HDP'li Altan Tan: Savcının muhalif medyayı susturma girişimi fecaat

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ankara Savcısı Serdar Coşkun'un muhalif medyayı susturma girişimini, 'Fecaat' olarak değerlendirdi.

HDP'li Altan Tan: Savcının muhalif medyayı susturma girişimi fecaat
 Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ankara Savcısı Serdar Coşkun'un medyayı susturma girişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Tan; şunları kaydetti: "Fazla böyle durduraklı cümleler kurmaya sosyetik ifadelere gerek yok bu bir fecaat yani. Savcı, canı istediği vakit, 80 milyonluk bir ülkede 'Şunu susturun, bunu susturun' diye yazı yazarsa bu işin gideceği bir bir diktatöryaya gider. Bunun da kimseye faydası olmaz. Biz Türkiye'de özgürlükleri genişletelim, herkes kendini rahat ifade etsin, Türkiye daha şeffaf, daha demokratik ülke olsun derken maalesef daha geriye gidiyoruz. Bu geriye gidiş yarın, bugünkü İran gibi, Güney Kore gibi, eski Arnavutluk gibi yöne doğru gidersek de bunun kimseye faydası olmaz, inanın Tayyip Erdoğan'a da faydası yok. Çünkü, bu işler döner dolaşır en sonunda da kendi sahibini bulur. Bu, Hitler'de de böyle oldu, Mussolini'de de Kaddafi'de de Saddam Hüseyin'de de böyle oldu. Bu iş yani; totaliterleşme, tek adam olma işi döner dolaşır o işi yapan adamın ayağına dolaşır. Onun için diyoruz ki; ne kendine çektir ne bize çektir? Yapma bunu, doğru bir şey değil. Yapacağımız şey; daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük."

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209