FATİH'TE BAĞIMSIZ ADAYLAR SÜRECİ Mİ BAŞLIYOR?

FATİH'TE BAĞIMSIZ ADAYLAR SÜRECİ Mİ BAŞLIYOR?

FATİH'TE BAĞIMSIZ ADAYLAR SÜRECİ Mİ BAŞLIYOR?

 Fatih'te siyasi partilerin aday adaylık süreçleri uzun ve yorcu bir sürecin ardından Ak Partiden Mustafa Demir, CHP'den Sabri Erbakan, SAADET'ten Lütfi Kibiroğlu, MHP'den Metin Örel olarak belirlendi.

Siyasi parti aday adayları arsında CHP'de iki aday adayı arasında kıyasıya bir yarış oldu. Eski iki ilçe başkanının yarıştığı CHP aday adaylarından İlhan Dabakoğlu, CHP'li üyelerin  teveccühünü kazanarak; temayül yoklamasında da, kamuoyu anketlerinde de hep önde götürdüğü yarışı kazanarak CHP Genel Merkezi tarafından adaylığı açıklansa da, sebebi ve şekli sonradan meydana çıkacak belirli siyasi manevralarla önü kesilerek CHP Fatih ilçe binasını dahi bilmeyen, ilçe başkanının adını bile bilmeyen, meclis üyelerinden bir kişinin ismini dahi bilmeyen Sabri Erbakan Sarıgül'ün kontejan ve baskıları sonucu CHP'nin Fatih'te ki adayı olarak bir anda kamuoyunun karşısına çıkıveriyordu. CHP'de bunlar olurken Ak Parti'de de bundan farklı bir süreç gelişmiyordu. Dört adayın yarıştığı aday adaylığı sürecinde Ak Parti'de tedirginlik hakimdi. Daha önceki yazılarımzıda ve haberlerimizde gündeme getirmeye çalıştığımız bir konu yavaş yavaş uygulamya geçiriliyor; Fatih'te Siirt'li adayların önü bir şekilde kesiliyordu. CHP'de Siirt'li aday Dr.M.İlhan Dabakoğu'nun hak ettiği adaylık süreci bir şekilde engelleniyor, Ak Partide'de Siirt'li aday adayı genç iş adamı Fikret Baydarmanın aday adaylığı çalışmaları belediyenin sistemli engelleme, afiş, pankart ve vinillerini belediye zabıtaları ekiplerince 24 saat nöbetçi ekipler vasıtasıyla yok etme ve toplama yoluyla engellemeye çalışılıyordu. Baydarman'ın, tüm bu engellemelere rağmen kamuoyunda ve halkın nezdinde büyük teveccüh toplayıp basının da dikkatını çekmesiyle bir anda en güçlü aday adayı konumuna gelmesi Fatih'te seçimlerin Ak Parti ve CHP'de iki Siirtli'nin mücadelesi şeklinde geçeceği tahmin ediliyordu.  Daha önce Ak Partiden iki  dönemdir belediye başkanlığı yapan Mustafa Demir'in "17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları" kapsamında gözaltına alınması, Başkan Demir'in kardeşinin ve operasyona konu olan dosyadan (8) sekiz kişinin tutuklanmış olması tüm Fatih'te ve Ak Parti'li seçmenelr arsında acaba duygualrını gündeme taşımış ve her geçen gün şüpheler biraz daha artmış, tedirginli bekleyiş zirve yapmıştı. Bu gelişmeler Mustafa Demir'in yeniden aday olmasının önünde büyük engel olarak görülürken; Başbakan'ın İzmir konuşmasıyla Mustafa Demire sahip çıkması yeniden aday yapılacağı ihtimalini gündeme taşıyordu. 

Biz de, o açıkamalardan sonra Başbakan'ın Mustafa Demir'i aday yapmayacağını ama belediye başkanının da arkasında duracağını tahmin ediyor ve bu şekilde kamuoyuna tahminlerimizi ve duyumlarımızı haber olarak geçiyorduk.  

Daha sonraları almış olduğumuz duyumlar üzerine İlhan Dabakoğlu'ndan sonra bir diğer Siirt'li aday olan Fikret Baydarman'ın da adaylığı bir şekilde engelleneceği ve Siirtlilerin Fatih'te bir Siirt'li belediye başkan hayallerini başka bir bahara ertelemek zorunda kalacaklarını duyuyor ve Fatih'te Siirt'li adaylar engellenmek mi isteniyor konulu bir yazıyı kaleme alıyorduk. 
Bizler tarafından tahmin edilen, başkaları tarafından tasarlanan senaryolar bir bir hayata geçiriliyor; teşkilatlarının, kamuoyunun ve basının büyük destek ve teveccühünü kazanana iki Siirt'li aday adaıyıda bir şekilde devre dişi bırakılıyordu. CHP'de aslen Sinoplu bir ailenin çocuğu olan eski Başbakanlardan Merhum Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan, Ak Parti'de de İki dönemdir belediye başkanlığı yapan Diyarbakır'lı Mustafa Demir, Saadet Partisinde Konya'lı Lütfi Kibiroğlu ve MHP'de Rize'li eski emniyet müdürü olan Metin Örel isimleri partiler adayları olarak podyuma çıkıyor ve çalışmalarına devam ediyorlar.
m bu gelşmelere sonucunda Fatih'te yaşayan Siirt'li vatandaşalrın ve Siirt'li iş adamalrının kalplerinin buruk, gönüllerin kırık olduğunu duyuyor ve gözlemleyebiliyoruz. 
Adayların netleşmesinden sonra Fatih'te ki seçimlerin dört aday arasında geçmeyeceğini tahmin ediyor; Siirt'li bir ismin ya da Siirt'lillerin siyasi parti farkı gözetmeksizin destekleyeceği bir ismin Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak çok yakında kamuoyuna çıkmasını  sürpriz olarak görmüyor bilakis bekliyoruz. Fatih'te çıkacak bağımsız bir adayın tüm dengeleri değiştirebileceğini bu aday adayı CHP ve Ak Parti'nin oylarını bölebileceği ve bu bölünmüşlüğün arasından Saadet Partisinin Fatih'te seçimleri kazanmasının önünün açılacağını tahmin ediyoruz.
Fatih'te çok yakında siyaset ateşi yeniden yükselecek ve adaylık yarışı yeni bir boyut kazanacak diye tahmin ediyoruz.
Fatih'te ki seçmenin oyunu çantada keklik görüp teşkilatlarının ve kamuoyunun sesine kulak vermeyen yönetimlerin nasıl süprizlerle karşılaşacaklarını bekleyip 30 Mart akşamı birlikte yaşayalım diyor yeni bir yazıda güzel günlerde görüşmek temennisiyle kalın selametle.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 05:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209