Fatih Aydın: 'Çözüm süreci çözülme sürecine dönüştü'

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eylül Ayı İl Başkanları Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.

Fatih Aydın: 'Çözüm süreci çözülme sürecine dönüştü'
 Saadet Partisi Gençlik Kolları Eylül Ayı İl Başkanları Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıda geçen ay yapılan çalışmalar ve önümüzdeki ay yapılacak olan çalışmalar müzakere edildi. İl Başkanları ise illerinde yaptıkları ve yapacakları çalışmaları rapor etti.

Toplantıda gençlik çalışmalarının yanı sıra gündeme ilişkin konulara da değinen Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, çözüm sürecine dair atılan adımları sert bir dille eleştirdi. Aydın, “Çözüm süreci adeta bir çözülme sürecine dönüşmüştür. Bölgeden gelen haberler hiç de iç açıcı, umut verici değildir. Bölgede barış ortamı ararken süreçle birlikte kaos daha da artmıştır. Dağdaki terörist, artık şehre inmiş ve bölge halkının üzerinde giderek baskısını arttırmıştır. Hem iktidar hem muhalefet hem de toplumumuz özerkliği artık kanıksar hale gelmiştir. Bu sürece bir an önce müdahale edilmesi ve ortaya güçlü bir irade konularak sorunun kökünden halledilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Ülke gençliğin bunalımda olduğunu ve 62.Hükümetin programında da gençlik politikalarına dair gerekli, yeterli içerik ve projelerin yer almadığını söyleyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün ülke gençliği sentetik uyuşturucuya kurban ediliyor. Sentetik uyuşturucudan can veren gençlerin sayısı her geçen gün daha da artarken bunun karşısında yetkililer sadece izlemekle ve cılız açıklamalarla yetiniyor. Kamu spotlarında dahi konuya dair uyarılar göremiyoruz.” diyerek çözüme ilişkin şunları söyledi: “Okul önlerindeki tedbirler arttırılmalıdır. Konuya dair kamu spotları gün içerisinde sürekli yayınlanmalı, konunun uzmanı polisler tarafından okullarda hem velilere hem de öğrencilere seminerler verilmelidir. 16 yaşındaki sentetik uyuşturucu bağımlısı bir genç “5 liraya alıyor, 20 liraya peynir ekmek gibi satıyoruz.” diyor. Her içicinin aynı zamanda bir satıcı olduğunu görmekteyiz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bunları cezaevlerinde değil AMATEM gibi merkezlerde tedavi etmeliyiz.” dedi.

Mecidiyeköy’de meydana gelen asansör faciasına da değinen Aydın, “Asansör faciasında hayatını kaybeden işçilerimize Cenabı Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum. Ne yazık ki, alın teri ile evine helal lokma götürmeye çalışanlar, alın terinin hakkını vermeyen ve güvenliğini sağlamayan kapitalistler yüzünden can veriyor. Soma’nın acısı daha bu kadar tazeyken böyle bir olayın yaşanması çok acı bir durumdur. Yetkililerin Mecidiyeköy’de tıpkı Soma’da da olduğu gibi olay gerçekleştikten sonra sabaha kadar ya da günlerce olay yerinde kalmaları çözüm değildir. Çözüm bu tip ihmallerin ve eksikliklerin bir daha yaşanmaması için iş güvenliği konusunda daha titiz bir şekilde alınacak tedbirler kanunlaştırılmalı ve takibatı yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209