Fikret Baydarman Fatih'li Muhtarlara ve Yerel basına yemek verdi

Fikret Baydarman Fatih'li Muhtarlara ve Yerel basına yemek verdi

HABERİN GALERİSİ
Fikret Baydarman

Fikret Baydarman

Fatih Ak Parti Belediye başkan aday adayı Fikret Baydarman Fatih'in Muhtarlar ve Yerel Medya temsilcileri ile yemekli bir toplantı ile bir araya geldi.
Baydarman yapmış olduğu konuşmada " Fatih'i hep birlikte talip olduğumuz için ilk geniş katılımlı  istişare toplantımızı muhtarlarımızla yapmaya karar verdik.

Muhtarlarımız toplumun en dinamik yönetim birimleri ve her zaman halkla iç içe oldukları için bütün sorunları ve çözüm yollarını  en iyi istişare edebileceğimiz birimler olarak gördüğümüz için burda sizlerle olmayaı tercihh ettik" dedi.

Baydarman bu nazik davetimize lütfedip katılan siz değerli büyükleirmize teşekkür ediyorum. gelemeyenlerin de makul bir sebepleri olduğunu düşünerek tüm katılanlara ayrı ayrı en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum " dedi.
Baydarman" burada yapmış olduğu açılış konuşmasından sonra siz değerli Muhtarlarımız ve basın mensubu arkadaşalrımızın soru ve temennileirni dinlemek için buradayım ve sizlerle olmaktan dolayı da son derece mutluyum " dedi.
AK partiden Fatih Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Fikret Baydarman projelerini Fatih muhtarları ve yerel basınla paylaştı.
Öncelikle kendimi kısaca tanıtarak başlamak istiyorum,  “Siirtli esnaf bir ailenin 5.çocuğu olarak 1977'de Fatih’in Karagümrük semtinde dünyaya geldim.
 Atikali İlkokulu’nudan sonra orta ve lise eğitimini Fatih Vatan Lisesi‘nde tamamladım. 
1994'te girdiğim üniversite sınavında Koç Üniversitesi İİB Fakültesi İşletme bölümünü kazandım. Ardından burslu öğrenci olarak ABD’deki Phildalphia Textile and Science Universitesi’nde sürdürme imkânı buldum.
Fikret Baydarman açıklamalarına devam ederek;
 
Eğitime her zaman büyük önem verdim ama hayatın başka boyutları da var. İş hayatımın da bir şekilde sürmesi gerektiği için, ben küçük yaşlardan itibaren eğitim hayatına paralel olarak, sıfırdan başladığım ticaret hayatının her basamağında büyük tecrübeler kazanarak bu basamakları akıllı ve dürüst bir şekilde çıkmaya çalıştım. Tabii ki son tahlilde her şey mukadderattan ibarettir.”
FATİH’Lİ OLMAK SORUMLULUK GEREKTİRİR.
“Ben, Fatih’te doğdum ve burada büyüdüm. Geçmişe baktığımda Fatih çok da hemşericilik yapan bir yer değildir. Çocukluğumdan hatırlıyorum komşuluk ilişkilerinde o oralıdır bu böyledir diye ayrım yapan bir yapımız yoktu.

