Fatih'te Siirt'li adaylar engellenmek mi isteniyor?

Fatih’te siyaset tabiri caizse tam bir cadı kazanını andırıyor. Siirt'li adaylar engellenmek mi isteniyor?

Fatih'te Siirt'li adaylar engellenmek mi isteniyor?
 Fatih’te Siyaset Cadı kazanı

Fatih’te siyaset tabiri caizse tam bir cadı kazanını andırıyor.

 CHP aday belirlemede temayül yoklamasını baz alacaklarını ve temayülden çıkacak adayı örgütün görüşleri doğrultusunda aday belirleyeceklerini söylemesine rağmen örgütün görüşü dikkate alınmamış dışarıdan bir adayla CHP’nin Fatih’te ki renginin kırmızı değil sarı olmasını benimsemiştir.

CHP’de üç aday olarak seçimlere başlayıp sonra iki eski ilçe başkanının yarışına dönene adaylık yarışını; örgütün teveccühünü kazanan Dr. İlhan Dabakoğlu kazanmıştı.  Daha sonra CHP Genel merkezinin adayları açıklamasında da bu doğrultuda hareket edilerek temayülde birinci çıkan Dr. M.İlhan Dabakoğlu’nun ismi açıklanmıştı. Daha sonra bilinmeyen bir sebeple adaylıklar geri çekilmiş ve sonradan da açıklanan isimlerde İlhan Dabakoğlu’nun isminin açıklanmamsı örgütte hayal kırıklığı oluşturdu. İlhan Dabakoğlu beklenirken, Sarıgül’ün TDH hareketinden arkadaşı danışmanı olan Sabri Erbakan Fatih’ten aday olarak açıklanıyordu.  Bu açıklama Fatih teşkilatlarında hayal kırıklığı yaratı ve infiale sebep oldu.  Birçok ilçede aynı hayal kırıklıklarının yaşandığı CHP’de Fatih’i ilk kez bu kadar kazanamaya yakın olan CHP bu şansını elinin tersiyle itmiş oldu.

        İlçede protestoların olduğu, İlçe başkanının derhal görevden alınması yönünde çalışmaların başlatıldığı ve İlçe binasına dev pankartlar asılarak örgütün kararlarının ve görüşünün arkasında duramadığı, durmadığı gerekçesiyle İlçe Başkanı Bülent Sülek’i istifasını isteyen teşkilat mensupları ilçeyi abluka altına aldıkları görüldü.


 
 
Saadet Partisi seçimlere en rahat, en sağlam hazırlanan parti. Adayını aylar önce açıklayan parti Eski Eminönü belediye Başkanı Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Lütfi Kibiroğlu ile iddialı bir adayla Fatih’te bende varım diyor. 



MHP, Belediye başkan adaylığı yarışını sessiz ve derinden Emekli Emniyet Müdürü Metin Örel ile ciddi bir şekilde hazırlanıyor.



Ak Parti ise 4 aday adayı arasından en şanslı aday olarak gözüken Mustafa Demir’in ise 17 Aralık sürecinden sonra adaylık şansını kaybettiği Ak parti’de en güçlü adayın ise Genç işadamı Siirt’li Fikret Baydarman’ın bir adım öne geçtiği söyleniyor.



Fatih’te iki Siirt'li başkan aday adayı olması sonucunda Belediye başkanının Siirt'li olacağı ümidi taşıyorlardı. CHP’nin Siirt’li adayı Dr.M. İlhan Dabakoğlu CHP’de ki ayak oyunlarıyla adaylığı engellenirken, Ak parti’de de aynı oyunların olmamasını ve hemşerileri olan Fikret Baydarman’ın aday olmasını bekliyorlar.

Fatih’te kıran kırana bir seçim döneminin geçeceği 30 Mart akşamı ise kimin belediye başkanı olacağını şimdiden tahmin etmek zor gözüküyor.



Haber: Sivil Haber

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209