliğinde anlattığı etkinlik, izleyenler tarafından çok beğenildi.

Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Ahmet Selçuk İlkan, ‘Gözler Kalbin Aynasıdır’, ‘Ya Seninle Ya Sensiz’ gibi dillere dolanan bestelerinin kaleme alınma hikâyesini dinleyiciler ile paylaştı. Etkinlik sonunda, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, ünlü sanatçıya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

‘Bülent Beyin Hikâyesi’ İzleyenleri Kırdı Geçirdi

Günün son etkinliği ise, ünlü tiyatrocu Bülent Emrah Parlak’ın tek kişilik oyunu, ‘Bülent Beyin Hikâyesi’ ile oldu. Yaklaşık 1,5 saat süren oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu. Oyunun sonunda, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen; sanatçı Parlak’a, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına teşekkür plaketi takdim etti.
 

Uğraş Güneş tarafından komedi türünde kaleme alınan ve Murat Eken’in yönetmenliğini üstlendiği oyunda,  gündelik ve toplumsal sorunlar, beyinin diğer organlarla iletişimi üzerinden mizahi açıdan ele alınıyor.

2. Kartal Kitap Fuarı’nın sekizinci gününde ise edebiyat ve medya dünyasının öne çıkan isimlerinden; Tuna Kiremitçi, Metin Uca, Barış Yarkadaş ve daha birçok şair, yazar, düşünür, sanatçı okurlarıyla buluşacak.

SİVİL HABER

Sivil Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209