İlginç Bir Türkiye Manzarası

Belediye Başkanı Başbakan Yardımcısını istifaya davet etti

İlginç Bir Türkiye Manzarası
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındaki tartışmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dâhil oldu. Gökçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ‘fitnecilikle’ suçlayarak, “Bizi içimizden vurmak istediler. Darbeyi Bülent Arınç’la gerçekleştirdiler” ifadelerini kullandı. Gökçek, Arınç’ın görevden alınmasını veya istifa etmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındakitartışmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dahil oldu. Gökçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ‘fitnecilikle’ suçlayarak, “Bizi içimizden vurmak istediler. Darbeyi Bülent Arınç’la gerçekleştirdiler.” ifadelerini kullandı. Gökçek, Arınç’ın görevden alınmasını istedi. Gökçek, Twitter’da Bülent Arınç’a yönelik ithamlarda bulundu. “Bülent Arınç... Seni istemiyoruz...” diyen Gökçek, Arınç’ın damadı ve kızının ‘parelelci’ olduğu için Erdoğan’a yönelik çıkışlarda bulunduğunu iddia etti. Gökçek şunları yazdı: “Bülent Arınç’a şu andan itibaren düşen görev, önce hükümet sözcülüğünden sonra da başbakan yardımcılığından derhal istifa etmesidir... Arınç’ın AK Parti’mizde fitne çıkarması mümkün değildir... Arınç artık AK Parti’nin sözcüsü olamaz... Bizi temsil edemez... Ancak ben istifayı paralel yapının ‘sonuna kadar direneceksin’ talimatı nedeniyle çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum... Bu taktirde görev hükümete düşecektir... Bülent Arınç görevden alınmalıdır... Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz başımızın tacıdır... Allah’ın izniyle hiçbir fitne aramıza soğukluk sokamaz...”

 

Gökçek’in Twitter’da Arınç’a yönelik bazı suçlamaları şöyle:

“-Hep merak etmişimdir... Acaba bize nerden vuracaklar... İtiraf etmeliyim, böyle bir darbe beklemiyordum... Bizi içimizden vurmak istediler.

- Bu darbeyi Bülent Arınç’la gerçekleştirdiler... Herkes Arınç’ın açıklamasını hükümet adına yapılmış gibi algıladı... Daha doğrusu böyle bir algı oluşturulmak istendi... Ve de başarılı olundu... Oysa hükümetin bakanlarının bu konuda olaydan aşırı rahatsız olduğunu ben yakinen biliyorum... Olaydan en çok üzüntü duyan kişi ise Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur...

- Arınç’ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuştur. Bülent Arınç gibi dava adamı olduğunu söyleyen bir kişinin fitne ateşini yakacak böyle bir söylemi söylemesi başka türlü izah edilemez…

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 03:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209