Çocukluğumda oturduğum mahallede bu ülkenin birçok yerinden insan vardı. Çok ilginçtir bu gün eskiden arkadaşım olan kişileri hatırlıyorum fakat nereli olduklarını hatırlamıyorum. Çünkü bizler birbirimizi insani değerler üzerinden bakarak hayatımıza almışız.”
“Fatih’in kültürel alt yapısı insani değerler noktasında çok gelişmiştir. Her şehrin kendine has maneviyat yapısı mutlaka vardır. İnsanlar bu manevi dinamiklerden haz ve lezzet alırlar.
Baydarman;Fatih, manevi değerleri oldukça fazla olan bir ilçemiz.
Burada da birçok büyüğümüz var. O insanların manevi anlamda birçok katkıları ve çalışmaları oluyor. Fakat biliyorsunuz günümüzde bir çok değerin içi hızla boşalıyor.
Biz kalıcı değerlerin peşinde olmaya gayret ediyor ve bunu önemsiyoruz.”
“Fatih, bildiğiniz gibi iki imparatorluğun anıtsal yapılarını içinde barındıran tarihî bir merkez. Burada hem insan ve sosyoloji anlamında, hem de mimarî anlamda büyük değerler var. Bunun bilincindeyiz ve kendi çalışmalarımızın merkezinde de bu değerlere öncelik tanıyan bir siyaset ve hizmet anlayışını benimsiyoruz. Bu açıdan bakıldığında Fatih’i anlamak Türkiye’yi anlamaktır.”
FATİH CAZİBE MERKEZİ OLMALIDIR
Neden siyaseti tercih ettiğimiz açıklamak gerekirse;
Her şeyden önce bu ilçeye, bizi biz yapan değerlerimizin kaynağı olan bu şehre bir borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu borç elbette değişik hizmet alanlarında ödenebilir. Zaten ben özellikle ticaret ve iş hayatımda ülkem için stratejik öneme haiz artı değerler üreterek bu borcu ödemeye çalışan biriyim. Ama belediyecilik özel ve önemli başka bir alan. Burada alacağımız sağlıklı bir karar, takdir edersiniz ki burada yaşayan yüzbinlerce insanın gündelik hayatını önemli ölçüde etkileme imkanına sahip. Aynı şekilde alacağınız yanlış bir karar da insanların gündelik hayatında telafisi zor zararlar açabilir.
Biz, "Belediye düzeyinde hizmet etmek için yola çıkarken, Fatih’i bütün artı ve eksileriyle değerlendirerek, buraya özel, buradaki sorunlara özel nasıl çözümler üretebiliriz buna bakıyoruz. Ekibimle birlikte bu sorunları dünyadaki değişik çözüm örneklerinden hareketle çözmemek, Fatih’i bir cazibe merkezi hâline dönüştürmemek için bir neden yok diye düşünüyoruz" dedi.
Bugün insanlar Fatih’ten başka ilçelere taşınıyorsa, yani Fatih göç veriyorsa burada bir problem var demektir. Biz, insanların Fatih’te yaşamayı bir ayrıcalık olarak gördüğü ve bu görüşün içinin de gerçekten dolu olduğu bir hayatı, fiziki imkanlarla burada gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz.
İŞ HAYATINDAKİ BAŞARILARIMI SİYASETE TAŞIMAK İSTEDİĞİM İÇİN ADAY OLDUM
İş hayatımın bir gerekliliği olarak yüzlerce ülke ve şehir gezdim. Bu gezilerimde özellikle şehirlerin sorunlarına ve bu sorunlara ilişkin çözümlere odaklandım.
Bu gezilerimde gördüm ki bir soruna değişik perspektiflerden bakmak, değişik çözüm yollarını da beraberinde getiriyor. Bizim ülkemizde belediye hizmetlerinde bazı klasik şablonlar kullanılıyor ve bunların dışına çıkmayı da az sayıda yönetici düşünüyor. Oysa iyinin daha iyisi olduğu gibi, alternatif çözüm yolları da daima mevcut. Zaten ben şu anda ilgili olduğum kimya alanında çeşitli belediye hizmetlerine ilişkin çözümleri üretip satıyorum. Yani bir anlamda yıllardan beri modern çözüm örneklerinin bir uygulayıcısı konumundayım.
İş hayatımızdaki pratikleri ve bu pratikten süzerek elde ettiğimiz değerli tecrübe birikimini Fatih için kullanmak bize sadece mutluluk verecektir.
“İş dünyasında istikamet çok önemlidir. Bir büyüğümden “bir iş yapmadan önce niyetinizi düzeltin” sözünü işitmiştim. İş ve özel hayatımda buna çok dikkat etmeye gayret ederim. Firmamızı sıfır sermayeyle kurduk. En başından niyet ve çalışmalarımızı belli bir noktada yoğunlaştırdık. Doğru tespitleri yaparak hedefimizi belirleyip yola çıktık. Tabiî ki rızk Allah’tandır ve nasip işidir. Fakat sizin niyetiniz en önemli şeydir diyebilirim.
