Fatih Meclisi TBMM'yi aratmıyor

Fatih Belediyesi Ocak ayı oturumları gergin başladı, gergin devam ediyor.


Fatih Belediyesi Ocak ayı oturumları gergin başladı, gergin devam ediyor.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan Fatih belediye başkanı Mustafa Demir, imardan sorumlu belediye başkan yardımcısı ve müdürleri hakkında muhalefetin 6 Ocak oturumunda istifasını talep ettiği ve Gensoru Önergesi teklifi verildiği oturumda izleyici gurubundaki bir kişinin MUSTAFA DEMİR İSTİFA yazılı A4 kâğıt göstermesi ile başlayan gerginlik 8 Ocak tarihinde devam etti.

6 Ocak oturumunda AK Parti gurup sözcüsü Yusuf Sertkaya “siz yapmadınız mı” kapsamında SHP döneminde Oğuzhan Caddesi üzerindeki bir yapılaşmada Fatih belediyesi %17 ile inşaat yaptırdığını iddia etmesi üzerine o dönemde de meclis üyesi olan Mustafa Sarmusak itiraz etmiş, AK Parti sözcüsünün oranları çarptırdığını iddia etmişti.

8 Ocak oturumunda söz alan CHP meclis üyesi Mustafa Sarmusak arşivden temin ettiği bilgileri içeren ve iddia konusu olan inşaatta belediyenin payının yüklenici payından fazla olduğunu oranları ile okudu. AK Parti sözcüsü Yusuf Sertkaya bu oranların bir A4 kâğıdına yazılmış gayri resmi rakamlar olduğunu, hiçbir resmiyeti olmadığını iddia etti.

Mustafa Sarmusak ve Yusuf Sertkaya arasındaki sataşmaya diğer AK Partili meclis üyeleri de girince kargaşa başladı. AK Parti Meclis üyesi Gökhan Ceyhan’ın söz aldı. Gökhan Ceyhan, 6 Ocakta ki oturumlarda yaşanan gerginliğe atıf yaparak Mustafa Sarmusak’ın Sosyal medyadaki sayfasındaki paylaşımlarını eleştirerek; Sayın Mustafa Sarmusak bizleri sanki bir linç yapıyormuşuz da Mustafa Bey bu linçi engellemiş gibi göstermesi bizlere karşı bir ön yargıdır dedi. Ceyhan Biz, Ak partiyiz biz linç yapmayız, linçi gezi parkında hamile bir kadına ve çocuğuna karşı yapan “şerefsizler, teröristler” yapar deyince ortam yeniden alevlendi. CHP grubundan belgen var mı belgen, belgen yoksa gelip burada özür dileyeceksin diyerek bağırmaya başladılar. Bu gerginlikler devam ederken, Mustafa Sarmusak, meclis başkanına hitaben sayın başkan burada kimse bize terörist ve şerefsiz diyez bize şerefsiz diyenin anlını karışlarım diyerek bağırınca Gökhan Ceyhan da aynı sertlikle cevap verince ortam iyice alevlendi. Bunun üzerine Ak Parti meclis üyeleri Gökhan Ceyhan’ı sakinleştirmeye çalıştı ve Yahya Atıcının devreye girmesi ile Gökhan Ceyhan dışarı çıkartılarak ortam sakinleştirildi. Meclis başkanı oturuma 5 dakika ara vererek bir durum değerlendirmesi yapıldı. Daha sonra gündeme geçilerek görüşmeler yapıldı ve 8 Ocak 2014 Fatih Belediyesi oturumu sona erdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209