Halil Bakırcı: Hesap soracağım

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Milletvekili Nusret Bayraktar’ın kendisiyle hiçbir şey konuşmadan aday açıklamasına bir hayli kızdı.

Halil Bakırcı: Hesap soracağım
 Bayraktar’ın Beyoğlu belediye başkanlığı döneminde önünde siper, arkasında gözü olduğunu kaydeden Bakırcı, “Ben ona yardımcılık yaptım. Şimdi de sorup öyle başvuru yaptım. Alınganlığım, darılganlığım yok ama Nusret Bey’le bir hesabım olacaktır. 30 Mart’tan sonra daha geniş konuşacağım” dedi.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Rize Belediye Başkan adayının Reşat Kasap olduğunu açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Bakırcı, “Ben Nusret Bayraktar Beyoğlu’nda belediye başkanı iken yardımcılığını yapmış biriyim. Önünde siper arkasındaki göz olmuşum. Neye istinaden böyle bir şeyi söylediğini ben de anlamakta zorlanıyorum. Nusret Bey bana; “Halil Bey biz seninle yola devam etmeyeceğiz. Başvuru formunu verme” diyebilirdi. 5 defa sormama rağmen kendisi bana böyle bir şey söylemedi. Basına açıklama yapmadan benimle konuşsaydı daha şık olurdu. Bir gün zamanı geldiğinde her şeyin bir hesabı olduğu gibi benimle Nusret Bey arasında da bir hesap görülecektir” şeklinde konuştu.
 
Rize Belediye Başkan adayını resmi açıklama olmadan neden basına açıkladığını Bayraktar’ın kendisine sormak gerektiğini ifade eden Bakırcı, “Resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ben de dahil 10 tane aday adayı vardır. Hal böyleyken basın aracılığıyla böyle bir açıklama geldi. Gerek kamuoyu yoklamalarında, gerekse diğer anketlerde önde olan belediye başkanıyım. Daha geniş değerlendirmeyi seçimden sonra yapacağım. 30 Mart’tan sonra çok daha geniş konuşacağım. Seçime kadar daha fazla konuşmayacağım. AK Parti kimi aday gösterirse o adayın arkasında ve yanındayım” dedi.
 
NUSRET BEY İLE ARAMIZDA BİR HESAP GÖRÜLECEKTİR
Nusret Bayraktar’ın aday adaylığı başvuru döneminde farklı davrandığını belirten Bakırcı, “Nusret Bayraktar’a yakışan Rize’de aday yapmayacakları bütün aday adaylarını çağırıp ‘formunuzu vermeyin’ demekti. Bunu defalarca sormama rağmen bana bir şey söylemediler. Nusret ve Hayati Bey’e form vermek istemediğimi söyledim. “Biz sana form verme” diyemeyiz dediler ama şimdi de karşımıza böyle bir durum çıktı. Benim anlattığım çizgide gelişmeler seyretseydi daha şık olurdu. Alınganlığım darılganlığım yoktur ama özellikle altını çiziyorum. Nusret Bey ile bir hesabı olacaktır bu işin. Tekrarlıyorum. Yardımcılığını yaptığım dönemde önünde siper arkasında göz oldum. Hal böyleyken böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Onu yapan adam bunun da hesabını sorar. Bu kadar söylüyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: 
//www.haber53.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209