Gül'den Erdoğan'a: Kardeşten öteyiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sayın Başbakan Tayyip Bey ile arkadaşlığımız, ilişkilerimiz kardeşlik hukukunun da ötesindedir. Dolayısıyla bunu da aklınızda tutmanızı isterim" dedi.

Gül'den Erdoğan'a: Kardeşten öteyiz

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına ilişkin, “Daha önümüzde 2 yıl kadar uzun bir süre var. Bu süre içinde hepimizin içeride ve dışarıda yaptığımız, yapacağımız çok önemli işler var. Hepimizin işimizle en iyi şekilde meşgul olmamız ve görevlerimizi en iyi şekilde yapmamız gerekir. Günü geldiğinde de biz kendi aramızda otururuz, konuşuruz ve ne yapılacaksa en doğrusunu hep beraber yaparız” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül , Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni ve Hacıbayram Camisi'ni kapsayan Ankara turu yaptı. İlk olarak müzeye çevrilen Ulucalar Cezaevi'ne giden Gül'ü burada, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki karşıladı. Yüksel ve Tiryaki, Gül'e müzeyi tanıttı. Daha sonra Hacıbayram Camisi'ne geçen Gül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından karşılandı. Gül, öğle namazını burada kıldı. Namazın ardından bir süre camide dinlenen ve cemaat ile tokalaşan Gül, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


-“İlişkilerimiz kardeşlik hukukundan ötedir”

Cumhurbaşkanı Gül , gazetecilerin, Başdanışmanı Ahmet Sever'in yaptığı açıklamalarla ilgili görüşünü sorması üzerine, şu açıklamada bulundu:“Sorduğunuz sorulara hiç uzatmadan özetleyerek cevap vereyim. Daha önümüzde 2 yıl kadar uzun bir süre var. Bu süre içerisin hepimizin içeride, dışarıda yaptığımız, yapacağımız çok önemli işler var. Hepimizin işimizle en iyi şekilde meşgul olmamız ve görevlerimizi en iyi şekilde yapmamız gerekir. Günü geldiğinde de biz kendi aramızda otururuz, konuşuruz ne yapılacaksa en doğrusunu hep beraber yaparız. Ayrıca şunu sizler de biliyorsunuz, bir kez daha hatırlatmak isterim herkese. Sayın Başbakan Tayyip Bey ile olan arkadaşlığımız, ilişkilerimiz kardeşlik hukukunun da ötesindedir. Dolayısıyla bunu da aklınızda tutmanızı isterim. Dolayısıyla günü gelince otururuz, konuşuruz ne gerekiyorsa hep beraber yaparız. Şimdi hepimiz işimizi en güzel şekilde yapmak zorundayız. Önümüzde daha uzun zaman var. Halkın, milletin hep beklentileri var. Türkiye 'nin çevresinde olup biten önemli olaylar var. Zihnimizi bunlarla meşgul etmememiz lazım.”

Cumhurbaşkanı Gül , gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra İstanbul 'a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı'na hareket etti. (aa)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209