Hamzaçebi: 14 Aralık operasyonu hazırlanmış, planmış bir operasyondur

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 14 Aralık 2014 tarihinde yapılan operasyonun hazırlanmış, planmış bir operasyon olduğunu söyledi.

Hamzaçebi: 14 Aralık operasyonu hazırlanmış, planmış bir operasyondur
 "Basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe operasyonudur." diyen Hamzaçebi, "Senaristlerden, filmlerden, haberlerden, köşe yazılarından bir örgüt yaratılmak isteniyor. Gazetecinin kalemi silahıdır. Kalemi silah olarak gören bir anlayış var." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Maraş katliamının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, şimdiye kadar olayın aydınlatılamadığını ifade etti. Demokrasi için bunun aydınlatılmasında büyük bir yarar olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, hükümetin basın özgürlüğünü katletmekle, siyasi parti binalarına baskın yapmakla meşgul olduğunu belirtti. Dost ve barış ortamı yakalama dileğinde bulundu.

Yarbay Ali Tatar'ın da ölüm yıl dönümü olduğunu dile getiren Hamzaçebi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) değerli bir subayının intihara sürüklendiğine dikkat çekti. Onun ölümüne neden olunduğunu ifade eden Hamzaçebi, "İntihara götüren süreç, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetlerinin baskıcı süreçleridir. Hukuksuz davaların yarattığı bir sonuçtur. Hukuksuz Ergenekon davalarına bulaştırılan Ali Tatar, bir onur intiharı gerçekleştirmiştir. Geçmişteki bu hukuksuz davalarla birçok insanın ve TSK'nın zayıflamasına, darbe almasına neden olmuştur. Birçok insanın hayatı kararmıştır. Anısı önünde saygıyla eğiliyor, rahmetle anıyorum." diye konuştu.

"HÜKÜMET CHP BİNALARINA BASKIN DÜZENLİYOR"

17/25 operasyonları sebebiyle 14 Aralık'ta bütün CHP örgütleriyle bunu tanıtmak için afişler hazırladıklarını, programlar düzenlediklerini hatırlatan Hamzaçebi, "Ancak afişlerimiz astırılmadı. Bu afişler, bilbordlara asma imkanı bulamadı. Bunun yerine CHP il binalarına asılmış ancak mahkeme kararlarıyla engellenmiştir. Bununla yetinilmemiş CHP binlarına polis baskınları yapılmış, parti binaları aramaya girilmiştir. Arama yapmak demokrasi adına utanç verici bir olaydır. CHP İstanbul il binasında yaşanan olaylar kara bir olay olarak geçilecektir." şeklinde konuştu.

Vinç yardımıyla binanın önünden kaldırılanlara ilişkin fotoğraflar gösteren Hamzaçebi, "Hükümet bütün gücüyle, polisiyle, vinciyle, iş makinalarıyla CHP binalarına baskın düzenlemiştir." ifadelerini kullandı. Başbakan Davutoğlu'nun ileri demokrasi kavramını kullandığını belirten Hamzaçebi, ancak selefi Erdoğan'ın, ileri demokrasi anlayışından bir farkı olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Davutoğlu'nun arkasına bakıldığında Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatlıkla görülebildiğini kaydetti.

"PARALARIN İADE EDİLME KARARI DEMOKRASİ ADINA UTANÇ VERİCİ BİR OLAYDIR"

17 Aralık'ta hakimlerin verdiği kararların kabul edilebilir bir karar olmadığına dikkat çeken Hamzaçebi, "Afişler polisle toplanırken, hakimler paraları faizleriyle iade edilmesine karar veriyor. 17/25 Aralık süreci sonuçlanmış değil. Komisyon çalışmalara devam ediyor. Nasıl sonuçlanacağını bilemeyiz, bir tahmin yapabilir ama bu çalışmalar sonuçlanmış değil. Bunlar sonuçlanmadan paraların iade edilme kararı demokrasi adına utanç verici bir olaydır." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun sabun köpüğü gibi programlar açıkladığını anlatan Hamzaçebi, programlara çok güzel isimler verildiğini belirterek, Davutoğlu'nun projelerinin 'zihni sinir projeleri'nin gerisinde kaldığını vurguladı. İç tasarruflar alınmadan büyümede mesafede alınamayacağını ifade eden Hamzaçebi, "Tasarrufların oranı yüzde 13,4. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en düşük tasarruf oranıdır. Plaketlerden tasarruf ederek iç tasarrufları artıracağız diyorlar. Kaçak sarayın yıllık giderini karşılamaya yetmez, bir günlük masrafını karşılamaya yetmez. Sayın Davutoğlu milletle dalgı mı geçiyorsunuz, milleti saf mı zannediyorsunuz? Sabun köpüğü olacak kadar ömürleri vardır. CHP programına baksın, doğru yolu bulacaktır." diye konuştu.

"İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ÖZGÜR İRADELERİYLE KARAR VERİRSE YÜCE DİVAN KARARI ÇIKACAĞINA İNANIYORUM"

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski 4 bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun tatminkar bir çalışma yürütmediğini dile getiren Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Birçok polisi, emniyet görevlisini dinlemediler. Komisyonun dinlemediği kişileri CHP üyeleri dinledi. Onların ortaya koyduğu iddiaları bir kenara bırakarak komisyonun objektif bir karar vereceğini beklemiyorum, kanaatini taşımıyorum ama millet adına umutlu olmak istiyorum. Komisyonun 'burda birşey yoktur' demesinin zor olduğunu düşünüyorum. İktidar partisi milletvekillerinin ne kadar özgür iradeleriyle karar vereceğini bekleyeceğiz. Gerçekten özgür iradeleriyle karar verilirse Yüce Divan kararı çıkacağına inanıyorum. Komisyon üyelerinin vicdanlarına danışacaklarını ümit etmek istiyorum."

"TERÖR ÖRGÜTÜ YARATMAK İSTİYORLAR; GAZETECİNİN SİLAHI KALEMİDİR"

14 Aralık operasyonuyla ilgili bir soruya ise Hamzaçebi, "14 Aralık operasyonu hazırlanmış, planmış bir operasyondur. Basın özgürlüğüne vurulmuş darbe operasyonudur. Haber yapılıyor diye sorgulanması, basın özgürlüğüne darbedir. Neden haber yapılıyor diye sorulamaz. Terör örgütü yaratmak isteniyor. Gazetecinin kalemi silahıdır, kalemi silah olarak gören bir anlayış var. Daha önce Ahmet Şık, basılmamış kitapları için bombadan tehlikeli diyen bir anlayış vardır, aynı anlayış devam ediyor. Uydurulmuş bir davadır. Senaristlerden, filmlerden, haberlerden, köşe yazılarından bir örgüt yaratılmak isteniyor. Altı boş çıkacak. Böyle bir örgüte ihtimal vermiyorum. Fethullah Gülen'i tanıyor musun; sana ne, tanır yada tanımaz, seni neden ilgilendiriyor ki." dedi.

Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün 'Bana küfür etti bundan sonra beraber çalışamayız' dediği eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu ve Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül'ün Esentepe'deki eski belediye binası önünde açıklama yaparak başkanvekilliği görevinden isitfa etmesiyle ilgili Hamzaçebi, haberi yeni duyduğunu ve yorum yapamayacağını belirterek, bu konuların parti içerisinde konuşulup çözülmesi gerektiği kanaatinde olduğunu söyledi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209