Yirmi yıldır ticaretle uğraşıyorum. Türkiye’de Stratejik Yatırım Belgesi almaya hak kazanmış ikinci firmayız. Biz üretimle ülkeye değer katmaya çalışan bir kuruluşuz. Türkiye çok büyük bir ülke ve köklü bir devlettir. Ticaret çok büyük hacimlerle hareket ediyor. İnsan önce kendisiyle barışık olmalı ve ne istediğini iyi bilerek yolunu doğru çizmelidir. Bunu görerek doğru hamleler yaptıktan ve kişi işini doğru seçtikten sonra her şey yolunda ilerliyor”.
“Fatih için çok büyük bir proje yaptığınızı düşünün. Fakat o proje buraya hiç uymaz ise bu doğru mudur? Elbette değildir.
Bu noktalarda biz Fatih’i tanıyoruz. Buranın çocuğuyuz ve nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu görebiliyoruz. Çok başka yerlerden aday olma şansımız olabilirdi. Fakat burası büyüdüğümüz yer olduğu için Fatih’e çok güzel ve büyük katkılarda bulunacağımıza inanıyor ve kendimize güveniyoruz.
Boynumuzu bükeceğimiz bir işe girişmek istemeyiz. İnsan tecrübe kazanarak öğreniyor. Biz modern dünyanın bakış açısına göre belediyecilik yapmayı düşünüyoruz. Siyasette önemli olan makam değildir.
Belediye başkanı temsilcidir. Belediye başkanı ‘ben çok proje yaparım’ diye hareket etmez. Bu işi yapabilecek insanları organize etmesi gerekir.
Biz iş dünyasında da bunu yapıyoruz. İş dünyasında bir kere hata yapabilirsiniz belki fakat siyasette hiç hata yapabilme şansınız yoktur. Siyasette çok hızlı bir tepki alırsınız.
 Halkla iç içesinizdir. Yaptığınız her hareket önemlidir. Halkın gönlünden düşmemek gerekir. Biz tabii ki insanımızla birlikte ve insanımız için hareket etmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Bunun yolu da sandıktaki demokratik yarış sonrası çıkan millet kararıyla belirlenen yoldur.”
“Biliyorsunuz Sayın Genel Başkanımız R. Tayyip Erdoğan, bu ülkenin Başbakanı olmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, belediyecilik hizmetlerinde devrim yapan kararlara imza atan ve ülkemizin belediyecilik tarihine adını altın harflerle yazdıran bir siyasetçidir.
Ülkemizin bütün belediyeleri, onun hizmet yapma, insan ve malî kaynakları kullanma biçiminden çok şey öğrenmiştir ve öğrenmeye devam etmektedir.
Bakınız bugün de aynı başarıyı Sayın Başbakanımız ülke ölçeğinde devam ettirmektedir.
Bugün ülkemizin uluslararası alanda kazandığı itibar ve bölgesel liderlik konusunda gösterdiği tartışılmaz performansın arkasında bu millete olan gönül bağı, bu ülke insanına olan aşk yatmaktadır.
Bizim de hizmet etme ve siyaset yapma düşüncelerimizin temelinde aynı ilkelerin olmasından daha tabii bir şey yoktur ve olamaz.”
“Ben inanıyorum ki AK PARTİ belediyeciliği ülkemiz için şimdiden bir efsaneye dönüşmüştür. Biz de çıktığımız bu yolda bu hizmet kervanına İnşaallah yeni açılımlar kazandırmayı hedefliyoruz.”
“Bütün makamlar geçicidir ve bütün insanlar ölümlüdür. Dolayısıyla bu gerçeği görerek hareket eden insan, fazlaca hırsa kapılmadan yaşamayı keşfeder. Bizim makamla ilgili bir hırsımız yok. Daha önce de belirttiğim gibi biz Fatih’imiz için daha iyi neler yapılabilir, bunun peşindeyiz.”
“Dünyanın gözbebeği konumunda olan bir tarihî merkez için, hem burada yaşayanların mutluluğunu sağlayarak, hem de dünyanın dörtbir köşesinden gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayarak bu şehri hak ettiği konuma taşımak gerçekten zor bir şey değil. Yapabiliriz ve bunun için yola çıktık" dedi.

Daha sonra yemekte söz alan muhtarlar, gazeteciler sorularını, öneri ve temennilerini dile getirdiler.  Tüm soruları ve açıklamalrı dikkatle dinleyip not  alan Baydarman, tüm soru ve temennilere açık yüreklilikle cevap  verdi.

Konuşmasının sonunda ; bu vesileyle size ve bizi destek ve teşvikleriyle büyüten bütün gönül dostlarımıza, Fatihli tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Daha sonra iki muhabbetlerin olduğu konuşmalarla program devam etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209